ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

نحوه عملکرد cpu

پردازنده چیست

نحوه عملکرد cpu

 

وقتی میخواهید یک کامپیوتر بخرید،در لیست جزئیات قطعات سخت افزاری کامپیوتر میتوانید نوع CPU  را ببیندید و از نوع آن با خبربشید. حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده که بخواهید یک پردازنده بخرید اما بین خرید پردازنده intel و یا Amd، دو هسته ای و یا چهار هسته ای، پردازنده Core i3 و یا Core  i7 از گرفتن تصمیم درست خسته شده اید ودقیقا نمیدانید که تفاوت بین این ها چیست و هر کدام چه کاری را انجام میدهند.

 

اینکه بدانید چه پردازنده ای برای شما مناسب است کار سختی است، ولی ما در این مقاله سعی داریم توضیحاتی راجع به پردازنده ها دراختیارشما مِستر آموزان گرامی قرار بدهیم تا انتخاب برای شما آسان تر شود.

 

CPU چیست؟

 

واحد پردازش مرکزی (Central Processing Unit) و یا همان پرازنده معمولا به نام مغز کامپیوتر شناخته میشود. پردازنده عمل پردازش را در کامپیوتر انجام می دهد.پردازنده قطعه ای از کامپیوتر است که محاسبات را انجام میدهد، کار ها را انجام میدهد و برنامه ها را اجرا میکند و همان طور که گفتیم وظیفه ی پردازش و اجرا کردن برنامه ها را برعهده دارد.

پردازنده فرمان ها را از رم (RAM) سیستم می گیرد و قبل از نمایش دادن  کار را پردازش انجام میدهد. CPU ها در تمامی کامپیوتر ها، لپ تاپ ها، گوشی ها، تبلت ها و تلویزیون های هوشمند وجود دارند. معمولا چیپ های کوچک و مربعی پردازنده ها در برد اصلی دستگاه نصب میشوند و با دیگر قطعات سخت افزاری سیستم ارتباط برقرار میکنند و باعث کار کردن دستگاه میشوند.

 

پردازنده ها چگونه کار میکنند؟

 

از وقتی که پردازنده در ساخته شد تا به الان تغییرات فراوانی دراین قطعه ایجاد شده و تغییرات زیادی کرده است.با این وجود،کار کلی پردازنده هنوز همان است و همان نقش رادارد که از زمان ساخت اولین نوعش بود که در سه قدم است: دریافت ورودی، رمز گشایی و اجرا.

 

دریافت ورودی

 

همانطور که احتمالا میدانید، دریافت ورودی به معنای دریافت فرمان است. فرمان در قالب یک سری اعداد از رم به پردازنده میرود. هر فرمان یک بخش کوچک از یک عمل و یا همان کار است، بنابراین پردازنده باید بداند که چه فرمانی قرار است بعد از فرمانی که دریافت کرده بیاید. نشانی فرمان فعلی توسط یک “Program Counter” و یا همان شمارنده برنامه نگه داشته میشود. شمارنده برنامه و فرمان در کنار هم در یک “Instruction Register” قرار میگیرند. طول شمارنده برنامه افزایش میابد تا بتواند نشانی فرمان بعدی را به پردانده بدهد.

 

رمزگشایی

 

زمانی که یک دستور دریافت می شود و در “Instruction Register” قرار گرفت، پردازنده این فرمان را به یک مدار به نام رمزگشای فرمان ها میفرستد. با این کار فرمان تبدیل به سیگنال هایی میشود که به دیگر قطعات پردازنده فرستاده میشوند تا پردازنده کاری که در فرمان بوده است را انجام دهد.

 

اجرا

 

در آخرین قدم، فرمان رمزگشایی شده به دیگر قطعات مربوطه پردازنده فرستاده میشود تا فرمان تمام شود. نتیجه فرمان معمولا در پردازنده ذخیره میشود که بعد ها دیگر فرمان ها بتوانند به آن اشاره کنند تا اجرا شود این قابلیت پردازنده همانند قابلیت Memory در ماشین حساب های دیجیتالی ساده است.

 

 

مفهوم جزئیات پردازنده ها

 

داشتن اطلاعات کافی در زمینه عمل و کاری که یک پردازنده انجام میدهد در کنارآن آشنایی کامل با برند های سازنده پردازنده و تعداد هسته های پردازنده، میتواند کمک زیادی در خرید این قطعه بکند. در حال حاضر در بازار تعداد بسیار زیادی پردازنده وجود دارند که مشخصات شبیه به هم و قدرتمندی دارند. توجه کنید که یک سری پردازنده ها هستندکه دارای یک سری قابلیت های منحصر به فرد هستند که شاید در پردازنده های دیگر نباشد و دلیل خرید آنها توسط بعضی کاربران باشد.

 

میزان برق مصرفی

وات نشان دهنده میزان یا توان برقی مصرفی در پردازنده هاست. پردازنده هایی با مصرف برق کم نه تنها در کم مصرف بودن کامپیوتر به شما کمک میکنند، بلکه کمتر داغ میشوند، اما درعوض ضعیف تر هستند.

 

فرکانس

 

فرکانس به معنای سرعت کاری پردازنده است. قبل از چند هسته ای بودن، فرکانس مهم ترین نشانگر قدرت و عملکرد بین cpu است. هنگام خرید پردازنده جدید به فرکانس آن توجه کنید چرا که بسیاردر سرعت آن موثر است.

 

گاهی اوقات یک پردازنده دو هسته ای با فرکانس بالا میتواند یک پردازنده چهار هسته ای با فرکانس پایین را از نظر قدرت و سرعت شکست دهد پس به فرکانس آن دقت کنید.

 

موفق باشید.

 

 

نظر خودتان را ارسال کنید