برنامه ریزی روزانه برای کنکور
برنامه ریزی روزانه برای کنکور
پس از نوشتن برنامهی جامع، برنامهی روزانه تان را تنظیم نمایید. در برنامهی روزانه برای هر روز حداکثر ۵ درس را در نظر بگیرید. اگر مثلا برای درس فیزیک ۱۰ ساعت در نظر گرفته اید میتوانید آنرا به چهار نوبت مطالعه 30/2 ساعته یا ۵ بار مطالعه ۲ ساعته تقسیم کنید و روزهای مطالعه را هم مشخص کنید مثلا تصمیم بگیرید چهار نوبت در روزهای شنبه ، دوشنبه ، سه شنبه و چهار شنبه هر بار به مدت 30/2 ساعت فیزیک بخوانید. تکالیف خود را نیز برای هر نوبت مطالعه مشخص کنید.
برنامه ریزی روزانه برای کنکور را پس از تنظیم به مشاور خود نشان دهید و از نظرات مشورتی وی بهره بگیرید.
اگر در پایان یک هفته ملاحظه نمودید که بخش قابل ملاحظهای از تصمیمات را اجرا نکرده اید برنامه را مورد بازبینی قرار دهید و قسمتهای کم اهیمتتر را حذف کنید.
هر قدر هم پایه درسی تان ضعیف باشد هیچ درسی را به طور کامل حذف نکنید. در این گونه دروس میتوانید مباحثی را بیابید که برایتان سادهتر باشد.
توصیه به داوطلبان رشته تجربی:
درس زیست شناسی درس اصلی شما است. سعی کنید این دروس را هر روز در برنامه مطالعاتی خود قرار دهید. پس از زیست شناسی، درس شیمی قرار دارد. دروس ریاضی و فیزیک را کنار نگذارید و حتی اگر دانش آموز ضعیفی هستید درس ریاضی را از برنامه تان حذف نکنید.
توصیه به داوطلبان رشته ریاضی:
حساب دیفرانسیل و فیزیک اهمیت تعیین کنندهای در کنکور دارند. اما به هندسه و ریاضیات گسسته کم توجهی نکنید بسیاری از داوطلبان ریاضی به این دروس اصلا اهمیت لازم را نمیدهند و فکر میکنند دروس اختصاصی فقط حساب دیفرانسیل و فیزیک است.
در تستهای دروس هندسه، ریاضیات جدید (گسسته یا جبر و احتمال) و مثلثات، با تلاش کمتر میتوانید نتیجه بهتری بگیرید زیرا میزان تنوع طرح سوال در دروسی که اشاره شد نسبت به حساب دیفرانسیل کمتر است و با اینکه مسائل تشریحی در این دروس دشوارتر است ولی اگر داوطلبی پایه درسی متعادل داشته باشد میتواند در کنکور نتیجه بهتری بگیرد. در صورتیکه بسیاری از داوطلبان رشته ریاضی به دلیل علاقه بیشتر به حل مسائل حساب دیفرانسیل یا مکانیک میپردازند و با تصور دشوارتر بودن دروس هندسه یا مثلثات این دروس را کنار میگذارند.
مجدداً تکرار میکنیم میزان تنوع و انواع سوالات در دروس مثلثات، هندسه و ریاضیات گسسته کمتر است و اگر پایه متوسطی دارید با تمرین تستهای طبقه بندی شده میتوانید نتیجه خوبی در این دروس بگیرید. متأسفانه بسیاری از داوطلبان ریاضی درس شیمی را به کلی فراموش میکنند و کنار میگذارند که اندیشه ای کاملا اشتباه است. اشکال دیگر کار داوطلبان ریاضی بی توجهی به دروس عمومی است که در دوره نوروز باید به جبران این ضعف بپردازند.
توصیه به داوطلبان رشته انسانی:
دروس جامعه شناسی، روانشناسی و فلسفه در گروه انسانی بخشی از دروس اختصاصی است که داوطلبان این گروه در آنها بالاترین درصدها را به دست میآورند اما مشکل عمده گروه انسانی، کم توجهی به دروس عمومی است. توصیه میکنیم دروس عمومی را جدی تر بگیرید و اگر در دروس ریاضی و آمار و زبان پایه ضعیفی دارید در ایام نوروز به جبران این ضعفها بپردازید.
تعطیلات سال نو بیشک یکی از جذابترین روزهای سالیانه دانشآموزان است که شور و هیجان آن حتی از یک ماه پیش ذهن آنها را به خود مشغول میسازد تا برای دید و بازدیدها و مسافرتها و تفریحات و خلاصه یک استراحت شیرین برنامهریزی کنند.
اما عدهای از این دانشآموزان امروزه و احتمالاً دانشجویان فردا که تعدادشان نیز نزدیک یک میلیون نفر است مقطع پیشدانشگاهی را سپری میکنند یا پشت کنکوری هستند، با دغدغه امتحان کنکور ، تعطیلات را میگذراند و این 14 روز را فرصتی برای جبران کوتاهی گذشته یا پیشی گرفتن از دیگر رقیبان میدانند.
گام اول در برنامه ریزی روزانه برای کنکور: عمل، مقدم بر انگیزه
در برنامه ریزی کوتاه مدت داوطلب باید مشخص کند با توجه به ساعت مطالعه ای که برای یک هفته خود درنظر دارد و با توجه به برنامه مدرسه خود در روز چند ساعت می خواهد مطالعه کند و چه مقدار به تست زنی بپردازد. در نوشته زیر توصیه هایی به داوطلبان برای داشتن یک برنامه ریزی خوب روزانه داریم.
دانش آموز یا فارغ التحصیل: در سال کنکور ما دو دسته داوطلب داریم. داوطلبانی که مشغول تحصیل سال پیش دانشگاهی هستند و زمانی از روز را صرف رفت و آمد به مدرسه و همچنین به کلاس های درس خود اختصاص می دهند و دسته ای دیگر که برای بار مجدد قصد دارند کنکور دهند و تمام زمان خود را در اختیار دارند. داوطلبانی که فارغ التحصیل هستند ساعات بیشتری را نسبت به دانش آموزان سال چهارم دبیرستان می توانند به مطالعه دروس اختصاص دهند. طبیعتا برنامه این دو گروه با توجه به این موضوع که ساعات مطالعه آن ها فرق دارد متفاوت خواهد بود.
گام دوم در برنامه ریزی روزانه برای کنکور: ترس از شکست را کنار بگذارید
«میدانم که موفق نمیشوم. پس چرا درس بخوانم؟» این عبارت، حرف دل تعداد قابل توجهی از داوطلبان است. اشخاصی که از شکست میترسند و عزت نفس خود را با موفقیت میسنجند. در نتیجه به جای آنکه به استقبال خطر بروند، از آن میگریزند. اگر شما نیز جزو این گروه هستید، به جای آنکه خود را تسلیم افکار منفی کنید، نحوه برخورد با این افکار را بیاموزید تا تحت تأثیر آنها قرار نگیرید.
چه نوع افکاری به ذهنم خطور میکند؟ سپس این افکار را یادداشت کنید تا بتوانید طرز فکر و احساستان را تغییر دهید.
با نوشتن افکار منفی که باعث میشوند کار خود را به تعویق بیندازید، متوجه میشوید دلیل طفره رفتن شما از کار این است که درباره آن غیرمنطقی فکر میکنید.
گام سوم در برنامه ریزی روزانه برای کنکور: کدامیک ارزش و اهمیت بیشتری دارد؟
چرا نمیخواهید امروز درس بخوانید؟بهتر است کاغذ بردارید و فهرستی از فواید اینکه امروز درس نخوانید را بنویسید. توجه داشته باشید وقتی کارها را به بعد موکول میکنید، فواید بسیاری دارد. برای مثال:
– میتوانید کار راحتتری انجام دهید.
– میتوانید به کار مورد علاقهتان بپردازید.
– میتوانید با این تصمیم قطعی، خیال خود و تمام افراد خانواده را که نگران آینده تحصیلی شما هستند، حداقل تا سال تحصیلی آینده راحت کنید و…
حال به زیانهای انجام ندادن آن کار بیندیشید و آنها را بنویسید. برای مثال:
– امکان دارد که نزدیکانتان شما را شماتت کنند.
– امکان دارد که احساس گناه کنید.
– یکسال از برنامه زندگیتان عقب میافتید.
– شاید سال آینده شرایط لازم را برای مطالعه و آمادگی برای کنکور نداشته باشید و…