انتخاب رشته نهم به دهم
انتخاب رشته نهم به دهم در زندگی تمام انسان ها زمان هایی است که باید دست به انتخاب بزنند ، انتخاب هایی که سرنوشت را تغییر خواهد داد و کمی اشتباه در آن می تواند بعدها موجب پشیمانی شود. برای نوجوانان زمانی که پا به دوران دبیرستان می گذارند.
در زندگی تمام انسان ها زمان هایی است که بایستی دست به انتخاب بزنند ، انتخاب هایی که سرنوشت را تغییر خواهد داد و کمی اشتباه در آن می تواند بعدها موجب پشیمانی شود.
برای نوجوانان زمانی که پا به دوران دبیرستان می گذارند ، شاید بتوانیم بگوییم اولین تصمیم مهم زندگی خود را خواهند گرفت تصمیمی که اگر با سهل انگاری همراه باشد ناراحتی بزرگی به بار خواهد آورد و حتی ممکن است اشتیاق دانش آموز برای ادامه تحصیل کمتر شود .
والدین باید نوجوانان خود را در زمینه انتخاب رشته همراهی کنند.
مهم ترین و موثر ترین عامل در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی است.این عامل به ویژه برای دانش آموزان دوره متوسطه به بالا که دارای شرایط تمامی رشته ها هستند اهمیت و ارزش بالایی دارد دقت داشته باشید که اگر رشته تحصیلی فرد رشته مورد علاقه او نباشد فرد به هیچ وجه در آن رشته موفق نمیشود. هرگز نباید بدون توجه به این عامل با اهمیت به عوامل دیگر پرداخت.اگر بدون توجه به علاقه شخصی فرد و صرفا برای درآمد وشأن اجتماعی و… برای دانش آموز انتخاب رشته شود فرد دچار افت تحصیلی در آن رشته می شود و پیوسته از نظر ذهنی و فکری مشغول رشته ای است که به آن علاققه دارد و به آن نرسیده است.
دو:استعداد روحیه و شخصیت>>> انتخاب رشته باید با توجه به استعداد های ذاتی روحیه و شخصیت دانش آموز صورت گیرد و نقاط قوت و ضعف نیز دروس مشخص شود.دقت داشته باشید که کسی که با توجه به استعدادش رشته ای را برگزیده در مقایسه با کسی که در رشته اش استعداد کافی ندارد موفق تر است.
دنیای امروز دنیای پیشرفت و سرعت است و هر چه به جلو می رویم باید میزان خطای خود را پایین برده و انتخاب های صحیح و کار آمد تری داشته باشیم پس با ما همراه باشید و این مقاله را مطالعه کنید تا به والدین و یا دانش آموزان نهم در این انتخاب مهم یاری رسانند. به همین منظور درخواست می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با خواندن دقیق مقاله به سوالات خود پاسخ داده و از اضطراب ناشی از انتخاب رشته خود و یا فرزندتان رهایی یابید.
شرایط انتخاب رشته نهم به دهم
بر اساس تغییراتی که در انتخاب رشته دوران متوسطه صورت گرفت ، دانش اموزان پایه نهم که در مرحله انتخاب رشته می باشند باید بدانند دیگر مانند گذشته تنها به نمرات پایه نهم توجه نمی شود بلکه تمام نمرات سه سال دوران متوسطه اول (هفتم ، هشتم ، نهم) در انتخاب رشته تاثیر خواهد داشت. همچنین ضریب درس ها برای تمامی رشته ها یکسان است. انتخاب رشته نهم مانند انتخاب رشته در دوران دانشگاه به رتبه دانش آموز بستگی دارد برای مثال اگر دانش آموزی رتبه ی لازم برای انتخاب رشته در علوم تجربی را ندارد بایستی در گروه های فنی و یا انسانی و … دست به انتخاب بزند. نکته ی دیگری که در پایه نهم مد نظر گرفته شده تاثیر سهمیه در انتخاب رشته می باشد برای مثال در یک منطقه که 200 نفر سهمیه انتخاب رشته در گروه تجربی دارند ممکن است حتی کسانی که معدل
بالای 18 را کسب کرده اند هم نتوانند این رشته را انتخاب کنند و مجبور شوند در رشته های دیگر تحصیل نمایند.
عواملی که در انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم تاثیر گذار است:
_ علایق خود دانش آموزان که 10 درصد را شامل می شود.
_ نظر و مشاوره والدین که 5 درصد را در برمی گیرد.
_ نظر معلمان تمام درس ها که 10 درصد را شامل می شود.
_ نتیجه ای که دانش آموز در آزمون های مشاوره ای کسب کرده است 35 درصد تاثیر گزار است.
_ نتایج عملکرد درسی دانش آموز (نمرات درسی ) که 35 درصد را شامل می شود.
_ نظر مشاور تحصیلی 10 درصد تاثیر گزار می باشد.