ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

ویژگی های کودکان تیزهوش

اکثر والدین دوست دارند بدانند که آیا فرزند تیزهوشی دارند یا خیر. در مورد کودکان تیزهوش چه می دانید؟ با ما همراه باشید تا در مورد این مساله بیشتر توضیح دهیم.
کودکان تیز هوش معمولا کنجکاوی زیادی دارند. همچنین کودکان تیزهوش دارای اطلاعات عمومی زیاد وعلاقه وافر به یادگیری هستند .آنها خیلی سریع یاد می گیرند ، از قدرت ادراک بسیار خوبی برخوردارند و با سرعت قابل توجهی مساله مورد نظر را درک می کنند .
کودکان تیز هوش معمولا خواندن وصحبت کردن را زودتر از معمول فرا می گیرند و خزانه لغات گسترده ای دارند . پیشرفت درسی سریع و استعداد ویژه در ریاضیات از دیگر ویژگی های تیز هوشان است .
کودکان تیزهوش اعتماد به نفس بالایی دارند و خود را به راحتی با شرایط نوین سازگار می کنند. آنها همچنین از انرژی بالا و حافظه فوق العاده ای برخوردارند. این کودکان مطالب یا موضوعاتی را که مورد توجهشان قرار می گیرد، با سرعت و دقت خارق العاده ای به ذهن می سپارند.

کودکان تیزهوش، فوق العاده کنجکاو هستند و دوست دارند مرتبا پرسش های فراوان و پیچیده ای را مطرح کنند و در عین حال وقتی از آنها سؤالی می شود، غالبا پاسخ های پیچیده ای را مطرح می کنند و توضیحات آنان درباره جزئیات یک مسأله حاکی از درک عمیق ایشان از موضوعات گوناگون است.
آنان از قدرت تخیل و تفکر انتزاعی بیشتری نسبت به همسالان خود برخوردارند و همواره به جای “آنچه که هست” در اندیشه “آن چه که می تواند باشد” هستند. گستردگی و تنوع علایق آنها فوق العاده مشهود است، به عبارت دیگر دوست دارند بسیاری از چیزها و امور مختلف را تجربه کنند. آنان از دامنه فعالیت بیشتری برخوردارند و در زمینه های مورد علاقه خود پشتکار و پایداری فوق العاده چشمگیری نشان می دهند. همچنین خلاقیت و قوه ابتکار، ثبات شخصیت، تشریک مساعی و سلاست کلامی در کودکان تیزهوش قابل مشاهده است.
در حال حاضر تنها می توانیم درباره ی علل پدید آیی تیزهوشی و پراستعدادی حدس های زیرکانه ای بزنیم اما نمی توانیم به طور کامل تیز هوشی را پیش بینی یا تبیین کنیم . با وجود این احتمالا عوامل زیادی مثل وراثت و محیط دوره ی کودکی اهمیت دارند .به نظر می رسد تعامل وراثت و محیط ، عامل اصلی بروز تیز هوشی است .

وراثت

اگر والدین ، هوش بالاتر از متوسط دارا باشند و بتوانند برای کودک محیط مناسبی فراهم کنند ، احتمال تیز هوش شدن کودکشان افزایش می یابد . هرچند وراثت عامل تعیین کننده در تیز هوش شدن است اما عوامل روانی اجتماعی هم نقش مهم را ایفا می کنند .
محیط
وراثت ممکن است استعداد را شکل دهد ، اما محیط نیز در رشد و پرورش آن نقش دارد . اما هنوز نمی دانیم چه نسبتی از وراثت و محیط و باید باهم ترکیب شوند تا تیز هوشی پدید آید . محیط مناسب نه تنها شامل تحریک هوشی و هنری است ، بلکه مولفه های مهم تری در آن وجود دارد ، مثل تغذیه مناسب و نبود حوادث آسیب زای روانی .
والدین ،خانواده ها ، تعامل های همسالان و حتی تجربه های اجتماعی در تحول استعداد های کودک تاثیر زیادی دارند . برای دانش آموزان تیز هوش و پر استعداد دو نوع مدرسه ی ویژه وجود دارند که شامل مدارس خصوصی و دولتی است .

نظر خودتان را ارسال کنید