برنامه ریزی کنکور 99
برنامه ریزی کنکور
در رقابت بزرگی مانند کنکور سراسری داشتن هدف و برنامه ریزی صحیح و حساب شده برای دستیابی به آن ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ویژگی مشترک همه افراد موفق در کنکور سراسری می باشد . بسیاری از داوطلبان در سالی که برای کنکور 99 آماده می شوند دچار سردرگمی هستند و نمی توانند برنامه خوبی برای خودشان تنظیم نمایند .
سوالاتی که در برنامه ریزی کنکور 99 داوطلبان از ما می پرسند چطور یک درس به خصوص را مطالعه نماییم و یا برای رسیدن به هدف خود چند ساعت مطالعه در روز کافی می باشد ، هنگام مطالعه تمرکز کافی ندارم ، هرچه درس می خوانم نتیجه مورد انتظار خود را دریافت نمی کنم و سوالاتی از این دست . همه ما می دانیم که برنامه ریزی برای هر شخص به صورت مجزا و با توجه به توانایی ها و زمانی که برای مطالعه در طی روز اختصاص خواهد داد ، متفاوت می باشد اما با این حال برای برنامه ریزی صحیح اصولی وجود دارد که رعایت این اصول از ملزومات می باشد .
اولویت های برنامه ریزی کنکور 99
در شروع برنامه ریزی اولویت های روزانه خودتان را مشخص کنید یعنی اگر دانش آموز سال چهارم دبیرستان ( پیش دانشگاهی ) به طبع یکی از اولویت های اصلی تان مطالعه دروس سال چهارم برای آمادگی حضور در کلاس درس و امتحانات روزانه و یا هفتگی می باشد و یا اگر فارغ التحصیل هستید می بایست دقیقا برنامه زمانی مطالعه تان را مشخص نمایید . با این روش می توانید زمان دقیقی را که در طی روز می توانید به مطالعه اختصاص دهید را مشخص کرده و طبق آن برنامه ریزی خود را انجام دهید . در اینجا لازم است که بگوییم در سال مهمی که خودتان را برای رقابت بزرگی مانند کنکور سراسری 99 آماده می کنید ، نباید از خودتان توقع داشته باشید عادت هایی را که سال ها مطابق آن درس خوانده اید و زندگی کرده اید را تغییر دهید بلکه می توانید آنها را با برنامه ریزی خودتان تطبیق دهید و هنگامی که اقدام به برنامه ریزی می کنید با شناخت همه این عادت های شخصی برنامه خود را تنظیم نمایید . منظورمان از این عادت ها میزان خواب ، نحوه مطالعه ( عادت به مطالعه با صدای بلند و یا مطالعه با قدم زدن و یا عادت هایی از این دست ) ، تفریح و مهمانی و سایر اموری که پیش از این وقت خودتان را به آنها اختصاص می دادید می باشد که به شدت توصیه می کنیم تا با گذاشتن زمان کافی برای شناخت عادت های شخصی تان ، به خود زمان کافی برای اصلاح و بهبود روند مطالعاتی تان دهید و به مرور زمان و طبق برنامه ریزی ساعات مطالعه خود را افزایش دهید .
نقش زمان در برنامه ریزی کنکور 99
زمانی که این مقاله را مطالعه می کنید ممکن است فرصت زیادی و یا فرصت کمی تا کنکور 99 داشته باشید ولی آنچه که مهم است کم و یا زیاد بودن زمان باقی مانده نیست بلکه مهم آن است که بتوانید از همین فرصتی که دارید به خوبی استفاده نمایید . قطعا یکی از بهترین مزایای داشتن برنامه ریزی ، استفاده صحیح از زمان خواهد بود . قطعا همه متقاضیان کنکور اهمیت زمان را به خوبی درک کرده اند و می دانند که فرصت های از دست رفته قابل برگشت نخواهد بود و حسرت خوردن به آن و ناامید شدن هم فایده ای نخواهد داشت . بنابراین بهترین کار در هر برهه از زمان که باشید آن است که با انگیزه و هدف دار برنامه ریزی کنید تا از زمان باقی مانده نهایت استفاده را ببرید .
برای این منظور توصیه می کنیم تا در خلوتی با خود با توجه به توانایی هایتان و کارهایی که طی روز می بایست انجام دهید ، برای مطالعه خود زمان بندی تعریف نمایید .
به این منظور که دقیقا مشخص کنید که مثلا برای فردا می خواهید درس ریاضی را به مدت 2 ساعت مطالعه کنید . توجه داشته باشید که در این زمان بندی اگر دانش آموز سال چهارم هستید ، می بایست برنامه مدرسه تان هم درنظر بگیرید .
همانطور که در قسمت ابتدایی مقاله هم توضیح داده شد هیچ مشاوری نمی تواند برای شما تعریف کند که مثلا شما با مطالعه روی 2 ساعت ریاضی می توانید ریاضیات کنکور 99 را 60 درصد بزنید زیرا چنین جزئیاتی در برنامه ریزی با توجه و توانایی ها و عادات و زمانی که هر داوطلب به مطالعه اختصاص می دهد بستگی دارد .
برای مثال ممکن است این زمان برای داوطلبی که به درس ریاضیات علاقه مند است و یا هنگام مطالعه این درس تمرکز کافی دارد و یا زمان مطالعه این درس به مفاهیم پایه ای آن به خوبی مسلط است کافی باشد و به نتیجه مطلوب خود برسد و بالعکس ممکن است برای داوطلبی مطالعه این درس به هردلیلی به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد . بنابراین فراموش نکنید که زمان در سال کنکور اصلی ترین فاکتور موفقیت می باشد و افرادی موفق خواهند بود که بتوانند با برنامه ریزی صحیحی در هر بازه زمانی که قرار دارند از زمان باقی مانده خود بهترین استفاده را نمایند .
نحوه صحیح برنامه ریزی کنکور 99
حال که از عوامل مهم در برنامه ریزی کنکور 99 صحبت کرده ایم در اینجا می خواهیم تا اصول صحیح برای تنظیم برنامه ای موفق را در اختیارتان قرار دهیم . اولین نکته در این گام آن است که هدف خودتان را مشخص کرده باشید و زمانی را که میتوانید در طی روز به مطالعه برای کنکور اختصاص دهید را براورد کرده باشید .
حال باید برنامه ای بریزید که بتوانید از این زمان بهترین استفاده را کنید اما چطور ؟ برای مطالعه هر درس قبل از آنکه سراغ تست بروید حتما می بایست در برنامه خود زمانی را تعریف کرده باشید تا در آن زمان بتوانید به درک صحیحی از مبحث مورد مطالعه برسید به این معنا که با درک مبحث مطالعه خود بطوری که نقطه ابهامی در آن برایتان وجود نداشته باشد ، به سراغ تست بروید و مهارت خودتان را برای پاسخگویی در آن مبحث بوسیله تست افزایش دهید .
کاملا قابل درک است که زمانی متوجه مفهوم کامل مبحث مورد نظر شده اید که بتوانید به تست های آن در ابتدا بطور تشریحی پاسخ دهید .
حال که به این توانایی رسیدید می توانید به دنبال راه حل های کوتاه تر در حل سوال مورد نظرتان باشید . فراموش نکنید که تنها تمرین و تکرار با ممارست می تواند شما را به این توانایی برساند . در تنظیم برنامه خود حتما به ضرایب دروس و توانایی خودتان نیز توجه داشته باشید یعنی اگر ضریب درسی بیشتر است ، می بایست با توجه به توانایی هایتان در آن درس ( با توجه تسلطان در درک مفاهیم پایه ای آن درس و میزان علاقه مندی و یادگیری تان در ان درس ) وقت بیشتری را به آن اختصاص دهید .
اما چطور می توانیم بفهمیم که برنامه ای که ریخته ایم موفق است و ما را به هدف مان نزدیک خواهد کرد یا خیر ؟ اکثر داوطلبان کنکور سراسری در آزمون های آزمایشی مختلف شرکت می کنند که این آزمون ها سطح آمادگی داوطلب را در بازه های زمانی مشخصی مورد سنجش قرار می دهد ولی شرکت در این آزمون ها به تنهایی به موفقیت داوطلب کمک نخواهد کرد بلکه این تحلیل آزمون است که می تواند به داوطلب برای پیشرفتش کمک نماید .
بنابراین سعی کنید پس از هرمرحله آزمون به بررسی پاسخ سوالات صحیح و غلط خود بپردازید و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید تا در برنامه ریزی خودتان بتوانید برای تقویت نقاط ضعف خود زمان بیشتری بگذارید و برای در تسلط ماندن در نقاط قوتان نیز برنامه ای مشخص کنید . کافیست تا مدتی مطالعه کردن با برنامه ریزی را امتحان نمایید تا متوجه تاثیر آن در انگیزه و پیشرفتتان شوید .
به عنوان نکته پایانی به آن دسته از داوطلبانی که هنگام مطالعه از تمرکز کافی برخوردار نیستند و افکار دیگری هنگام مطالعه به سراغشان می آید و مانع از ایجاد تمرکز کافی و صرف انرژی بی خود برایشان خواهد شد ، توصیه می کنیم تا هنگام مطالعه دفترچه ای را در کنار خود قرار دهند و هر فکر و یا کاری که هنگام مطالعه به سراغ شان می آید را روی دفترچه بنویسید و در زمان دیگری به آن بیاندیشید . این کار موجب خواهد شد تا ذهنتان از موضوع پیش آمده رها شود و تمرکزتان بازیابی گردد .