برنامه ریزی کنکور 97
یکی از بزرگترین دغدغه هایی که ذهن دانش آموزان را در دوران تحصیل درگیر خود می کند دغدغه قبولی در کنکور است.
بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان به این خاطر که ممکن است یک ، دو و یا چند سال برای کسب رتبه قبولی در کنکور تلاش کنند و منتظر بمانند از کنکور به عنوان یک آرزو و یا هدف سرعت گیر یاد می کنند و حتی ممکن است بسیاری از آنها در همان سال اولی که در آزمون شرکت می کنند و موفق به کسب رتبه قبولی نمی شوند انگیزه خود را از دست بدهند و ادامه راه را با بی انگیزگی و یا نا امیدی طی کنند.
درواقع کنکور در مقابل اراده و تلاش شما بسیار حقیر است و کسب رتبه قبولی در کنکور در صورت داشتن برنامه ای منسجم و اصولی به راحتی امکان پذیر خواهد بود حتی برای دانش آموزانی که در دوران تحصیل خود نمرات قابل قبولی کسب نکرده اند.بنابراین قبل از هر چیز پیشنهاد می کنیم همه ی افکار منفی را از خودتان دور کنید و با انگیزه و اراده کامل به مطالعه این مقاله که تکنیک های موفقیت را در آن ارائه داده ایم بپردازید و پس از مطالعه این مقاله ضمن بکارگیری راهکارهایی که ارائه می دهیم، خود را بر روی صندلی در رشته و دانشگاه مورد علاقه تان تصور کنید.
چطور برنامه ریزی کنیم؟
برنامه ریزی کنکور در دو گام با زبانی ساده:
گام اول : برای برداشتن اولین قدم باید جواب یکسری از سوال هارو بدونی : ساعت مطالعه روزانه و هفتگی رو میدونی چقدره؟
میدونی چند ساعت میخوابی؟
میدونی چقدر زمان صرف سرگرمی (تلویزیون، شبکه های اجتماعی و تفریح با دوستان و…) میکنی؟
به طور کل باید بدونی که در طول روز چقدر زمان صرف کارهای مختلف میکنی، اگر جواب سوالات بالا رو میدونی قدم اول رو برداشتی، اگر هم که نه بهت توصیه میکنم چند روزی بدون اینکه برنامه ریزی کنی به ثبت کردن تاریخ و مدت زمان کارهایی که در طول روز انجام میدی بپردازی. برای مثال اینطور ثبت کن : ۱۲ شب تا ۷ صبح خوابیدم، ۸ تا ۸:۳۰ صبحانه خوردم، ۹ تا ۱۱ ریاضی خوندم، ۲ تا ۵ تلویزیون تماشا کردم، ۶ تا ۸ ادبیات خوندم و الی آخر.
حالا بعد چند روز از عادتهای خودت خبر داری و میدونی که به طور میانگین چند ساعت در روز درس میخونی و چه قدر از وقتت رو به کارهای دیگه اختصاص میدی. تمام اینها رو به صورت مکتوب در دفترچهی خودت داری. این کار باعث میشه دقیقا بدونی در چه زمانی مشغول چه کاری هستی تا کمک کنه یک برنامه ریزی صحیح برای خودت داشت باشی.
گام دوم : برنامه ریزی شامل مراحل ماهانه، هفتگی و روزانه هست. یکی از خصوصیات برنامه ریزی اصولی حرکت از مقیاس های بزرگ به مقیاس های کوچیکه.
برنامه ریزی ماهانه به این صورته که مباحث و دروسی رو که در طول یک ماه میخواید مطالعه کنید رو مشخص کنید مثلا چه فصل هایی از کتاب زیست و چه مباحثی از ریاضی و… باید بخونید. بهتره که حجم مطالعه رو هم مشخص کنید (مثلا ۸۰ صفحه ادبیات از صفحه فلان تا فلان).
حالا برای برنامه ریزی هفتگی از حجم مطالعاتی و مباحثی که در برنامه ماهانه مشخص کردید کمک بگیرید، مثلا برای این هفته ۲۰ صفحه از اون ۸۰ صفحه ای که مشخص کردید و یا یک مبحث از مباحث مشخص شده کتاب ریاضی رو بخونید.
کوچکترین مقیاس برنامه ریزی کنکور به صورت روزانه هست، حالا مباحث و حجم مطالعاتی برنامه هفتگی رو در روزهای هفته پخش کنید. مثلا برای خودتون تعیین کنید که روز شنبه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ از صفحه ۳۴ تا ۴۲ فلان کتاب یا نصف یک مبحث ریاضی رو مطالعه کنید و تست هاشو کار کنید.
تعیین هدف در برنامه ریزی کنکور 97
در ابتدا شما داوطلبان باید از خودتان بپرسید که هدفتان از تحصیل چیست؟ و برای رسیدن به خواسته هایتان حاضرید چه سختی هایی را تحمل کنید؟ اگر هدفتان از تحصیل و ورود به دانشگاه صرفا دریافت مدرک دانشگاهی باشد باید بگوییم که بهتر است دیدگاهتان را تغییر دهید به این خاطر که حتی در این صورت هم شما می بایست چهار سال از عمرتان را صرف تحصیل در رشته ای کنید که ممکن است به آن علاقه ای نداشته باشید که این مسئله در طول زمان بسیار برایتان آزار دهنده خواهد بود. بنابراین شما داوطلبان می بایست هدف از انتخاب رشته دانشگاهی مورد نظرتان را در جهت یافتن شغل متناسب با آن مشخص کنید که پس از دریافت مدرک دانشگاهی بتوانید از آموخته های خود در جهت کسب درآمد نیز استفاده نمایید.
شیوه های صحیح کنکوری خواندن
خب پس از تعیین هدف قطعا این سوال برایتان بوجود خواهد آمد که چگونه و طبق چه اصولی به مطالعه کنکور بپردازیم؟ عجله نکنید! مرحله به مرحله نحوه صحیح کنکوری خواندن را در این مقاله آموزش خواهیم داد.البته قبل از آموزش نحوه مطالعه باید بدانید که کنکوری خواندن زمین تا آسمان با شیوه ای که دانش آموزان در مدرسه برای امتحانات میخوانند متفاوت است به این دلیل که امتحاناتی که در مدرسه برگزار می شود ماهیتی تشریحی دارد و شما دانش آموزان در اینگونه امتحانات از جزئی خواندن مطالب کاملا غافل می شوید و مطالب را به صورت کلی به خاطر می سپارید.
اما باید بدانید که این شیوه برای قبولی در کنکور موثر نیست و برای قبولی در کنکور حتی از حاشیه ها و پاورقی های کتاب هم نباید غافل شوید.مرحله بعدی تمرکز و تسلط کامل بر روی کتاب های درسی تان است که متاسفانه بسیاری از داوطلبان پیش از کسب تسلط بر روی مطالب کتاب به سراغ کتاب ها و منابع کمک آموزشی می روند که این هم از اشتباهات رایجی است داوطلبان مرتکب می شوند.