ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

معرفی رشته تجربی و شغل های این رشته

مشاوره:

اگر قصد دارید در آینده پزشک ، دندان پزشک ، داروساز ، پرستار و … شوید این مطلب را بخوانید. انتخاب رشته در پایه ی دهم از مهمترین انتخاب های زندگی دانش آموزان پایه ی نهم است. در این مطلب به معرفی کامل رشته ی تجربی ، شغل های این رشته ، شرایط ورود و انتخاب آن در پایه دهم پرداخته ایم. از معیارهای مهم برای انتخاب رشته در پایه ی دهم این است که مطالعه ی چه دروسی به شما لذت می بخشد و به چه شغلی علاقه مند هستید؟ در چه درس هایی قوی و در چه درس هایی ضعیف هستید. کمک گرفتن از مشاورین و والدین می تواند در این راه شما را راهنمایی کند. قدم اول برای انتخاب رشته علوم تجربی این است که قصد دارید در آینده چه شغلی داشته باشید؟ قدم دوم این که در درس های مربوط به این رشته مثل علوم تجربی و ریاضی وضعیت تحصیلی شما چگونه بوده است؟

 

معرفی رشته تجربی و شغل های این رشته

 

آیا رشته تجربی برای انتخاب مناسب است ؟

بسیاری از دانش آموزان پایه نهم که قصد انتخاب رشته ی علوم تجربی را دارند این است که آیا این رشته نسبت به رشته ریاضی و انسانی بهتر است یا نه؟ در پاسخ باید به این مسئله توجه کنید که بیشترین تعداد انتخابی را در بین دانش آموزان دارد. ولی در جواب سوال آیا رشته علوم تجربی نسبت به رشته ریاضی و انسانی بهتر است یا نه باید بگوییم: در سال های گذشته برخی رشته های این گروه بازار کار بسیار مناسبی داشته اند که اکثرا مربوط به رشته های دانشگاه های علوم پزشکی می باشد. بطور کلی رشته ی علوم تجربی نسبت به سایر رشته ها وضعیت بهتری را داراست.

آشنایی با رشته ها و شغل های علوم تجربی:

کسانی که در دانشگاه ها در رشته های گروه تجربی پذیرفته می شوند در اصل در حال آماده شدن برای به عهده گرفتن شغل آینده ی خود هستند. از رشته های مهم و پرطرفدار علوم تجربی می توان به پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی ، دامپزشکی ، فیزیوتراپی ، بینایی سنجی ، شنوایی سنجی ، علوم آزمایشگاه ، پرستاری ، اتاق عمل ، مامایی ( ویژه دختران ) ، هوشبری ، رادیولوژی و … اشاره کرد.

درس های عمومی و تخصصی رشته تجربی :

دروس عمومی در کنکور این گروه شامل عربی ، فارسی و نگارش ، زبان انگلیسی و دین وزندگی بوده که در پایه های دهم و یازدهم و دوازدهم تدریس می شود و با گروه ریاضی و علوم انسانی مشترک است. به جز درس های ذکر شده سایر دروس عمومی که در این رشته تدریس می شود در کنکور سراسری مورد سوال قرار نمیگیرد.

دروس تخصصی این رشته در دوره ی متوسطه دوم شامل زیست شناسی ، ریاضی ، فیزیک و شیمی میباشد. درس زمین شناسی که در پایه ی یازدهم و دوازدهم تدریس می شود نیز از دروس تخصصی رشته ی علوم تجربی است. منابع اصلی دروس تخصصی کنکور در رشته ی علوم تجربی شامل دروس زمین شاسی ، ریاضی ، زیست شناسی ، فیزیک و شیمی است.

شرایط ورود به رشته علوم تجربی:

دانش آموزان جهت ورود به این رشته در پایه دهم باید آگاهی کامل از شرایط و معدل داشته باشند.

برای ورود به این رشته باید:

1) عملکرد تحصیلی که شامل نمرات درسی می باشد ( 35 امتیاز)

در درس ریاضی حداقل نمره 13 و علوم تجربی حداقل نمره 14 را کسب کرده باشید.

مجموع سه نمره کسب شده در دروس ذکر شده در پایه های هفتم تا نهم بدون ضریب در خرداد یا شهریور نباید کمتر از 42 باشد.

نمرات این دروس در پایه ی هفتم تا نهم با ضریب 3 محاسبه می شود.

مجموع نمرات کسب شده در سال های هفتم تا نهم در درس هایی که با رشته ی تجربی در ارتباط هستند با در نظر گرفتن ضریب حداقل 252 باشد به عبارت دیگر معدل دانش آموز باید حداقل 14 باشد تا بتواند رشته ی علوم تجربی شود.

 

2) آزمون های مشاوره ای ( 30 امتیاز )

3) نظر دبیران مربوطه ( 10 امتیاز )

4) نظر مشاور ( 10 امتیاز )

5) نظر دانش آموز ( 10 امتیاز )

6) نظر والدین ( 5 امتیاز )

جدول مواد درسی و ساعات تدریس هفتگی دوره ی دوم متوسطه (شاخه نظری - رشت ی علوم تجربی)

در چند سال گذشته تعداد زیادی از دانش آموزان به این مسئله اعتراض داشته اند که با وجود معدل های بالا نتوانسته اند رشته ی علوم تجربی را انتخاب کنند. این مسئله به میزان سهمیه اختصاص داده شده به هر منطقه برمیگردد. برای مثال ظرفیت اختصاص داده شده به رشته تجربی در یک منطقه 500 نفر ولی در منطقه ای دیگر 100 نفر است.

نظر خودتان را ارسال کنید