ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

راهنمای مراحل لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در ایران

امروزه فروشگاه های اینترنتی متنوع در کشور ما بسیار گسترش یافته اند. به طوری که با یک جستجوی ساده در اینترنت برای هر محصول، فروشگاه اینترنتی مورد نظر شما یافت می شود. همچنین با توجه به افزایش محبوبیت این فروشگاه ها و مشغله زیاد خانواده های ایرانی، بسیاری از فروشندگان را ترغیب به راه اندازی فروشگاه اینترنتی می کند تا جایی که فروشگاه های بسیار زیادی تنها برای فروش اینترنتی راه اندازی شده است. اگر شما هم قصد ایجاد یک فروشگاه اینترنتی و آنلاین را دارید، امروز قصد داریم مراحل ساخت آن را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشد.

مجوز های لازم برای راه اندازی و آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی

گسترش و فعالیت فروشگاه های اینترنتی قدیمی و معروف، مانع انگیزه سرمایه گذاری فروشندگان کالاها برای راه اندازی فروشگاه آنلاین نشده است. با وجود اینکه افراد و شرکت های زیادی یافت می شوند که با پرداخت هزینه، فروشگاه مطلوب شما را راه اندازی می کنند؛ اما اگر قصد دارید خودتان فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید، در این مقاله تمامی مراحل لازم برای راه اندازی فروشگاه را به شما معرفی می کنیم.

قدم اول: ایجاد استراتژی برای ساخت فروشگاه اینترنتی

اگر هدف شما از راه اندازی فروشگاه آنلاین، فروش یک محصول بخصوص است، متاسفانه پیش از شروع راه اندازی فروشگاه خود بازنده هستید. کار آفرینان بزرگ برای فروش محصولات خود هدف گذاری می کنند. این اهداف شامل: میزان پشتیبانی از مشتری، جذب مشتری جدید و مشتری مداری برای نگهداری مشتریان قدیمی تر و در نهایت میزان فروش رضایت بخش برای فروشگاه هستند. تا زمانی که شما این اهداف استراتژیک را برای خود مشخص نکردید، یک فروشنده شکست خورده خواهید بود و با مشخص کردن این اهداف احتمال موفقیت شما افزایش می یابد.

قدم اول: ایجاد استراتژی برای ساخت فروشگاه اینترنتی

در واقع استراتژی شما در این بخش شامل ۳ قسمت می شود. قیمت محصول، مخاطب شما برای فروش محصول و فرصت بازار. در بخش اول، شما باید قیمت فروش محصول و قشر هدف خود را تعیین کنید. قشر هدف شما می تواند بسیاری از اهداف شما را معین کرده و مسیر شما را مشخص و هموار کند. اقشار هدف شما به دو بخش تقسیم می شوند:

  • اگر قیمت فروش شما پایین باشد، افراد بیشتری تمابل به خرید نشان می دهند. اما میانگین مقدار سفارش شما کوچک خواهد بود.
  • اگر قیمت فروش محصول را افزایش بدهید و گرانتر بفروشید، افراد کمتری توانایی خرید آن را خواهند داشت ولی میانگین فروش شما بیشتر می شود.

اما قیمت پایین محصول شما قشر متوسط رو به پایین جامعه را هدف قرار می دهد. باید توجه کنید که این بخش از جامعه با توجه به درآمد پایینی که دارند، برای خرید محصولات مختلف، تحقیق و مقایسه انجام می دهند. بنابراین معرفی محصول توسط فروشگاه شما اهمیت بسیاری دارد.

اما هر چه قیمت محصول را بالا ببرید یا فروش محصولات لوکس را در نظر داشته باشید، مخاطبین شما قشر مرفه جامعه می شوند. این بخش از جامعه در هنگام خرید، کمتر به مقایسه می پردازند و توجه شما باید به بخش های دیگر فروش محصول باشد.

قدم اول: ایجاد استراتژی برای ساخت فروشگاه اینترنتی 2

لازم به ذکر است که وفاداری و توجه مشتریان به برخی برند ها بسیار زیاد است. به طور مثال بسیاری از مشتریان برای خرید تلفن همراه، در ابتدا به سراغ برند های معروف می روند. اما برای کالاهایی که برند معروف خاصی وجود ندارد مانند ظروف آشپزخانه یا پذیرایی، توجه به برند اهمیت کمتری پیدا می کند.

استفاده از ابزارهای معرفی مانند Google Trends کمک می کنند تا اصطلاحات بازار هدف خود را شناسایی کنید. توصیه نهایی ما به شما، راه اندازی کالایی است که در فروش آن تخصص دارید. برای شروع فروش یک محصول که در آن تازه کار هستید، راه اندازی فروشگاه اینترنتی توصیه نمی شود.

قدم دوم: پیدا کردن منابع توزیع

اگر قصد دارید در ایجاد فروشگاه اینترنتی خود موفق و پیشرو باشید، یافتن یک منبع تامین کننده و یک توزیع کننده بی واسطه برای شما، از لزوم اولیه محسوب می شود و قدرت رقابت شما را افزایش می دهد.

قدم دوم: پیدا کردن منابع توزیع

پس از مشخص کردن نوع اجناسی که می خواهید در فروشگاه خود به فروش بگذارید، قدم بعدی یافتن یک تامین کننده مطمئن با قیمت و کیفیت مناسب است. بسیاری از مشتریان پس از خرید یک محصول، آنرا با محصول فروشگاه های فیزیکی مقایسه می کنند که برای جلب رضات آنها، تامین کالای مناسب ضروری است. همچنین علاوه بر کیفیت کالا، با توجه به هزینه های جانبی و هزینه پست، قیمت محصول باید طوری تعیین شود که خرید آن برای مشتری صرفه اقتصادی داشته باشد.

فروشگاه های اینترنتی معمولا پس از در نظر گرفتن هزینه های حسابداری، نگهداری و انبار، بازاریابی و سایر هزینه های جانبی، 20 تا 30 درصد سود برای خود در نظر می گیرند. اگر کالایی هزینه نگهداری زیاد یا سرمایه بالایی لازم دارد، با مشخص کردن زمان تحویل بیشتر نسبت به دیگر محصولات، یک زمانی مشخص برای خرید از تولید کننده اصلی در نظر می گیرید تا ابتدا کالای مورد نظر تامین و سپس ارسال شود. لازم به ذکر است که خرید برخی کالا ها به صورت عمده و کلی، حاشیه سود شما را افزایش می دهد.

قدم سوم: انتخاب نام تجاری و بسته بندی برای ساخت فروشگاه اینترنتی

پس از فراهم شدن مقدمات لازم برای تشکیل یک فروشگاه آنلاین، نوبت به انتخاب یک نام برای برند تجاری و فروشگاه اینترنتی می رسد. نام تجاری فروشگاه تاثیر زیادی در معرفی شما خواهد داشت. توجه داشته باشید که پس از معرفی برند تجاری و زیاد شدن مشتریان فروشگاه، تغییر آن به کسب و کار شما بسیار صدمه میزند. اما نکاتی که برای انتخاب نام فروشگاه مناسب باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

  • تلفظ ساده و روان: این نکته در یافتن فروشگاه شما در اینترنت بسیار کمک می کند.
  • ارتباط نام فروشگاه با حوزه فعالیت.
  • انتخاب نام مستقل برای فروشگاه: نزدیک بودن نام فروشگاه شما به برند های دیگر علاوه بر تاثیر منفی بر روی مشتریان، ممکن است مشکلات قانونی برای شما ایجاد کند.
  • نام مورد نظر با دامنه .com خالی یا قابل خرید باشد.
  • کوتاه باشد.
  • عدم اشاره به یک محصول خاص.

یکی از نکاتی که در مشتریان تاثیر زیادی می گذارد، بسته بندی محصول است. بسته بندی محصول باید ایمنی لازم برای حمل مناسب محصولات شکستنی، جذابیت و خاص بودن را داشته باشد. بسته بندی محصول می تواند نمایی از حرفه شما باشد.

شما به راحتی می توانید با قرارداد با شرکت های بسته بندی، این نیاز خود را بر طرف کنید تا علاوه بر مقرون به صرفه بودن بسته بندی، زیبایی و خاص بودن آن را به نمایش بگذارید.

قدم سوم: انتخاب نام تجاری و بسته بندی برای ساخت فروشگاه اینترنتی 2

قدم چهارم: تاسیس فروشگاه اینترنتی، آماده کردن لیست اجناس

قدم چهارم: تاسیس فروشگاه اینترنتی، آماده کردن لیست اجناس

پس از مشخص شدن توزیع کننده مورد نظر شما، میتوانید فروشگاه خود را راه اندازی کنید. برای شروع نمایش محصولات، از کالاهای پر طرفدار و پر فروش استفاده کنید. لازم به ذکر است که هرچه دامنه فروش شما وسیع تر باشد، بازدید فروشگاه شما افزایش خواهد یافت. آماده کردن لیست محصولات مورد نیاز به همراه قیمت و جزئیاتی مختصر در مورد هر کالا، در فروش شما موثر است.

قدم پنجم: ساخت وب سایت فروشگاه اینترنتی

حال به مهمترین بخش راه اندازی فروشگاه اینترنتی یعنی راه اندازی سایت می رسیم. همانطور که در بخش ابتدایی گفته شد اگر بدون فراهم کردن پیش نیاز های ذکر شده به راه اندازی فروشگاه اقدام کنید، موفقیت شما زمان زیادی طول نمی کشد و سر انجام مناسبی نخواهد داشت. اما اگر مراحل قبلی را به خوبی طی کرده باشید، با ساخت یک سایت مناسب به نتیجه خوبی خواهید رسید.

قدم پنجم: ساخت وب سایت فروشگاه اینترنتی

برای شروع کار و صرفه جویی در ساخت وب سایت، می توانید از سرویس های آنلاین ساخت سایت استفاده کنید. پس از پیشرفت و افزایش مشتری و بازدید کننده، می توانید پلتفرم خود را تقویت کنید و با راه اندازی هاست و سرور های قدرتمند، قدرت سایت خود را افزایش دهید.

قدم ششم: کسب مجوز، ثبت شرکت

پس از آماده سازی سایت شما برای بازدید مشتریان، باید برای کسب مجوز های لازم و ثبت شرکت اقدام کنید. توصیه می شود برای جلوگیری از کپی برداری از فروشگاه شما و موفقیت در آینده وب سایت، شرکت خود را ثبت کنید تا کسب و کار شما قانونی شود و علاوه بر جلب اعتماد مشتریان فروشگاه، از مشکلاتی نظیر کپی برداری و مشکلات قانونی دیگر جلوگیری کنید. بنابراین اولین مرحله، ثبت قانونی کسب و کار است.

مرحله بعد از ثبت شرکت، کسب پروانه کسب و کار اینترنتی از صنف مربوط به محصولات خود می باشد. به طور مثال برای فروش محصولات فرهنگی باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز کسب کنید، برای فروش محصولات بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان و برای هر محصول دیگری باید از صنف مربوطه مجوز دریافت کنید.

دریافت نماد اعتماد الکتونیکی از وزارت صنعت، معدن و تجارت مرحله مهم دیگری است که باید مد نظر قرار دهید. برای دریافت این مجوز باید شرکت به ثبت رسیده باشد، دامنه‌ وب‌سایت باید به نام مدیر شرکت و یا یکی از اعضای هیات مدیره باشد و در نهایت آدرس و اطلاعات تماس سایت باید با اطلاعات واردشده در هنگام ثبت‌نام مطابقت داشته باشد. برای این کار کافی است به سایت enamad.ir مراجعه و درخواست خود را ثبت کنید. پس از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، میتوانید درگاه پرداخت مخصوص به خود را داشته باشد و همچنین برای کسب و کار نوپای خود، اعتماد مشتریان را جلب کنید..

 

قدم ششم: کسب مجوز، ثبت شرکت

در نهایت کسب مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی با استفاده از سایت samandehi.ir به شما توصیه می شود. این نماد، مزیت هایی همچون اطلاع رسانی قبل از فیلترینگ و … را دارا می باشد و وجود آن خالی از لطف نیست.

قدم ششم: کسب مجوز، ثبت شرکت 2

قرارداد با پست برای فروشگاه اینترنتی و دریافت درگاه اینترنتی به مشتریان این اطمینان را می دهد که با اطمینان و اعتماد بیشتری می توانند از فروشگاه شما خرید داشته باشند. برای این منظور با یک جستجوی ساده در اینترنت، شرکت های واسط زیادی برای قرارداد با پست به شما معرفی می شود و نگرانی شما را از عدم آگاهی در این زمینه می کاهد.

قدم هفتم، معرفی، تبلیغات، SEO برای ایجاد فروشگاه اینترنتی

سایت شما آماده فعالیت رسمی است. اما برای شناساندن فروشگاه خود باید بازاریابی و تبلیغات موثر کنید. قدم نخست شما می تواند بهبود SEO و جذب مخاطب از موتور های جستجو باشد. تبلیغات در شبکه های اجتماعی را که امروزه مخاطبان زیادی دارد فراموش نکنید. گزینه های دیگر شما می تواند ارسال ایمیل گروهی، بازاریابی تلفنی، بازاریابی ویروسی و دیگر روش های بازاریابی باشد. پس از موفقیت در فروش اولیه محصولات و در صورت رضایت مشتریان، اطمینان داشته باشید که آنها فروشگاه شما را به دیگران معرفی خواهند کرد. افزایش آگاهی در زمینه روش های بازاریابی را فراموش نکنید.

قدم هفتم، معرفی، تبلیغات، SEO برای ایجاد فروشگاه اینترنتی

 

نظر خودتان را ارسال کنید