خطای ۵۰۹ چیست و چگونه رفع می شود
اگر با اینترنت سر و کار دارید، امکان ندارد با Error 509 برخورد نداشته باشید. مواجه شدن با هر خطایی می تواند باعث عقب افتادن کارها و گاهی عصبانیت فرد از اتفاق پی آمده شود. امروز قصد داریم با یکی از متداول ترین این خطا ها که Bandwidth Limit Exceeded نام دارد، آشنا شویم و نحوه رفع آن را به شما آموزش دهیم.
دلیل خطای ۵۰۹ Bandwidth Limit Exceeded چیست؟
این خطای متداول که به سرور های سایت مربوط می شود، می تواند بازدید افراد از یک وب سایت را مختل کند و نمایش آن را به طور کلی قطع کند. رفع این خطا بر عهده مدیر سایت است و بازدید کنندگان نمی توانند برای این خطا کاری انجام دهند. اگر مدیر سایت نیستید تنها راه شما ارسال پیغام برای مدیر وب سایت مورد نظر است.
خطای ۵۰۹ سایت چیست؟
سرورهای هر وب سایت دارای محدوده پهنای باند به خصوصی با ظرفیت مشخصی است. اگر با خطای 509 مواجه شدید به معنای استفاده بیش از حد از پهنای باند و به اتمام رسیدن ظرفیت مشخص شده Host اشاره دارد.
هر سرور می تواند پلن های متنوعی از نظر زمان و پهنای باند داشته باشد که این برنامه ها توسط هاست آن تعیین می شود. اگر میزان پهنای باند خریداری شده از هاست سرور به حداکثر مشخص شده برسد و یا مدت زمان مشخص شده به اتمام برسد، پیغام 509 مورد نظر نمایش داده می شود.
پهنای باند سایت یا هاست چیست؟
پهنای باند تعیین شده توسط هاست که به وب سایت تخصیص داده می شود عبارت است از حداکثر مقدار داده ای که می توان در یک بازه منتقل کرد. توجه داشته باشید که پهنای باند یا Bandwidth را با ترافیک سایت اشتباه نگیرید. ترافیک سایت به میزان داده ای گفته می شود که کاربران وب سایت می توانند دریافت یا بارگذاری کنند.
هر هاست با توجه به میزان هزینه ای که پرداخت می کنید، یک پهنای باند و ترافیک مشخصی برای شما تعیین می کند. اجازه دهید برای درک بهتر این مساله مثالی بزنیم:
فرض کنید شما از شرکت برق منطقه خودتان درخواست انشعاب برق می کنید. این شرکت بر اساس نوع ساختمان شما که می تواند تجاری یا مسکونی باشد، برای شما کنتری در نظر می گیرد. اگر انشعاب در نظر گرفته برای شما متناسب یک منزل مسکونی باشد، نمی توانید از آن برای یک مغازه لوستر فروش استفاده کنید و به طور قطع با خاموشی های مختلف رو به رو خواهید شد. همچنین اگر شما هزینه اشتراک ماهیانه خود را پرداخت نکنید باز هم از طرف شرکت برق با خاموشی مواجه خواهید شد. در این مثال هاست شما شرکت برق است، شما وب سایت هستید و خاموشی را می توانید تحت عنوان خطای 509 در نظر بگیرید.
در نتیجه زمانی که شما با خطای 509 مواجه شدید به معنای اتمام ترافیک، اتمام حجم و یا پر شدن ظرفیت سرور باشد.
حل مشکل خطای ۵۰۹
اهمیت این خطا بسیار زیاد است. این خطا برای دست اندر کاران وب سایت اتلاف هزینه و از دست دادن بازدید محسوب می شود. همچنین اگر مدت زمان غیر فعال بودن وب سایت زیاد باشد، موتور های جستجو آن را غیر فعال شناسایی می کنند و موقتا از لیست آن ها حذف می شود.
حل مشکل خطای 509 دو راه حل دارد:
- افزایش پهنای باید از طریق درخواست به هاست
- استفاده از پهنای باند نامحدود برای سرور های سایت
اگر قبل از خرید سرور برای سایت خود، پیش بینی های لازم از میزان پهنای باند مورد نیاز را انجام دهید، به شما کمک می کند که بازدید کنندگانتان به این خطا برخورد نکنند و وب سایت شما دچار مشکل نشود.
محاسبه پهنای باند سایت
برای محاسبه پهنای باند مورد نیاز، کار دشواری در پیش دارید؛ اما می توانید به صورت تقریبی آن را تخمین بزنید. برای شروع ابتدا مقادیر: ASP که میانگین اندازه حجم صفحه بر مبنای KB است، ANDV که بیانگر میانگین تعداد بازدید کننده روزانه است و ANPV که نمایانگر تعداد بازدید هر بازدید کننده در روز است، را محاسبه کنید. پس از محاسبه مقادیر فوق، از فرمول زیر استفاده کنید:
ANPV x APS x ANDV x 30
عدد 30 در فرمول فوق برای تعداد روز های یک ماه در نظر گرفته شده است. حداقل مقدار پهنای باند مورد نیاز شما از فرمول فوق به دست می آید که توصیه می شود حداقل 50 درصد به آن اضافه کنید.