ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

مثلث برمودای مطالعه برای کنکور

مثلث برمودای مطالعه برای کنکور

به نظر شما روش مند بودن در انجام هر کاری تا چه حد می تواند موثر باشد ؟ کلا در هر کاری با برنامه ریزی و روش مند اون کار رو انجام بدهیم خیلی موفق تر خواهیم بود.

تا به حال نتیجه کارهایتان را، موقعی که روش مند بوده اید با هنگامی که بدون برنامه و روش خاصی کار کرده اید به مقایسه گذاشته اید ؟

امروز قصد داریم شما را با مثلث مهمی در روش های مطالعه کردن آشنا کنیم . این مثلث ، مثلث مطالعه نام دارد .

طبق اصل گشتالت (مطالعه از کل به جزء) یادگیری برای مغز انسان از کل به جزء صورت می گیرد . یعنی مغز ما اگر در ابتدا کلیت آن چه می خواهد فرا بگیرد را بداند و سپس وارد جزئیات شود، یادگیری و ماندگاری مطلب چند برابر خواهد شد .

 

مثلث برمودای مطالعه برای کنکور

 

حال برای اجرای مرور اجمالی ( فهم کلیت مطلب ) ابتدا مطلبی را که می خواهید بخوانید به طور روزنامه وار مرور کنید تا متوجه شوید کلیت این بخش شامل چه مطالبی است، و خواندن روزنامه وار یعنی :

توجه به :

تیتر ها
شکل ها
نمودارها
قسمت هایی از متن که نسبت به سایر مطالب مشخص تر هستند مثلا پررنگ تر و یا رنگی نوشته شده اند .
توجه به خلاصه فصل .

دقت داشته باشید مرور اجمالی باید سریع انجام شود و بیشتر از چند دقیقه وقتتان را نگیرد .

اگر سازمان سنجش از شما بخواهد بخشی از سوالات کنکور را شما طراحی کنید ، چقدر در این کار مهارت دارید ؟

اصلا طرح سوال تا چه اندازه در عمق یادگیری ما تاثیر دارد ؟

می دانید که هر ورزشکاری قبل از ورود به مسابقه، با نرمش و حرکات کششی، بدن و عضلاتش را آماده می کند . طرح سوال قبل از مطالعه نیز مانند همان نرمش می باشد ، و ذهن را آماده دریافت مطالب جدید می کند .

پس از مرور اجمالی نوبت به طرح سوال می رسد . یعنی قبل از اینکه وارد خواندن درس شوید تعدادی سوال مرتبط با موضوع طرح کنید تا ذهن در مورد موضوع آمادگی بیشتری پیدا کند .

شما می توانید قبل از شروع مطالعه اصلی فقط صورت تست های مربوط به این مطلب درسی را بخوانید، با این کار هم ذهن آماده دریافت می شود و هم با نوع تست های مربوط به این بخش آشنا می شوید .

رأس سوم مثلث طلایی مطالعه :

خواندن

پس از رعایت نکات و اصول 2 رأس قبلی نوبت به خواندن اصلی درس می رسد (دقت داشته باشید 2 رأس قبلی اگر درست اجرا شوند زمان زیادی نمی گیرند) .

شما در خواندن باید به مطالعه ی موارد زیر بپردازید .

نکات فرعی موضوع (نکات اصلی در مرور اجمالی خوانده می شود)
نکات جزئی
نکات ذره بینی (پاورقی ها و … )

نکته :

بهتر است در مرحله خواندن یادداشت برداری (خلاصه موضوع ) نیز داشته باشید ، که بهترین و موثر ترین روش برای یادداشت برداری، نقشه های ذهنی است که در آموزش های بعدی با آن آشنا خواهید شد .

نظر خودتان را ارسال کنید