پنج سرویس استعلام موجودی دارو ها
امروز در کشور ما به علت تحریم هایی که از طرف ایالات متحده متحمل شدیم، دارو های ضروری بسیار کمیاب شده اند. این مشکل به اندازه ای گسترده است که در برخی از شهر ها نمی توان یک داروی به خصوص را در هیچ داروخانه ای پیدا کرد. البته این مشکل مختص دارو های ضروری نیست و دارو های غیر ضروری هم این مشکل را دارند. با مستر آموز همراه باشید تا روش های استعلام موجودی دارو ها را به شما نشان دهیم.
اطلاعات داروهای کمیاب
تا به حال همه ما زمانی که به یک پزشک مراجعه می کنیم ممکن است دارویی برای ما تجویز شود که با آن آشنایی نداشته باشیم. بهترین راه آشنایی با این دارو پرسش از خود پزشک است اما پزشکان ممکن است تمامی عوارض آن را به ما نگویند. به همین منظور به دنبال روش هایی برای کشف عوارضو آشنایی بیشتر با دارو می رویم. این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا پنج روش آشنایی و استعلام موجودی دارو ها را به شما نشان دهیم.
توجه: از این وب سایت ها برای تجویز دارو استفاده نکنید. استفاده از دارو فقط باید به تجویز پزشک باشد. وب سایت مستر اموز هیچ مسئولیتی در قبال وب سایت های معرفی شده نخواهد داشت.
جستجو اطلاعات و عوارض دارو در سامانه اطلاعات دارویی ایران
سامانه اطلاعات دارویی کشور به آدرس Irc.fda.gov.ir را می توان جامع ترین سرویس اطلاعات دارویی معرفی کرد. در قسمت جستجوی وب سایت، نام دارو را وارد کنید و دکمه جستچو را بزنید. نتایج جستجو به شما دارو های مشابه نام وارد شده را معرفی می کنند که همراه با آن جزئیاتی از آن ها قابل مشاهده است.
سامانه یکپارچه اطلاع رسانی دارو و سموم
سامانه دارویی وزارت بهداشت برای افرادی که بیماری های خاص دارند و دارو های خاصی مصرف می کنند بسیار مناسب است. این سامانه در قدیم و با گسترش نداشتن اینترنت به صورت تلفنی به کاربران مشاوره می داد؛ به همین جهت به سامانه 1490 معروف است. می توانید با شماره گیری با شما ره 1490 و گرفتن شماره 1 از پشتیبان مورد نظر بپرسید که دارو را چه داروخانه هایی دارند.
این روش مبتنی بر ارسال پیامک است. شما باید با جستجوی داروی مورد نظر در وب سایت Samandaru.fda.gov.ir قالب پیامکی که باید ارسال کنید را دریافت کرده و سپس به شماره 20149 ارسال نمایید. در صورت ثبت نام در سایت و وارد کردن شماره تلفن همراه می توانید پیام را به صورت مستقیم در یافت کنید و به ارسال پیامک احتیاجی نیست.
سرویس موتور جستجوی دارویاب
یکی از سرویس هایی که به صورت یک موتور جستجو عمل می کند و به شما در یافتن داروخانه های دارای داروی مورد نظر کمک می کند، سرویس Darooyab.ir است. این سرویس پس از جستجوی نام دارو در قسمت مشخص شده و انتخاب گزینه جستجو، نتایج را به شما نشان می دهد.
همچنین اطلاعاتی از داروی مورد نظر با جزئیات کامل در اختیار شما قرار خواهد گرفت که کمک بسیار در شناخت دارو می کند. اپلیکیشن این وب سایت هم برای کاربران طراحی شده است.
دریافت اطلاعات دارویی از طریق شماره تلفن
سرویس های آنلاین طبیعتا نیاز به اینترنت و جستجوی اینترتی و اطلاعات اندکی درباره اینترنت دارند. اما افراد بسیاری در سنین بالا به بیماری های مختلف مبتلا می شوند و بیشتر این افراد روش های کار کردن با اینترنت را نمی دانند و توانایی جستجوی اینترنتی را ندارند. سرویس تلفنی 41651 مربوط به اطلاعات دارویی سازمان پزشکی جمعیت هلال احمر است. این شمار هتلفن 9 سرویس مختلف را به شما ارائه می دهد که عبارتند از: اطلاعات دارویی، داروخانه مرکزی، داروخانه فوق تخصصی و دیگر سرویس ها. ساعات کاری این تلفن به صورت 24 ساعتع نیست و ساعات قابل تماس برای افراد به صورت زیر است:
اطلاعات دارویی 8 صبح الی 21
داروخانه مرکزی هلال احمر 8 الی 21
داروخانه فوق تخصصی 8 الی 19
داروخانه تهرانپارس 8 الی 19
داروخانه جزیره کیش 8 الی 14 و 17 الی 23
سامانه جستجو دارو Drugs.com
وب سایت Drugs.com محدود به سایت های ایرانی نیست و اگر اطلاعات بین المللی و به روز یک دارو برای شما اهمیت دارد حتما به این وب سایت هم سری بزنید. امکان جسنجوی نام دارو به صورت تایپ کردن آن و یا از طریق دسته بندی موجود امکان پذیر است. لازم به ذکر است که برای استفاده از این وب سایت نیاز به دانش زبان انگلیسی وجود دارد.