راه حل هایی برای کاهش اشتباهات محاسباتی
با توجه به اینکه در کنکور سراسری وقت بسیار محدود است و محل انجام محاسبات بسیار کم و در حاشیه صفحات سوالات میباشد ممکن است موجب اشتباه محاسباتی در کنکور شود و در سرنوشت دانش آموزان موثر باشد لذا نکاتی برای شما توسط سایت ماجمع آوری شده که از این مشکل جلوگیری میکنید.
7 روش جلوگیری از اشتباهات محاسباتی در کنکور سراسری و امتحانات
از دلایل مهم این بیدقتی، ضعف در محاسبات (بهویژه در داوطلبان گروه انسانی و تجربی) است که در دوران تحصیل یا از محاسبات دقیق و طولانی صرفنظر کردهاند یا به ماشینحساب متوسل شدهاند. دلیل دیگر، بهدست نیاوردن عدد آخر در محاسبات، هنگام حلکردن تستها در منزل است که باعث میشود، ضعفها و اشتباهات خود را متوجه نشوند. دلیل دیگر، عدم توجه به کمبودن جا و چکنویس، در زمان امتحان و آزمون است که باعث میشود فرد، همیشه محاسبات خود را در کاغذهای بزرگ و با خط درشت بنویسد و هنگام آزمون با حل یک سؤال، جای محاسبهی ده سؤال را پر کند و صفحه را چنان کثیف کند که صورت سؤالهای دیگر قابل خواندن نباشد. بدتر از همهی اینها، کثیف نوشتن است که گاهی سبب میشود، داوطلب همان لحظه که بهعقب بازمیگردد تا محاسباتش را بررسی کند و مشکل خود را بیابد، ابتدا و انتهای نوشتههایش مشخص نیست و مجبور میشود؛ همهچیز را از نو بنویسد. بالاخره همهی این اشکالات، عدد نهایی محاسبات ما را مخدوش میکند و چه بد اتفاقی است اگر این عدد بهدستآمده در یکی از گزینهها آمده باشد. پس باید به دنبال یک راه حل باشیم .
نظم در نوشتن و استفاده از مداد و پاسخبرگ در خانه
اول اینکه، وظیفهی شما داوطلبان عزیز این است که از همین لحظه بهبعد، دیگر در خانه از چکنویسهای بزرگ استفاده نکنید. حتماً درجایی کم، محاسبات خود را انجام دهید. از همه مهمتر اینکه، سعی کنید محاسبات شما با خط متناسب (از لحاظ درشتی آن) باشد و محاسبات را در حین حل تست در خانه، کامل و با تمام ریزهکاریها انجام دهید. نوشتههایتان منظم و پیاپی باشد، بهطوریکه اگر در جواب آخر خود شک کردید، بتوانید در طول چند ثانیه محاسبات قبلی خود را بررسی کرده و اشتباهاتتان را بیابید. انجام و نوشتن کوچکترین محاسبات حتی در حد جمع و تفریق بسار مهم و مؤثر است، چرا که شما با این کار، محاسبات دقیق را یکبار بهذهنتان میآموزید و آن را ورزیده میکنید.
_ در حل یک مسئله سعی کنید که جواب مسئله و راه حل و همچنین اعداد را در یک قسمت بنویسید و از پراکنده نویسی خودداری کنید زیرا موجب اشتباه شدن اعداد به جای دیگر می شود.
_ اگر از درست بودن حل یک قسمت از یک سوال مطمئن نیستید سعی کنید آن حل را در قسمتی که چک نویس است انجام دهید سپس در صورت درست بودن آنرا به ادامه حل درست اضافه کنید.
_ راه حل ها را به صورت افقی و خط به خط بنویسید و تا جایی که امکانش هست از زیر هم نویسی خودداری کنید.
_ از بزرگ نویسی بیش از حد خودداری کنید همچنین کوچک نویسی زیاد هم باعث گم شدن برخی اعداد میشود و از شما زمان میگیرد .
_ حتما سعی کنید از خواندن سَر سری اعداد بپرهیزید که باعث اشتباه کلی در جواب میشود برای مثال عدد 45 را 54 نخوانید.
_ قبل از انجام 4 عمل اصلی از از درستی آن مطمئن شوید که پس از پایان کنکور سراسری
_ یا امتحان نگویید که راه حل را درست رفتم ولی به جای ضرب عمل جمع را انجام دادم.
_ در صورت تمام کردن سوالات و اضافه آوردن زمان حتی به مقدار کم به دنبال اشتباهات محاسباتی احتمالی خودتون بگردید چون بعضی از گزینه ها در کنکور سراسری نزدیک به هم هستن و ممکنه با کوچکترین اشتباه گزینه نادرست رو انتخاب کنید پس حتما باید در کنکور به این نکات دقت کنید .
این ها نکاتی است اگر رعایت کنید می توانید از اشتباهات محاسباتی در کنکور سراسری و امتحان جلوگیری کنید.