ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

نقش خانواده در پیشرفت تحصیلی

مشاوره تحصیلی:

پیشرفت تحصیلی عبارت است از گام های موثر دانش آموزان که آن ها را از سطح متوسط و ضعیف به یک سطح مطلوب در زمینه ی تحصیلی می رساند.

 

بچه‌هایمان را باورکنیم . تحقیقاتی که در این زمینه شده است بیش از 86 درصد از دانش‌آموزان به ویژه در مقطع دبستان و راهنمایی برای انجام تکالیف خود و موفقیت‌های مطالعه از والدین کمک می‌گیرند.
مشخص شده دانش‌آموزان بیشترین درخواست کمک را در سنین 9تا 12 سال دارند. 66 درصد از والدین در این مرحله به فرزندان دانش‌آموز خود کمک می‌کنند و 59 درصد آن‌ها چندبار در هفته و هر بار دست کم یک ساعت برای این کار زمان می‌گذارند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد در مقطع راهنمایی هفته‌ای 3ساعت برای کمک به انجام تکالیف دانش‌آموزان توسط والدین کافی است.

هم چنین همکاری والدین در کمک به انجام تکالیف و مطالعه دانش‌آموزان لزوما به معنای موفقیت آن‌ها در تحصیل نیست. پس بهتر است از وقتی که دانش‌آموزان به سن 9 سال می‌رسند و هنوز به دبستان می‌روند والدین آن‌ها را به مطالعه و پیشرفت‌های تحصیلی علاقه‌مند کنند و به تدریج مسوولیت‌های درسی را به عهده خودشان بگذارند تا این که پا به پای آن‌ها و در کنارشان درس‌ها را مرور و تمرین حل کنند.

آموزش مهارت‌های تقویت فکر و حافظه و مدیریت زمان نیز نقش قابل توجهی در این میان ایفا می‌کند، زیرا در حال حاضر حجم مطالب و تکالیف افزایش یافته و چنانچه بتوان به دانش‌آموز یاد داد که چگونه زمان‌بندی کند تا به تکالیف خود برسد و در ضمن با علاقه مطالعه کند نتایج به مراتب مطلوب‌تر خواهد بود.
اما والدین بسیاری میخواهند بدانند که چگونه می توانند در این زمینه به میزان موثرتری واقع شوند تا فرزند خود به موفقیت بیشتری برسد.
در این خصوص می‌توان به چند مورد اشاره کرد از جمله این که: به جای این که شما برای فرزندتان مطالبی را بخوانید و او گوش کند بهتر است جایتان را عوض کنید. دانش‌آموزانی که در منزل و برای والدین به خواندن کتاب، مجله، روزنامه و… می‌پردازند در مدرسه بازدهی بهتری دارند و زودتر به موفقیت می رسند.
وقتی دانش‌آموز مطلبی را برایتان می‌خواند درباره چگونگی و مفاهیم آن با وی صحبت کنید تا درک مطلب و تفکر او نیز تقویت شود. از تلویزیون به نحو احسن استفاده کنید.

در تحقق این اصل عوامل مختلفی مانند : خانواده ، مدرسه، جامعه دخیل هستند.

نقش خانواده در پیشرفت تحصیلی

از میان موارد فوق خانواده نقش اساسی را در پیشرفت تحصیلی کودکان دارد، چرا که فرزندان قبل از ورود به مدرسه در دامان خانواده پرورش یافته اند و بیشتر الگو برداری های آنان از خانواده میباشد.

حال با  همراه باشید تا راه هایی را که خانواده ها میتوانند از آن در جهت کمک به پیشرفت تحصیلی فرزندانشان انجام دهند را بررسی کنیم.

برنامه ریزی درسی را با فرزندتان تدوین کنید

دانش آموزان معمولا در تدوین و اجرای برنامه درسی به دلیل اقتضای سنی ضعف دارند بنابراین بهترین برنامه ریز میتواند خانواده باشد با فرزند خود صحبت تایم هایی که دوست دارد درس بخواند و کشش بیشتری دارد را بیابید و تایم های تفریح و یا بقیه کارها را با مشورت خودش مشخص کنید سپس یک برنامه مناسب که فشار زیادی را به فرزندتان نیاورد مشخص کنید . و قوانین خانه را با این برنامه همگام کنید.

در انجام تکالیف با فرزندتان همراه شوید

مکان و تایم انجام تکالیف را برای فرزند خود مشخص کنید و از ابزاری مانند گوشی که در هنگام تکلیف نوشتن و یا درس خواندن حواس او را پرت میکند در آن زمان ممنوع کنید تا پتانسیل ذهنی او افزایش یابد.

مشاوره تحصیلی فرزند خود باشید

شما میتوانید بهترین مشاوره تحصیلی برای فرزندتان باشید. امور درسی او را پیگیری کنید برای مثال از او بپرسید که امروز در مدرسه چه مبحثی را آموزش دیده و آیا چیزی از آن به خاطر دارد ، به او بیاموزید که شیوه صحیح مطالعه و موفق شدن چگونه است ، از تجربیات دوران تحصیل خود بگویید درباره ی کارهای روزانه ی او در مدرسه و نحوه درس دادن معلمین و عیب های آنان با هم صحبت کنید و درصورت لزوم در مدرسه پیگیر شوید . تا یک تعامل دو طرفه بین شما و فرزندتان در این زمینه برقرار شود

به تغذیه فرزندتان توجه بیشتری کنید

تغذیه در راندمان تحصیلی نقش مهمی را ایفا میکند شما باید برنامه ی غذایی خانواده را یک منبع پر انرژی و مفید قرار دهید ، صبحانه خوردن را برای فرزندتان الزامی کنید و حتما میان وعده ای مفید برای تایم های استراحت در مدرسه برایش بگذارید.

ایجاد اعتماد به نفس در فرزندتان و تشویق او

دائم به فرزند خود سرکوفت نزنید چرا که کودک با سرکوفت نابود میشود همامطور که ما نیز اینگونه ایم .

به جای سرکوفت فرزندتان امید دهید و در او حس تلاش را تقویت کنید از روش های تشویقی نیز برای انرژی دادن به کودکتان نظیر جایزه تعیین کردن نیز غافل نشوید.

مقایسه نکنید

هیچ گاه برای اینکه فرزندتان را ترقیب به تلاش بیشتر کنید با دیگران مقایسه نکنید زیرا دقیقا نتیجه عکس دارد و به مرور زمان فرزندتان پژمرده می شود همانطور که ما نیز دوست نداریم با کسی که از ما بهتر است مقایسه شویم .

پس خیلی خوب است که به دانش آموزان کمک کنیم تا زمان مناسب برای یادگیری و آموزش رو با کمک ما به بهترین شکل خودشان پیدا کنند و با تشویق کردن آن ها راه رو برای رسیدن به موفقیت آسان تر کنیم.

نظر خودتان را ارسال کنید