راه های شاد سازی مدارس
فضای شاداب و دوستداشتنی تاثیر زیادی در شکوفایی استعدادها، خلاقیت، پیشرفت تحصیلی، کارایی، پویایی دانشآموزان دارد، مدرسه بانشاط- موجب باروری جسم و اندیشه کودکان و دانشآموزان میشود و باعث افزایش بازدهی دانش آموز می شود و در یادگیری دروس بهتر عمل می کند. درواقع اگر محیط شادی در مدرسه حاکم شود دانش آموز بهتر مطالب درسی رو فرامیگیرد.
راه های شاد سازی مدارس
براى این که سلامت جسمانى و روانى کودکان، دانش آموزان، اطرافیان و خودمان حفظ شود، باید سعى کنیم با شناسایى عوامل مؤثر بر شادى، موجبات تقویت عوامل مثبت و تقلیل عوامل منفى مؤثر بر شادى را فراهم کنیم.
چون شادى بزرگ ترها عامل مؤثر در شادى و نشاط کودکان است و اولیا و مربیان غمگین نمى توانند فرزندان و دانش آموزانى شاد تربیت کنند، از این رو با ارائه نظام اعتقادى درست براى دستیابى به شادى، مى توان به افزایش شادى در میان افراد جامعه کمک کرد. به این ترتیب مردم مى توانند تغییرى مثبت در زندگى خود به وجود آورند، احساس پیشرفت و لذت در زندگى داشته باشند و به شادى و مسرت دائمى دست یابند و فقط در این صورت است که مى توانند شادى و مسرت را در وجود کودکانشان نیز پرورش دهند.
در نتیجه سیراب نشدن فرزندان از محبت و عاطفه کافی، عدم تعادل روحی و روانی را بهدنبال دارد، نا آشنایی خانوادهها به روشهای مؤثر تعلیم و تربیت را میتوان با آموزش احساس مسؤولیت در برابر خود، خانواده، واقع بینی توام با نگرش مثبت، تقویت روحیه همکاری و کار گروهی، آموزش مهارتهای زندگی، تقویت مهارت ادراکی، و….. به کمک کلیه دستاندرکاران محیط آموزش تا حدود زیادی حل کرد تا نهایتا محیطی شاداب، سازنده، قانونمند ایجاد شود و نتیجتا فرزندانی مفید، هدفمند و کاربردی به بار آید.
راهکارهای تغییر فیزیکی مدارس
۱) رنگآمیزی کلاس درس با توجه به جدول رنگها به تفکیک جنسیت، رنگ سبز، یشمی یا لیمویی برای کلاسهای پسران و صورتی یا بنفشکمرنگ برای کلاسهای دختران (در مقطع ابتدایی) و در مقاطع راهنمایی و متوسط میتوان با توجه به استاندارد، رنگهای دیگر را جایگزین کرد.
۲) رنگآمیزی میز و نیمکتهای کلاس با رنگهای شاد
۳) نصب اسامی و تصاویر دانشآموزان روی در کلاس برای ایجاد احساس تعلق و دلبستگی به کلاس
۴) نصب ساعت دیواری و پردههای مناسب با رنگهای شاد
۵) قرار دادن و چیدن میز و نیمکتها برای فعالیت گروهی و هنری در کلاس
۶) مجهز کردن کلاسها به تلویزیون همراه با ویدیو یا رایانه در حدامکان
۷) قرار دادن کتابخانه باز در سالنها برای استفاده دانشآموزان در زنگهای تفریح، اوقات فراغت، فوق برنامه
۸) قرار دادن میز یا کمد مجلات و نشریات ویژه دانشآموزان
۹) نصب زنگ ملایم و آرامبخش در مدرسه
۱۰) استفاده از وسایل مطبوع سرمایشی و گرمایشی
معلم شاد در کلاس شاد
معلم، شادابی و سرزندگی را با آگاهی و اطلاعات نو و روشهایی بدیع و مبتکرانه میآفریند و کلاس را شاد میکند.
چهره شاداب و متبسم معلم در ایجاد کلاس شاد و روابط صمیمانه بسیار تاثیر دارد، استفاده از انواع تکنولوژی آموزشی در کلاس و نمایش فیلمهای آموزشی در خلال برنامه درسی به دانشآموزان اجازه میدهد که با اعتماد به نفس و بدون هیچگونه ترس و واهمهای صحبت و اظهارنظر کنند. همچنین فعالیتهای فرهنگی و پرورش در مدارس چون برگزاری جشنها و مراسم مذهبی، برگزاری بازدید و اردوهای علمی دانشآموزان بهطور مستمر، برگزاری کلاسهای فوق برنامه از قبیل قرآن، نهجالبلاغه، نقاشی، خطاطی، رایانه، کاردستی، سفالگری و… از جمله کارهایی است که باید در راستای شادسازی محیط مدارس انجام گیرد.
این عوامل از راه های شاد سازی مدارس می باشد و نقش اساسی دارند.