تکنیک های بالا بردن سرعت مطالعه
اگر فکر می کنید که مطالعه زمان زیادی از شما می گیرد باید سرعت آن را بالا ببرید مطالعه یکی از توانایی های عمیق انسانی است که امروزه توجه زیادی به آن نمی شود.
ما انتظار داریم که همه چیز را سریع به دست بیاوریم اما اطلاعات جزء این انتظارات ما نیست. به همین دلیل است که مردم بیشتر به سمت اسکرول و گشت و گذار در وب می روند تا سمت مطالعه کتاب. طبق آمار به دست آمده حدود ۲۶ درصد جوانان آمریکایی در سال ۲۰۱۶ هیچ کتابی مطالعه نکرده اند.
وقتی بدون تفکر مطلبی را اسکرول می کنیم یادگیری ما به اندازه مطالعه نخواهد بود. کسانی که طرفدار مطالعه هستند وقتی غرق یک کتاب می شوند استرس و اضطراب کمتری را تجربه می کنند. مطالعه نباید روند آهسته داشته باشد. اگر فکر می کنید که مطالعه زمان زیادی از شما می گیرد باید سرعت آن را بالا ببرید.
اگر روش سریع خواندن را بلد باشید سرعت مطالعه را می توانید ۶ برابر کنید.
روشی است که به طبق آن می بایست در یک نگاه تلاش کنید فقط قسمت های مهم یک صفحه را بخوانید. نگاه کردن به قصد برداشت کلمات مهم . که مطالعات نشان داده است . این طرز مطالعه برای ما هیچ درک و یاد سپاری در پی نخواهد داشت.
روش دیگر : در این روش با استفاده از یک راهنما برای چشم مطالعه میکنیم . انگشتمان را زیر خطوط حرکت می دهیم و یا از نوک خودکار یا وسیله ای شبیه به آن استفاده میکنیم . که این روش باعث افزایش تمرکز و کاهش حواس پرتی می شود .
وقتی سرعت مطالعه را بالا می برید اطلاعات بیشتری هم به دست می آورید. طبق تحقیقات یک جوان به طور میانگین می تواند ۳۰۰ کلمه در دقیقه بخواند. اما حرفه ای ترها می توانند ۱۵۰۰ کلمه در دقیقه مطالعه کنند.
فرض کنیم یک کتاب در حالت معمول ۱۰۰ هزار کلمه دارد و یک فرد عادی باید ۵٫۵ ساعت برای خواندن آن صرف کند. اما فردی که سریع مطالعه می کند می تواند آن را در ۵۰ دقیقه تمام کند. پس می تواند روزانه یک کتاب بدون این که وقت زیادی از او بگیرد مطالعه کند. که در پایان سال به ۳۶۵ کتاب می رسد.
بالا بردن سرعت مطالعه
برای بالا بردن سرعت مطالعه تمرین لازم است. پس از همین حالا شروع به تمرین تکنیک هایی که در زیر به آن ها اشاره شده کنید.
اولین چیزی که می خوانید فهرست مندرجات باشد
معمولا وقتی کتابی را شروع به خواندن می کنیم فهرست مندرجات را نادیده می گیریم. فهرست مندرجات حکم نقشه کتاب را دارد. بدون شک هیچکدام از شما بدون نقشه به سفر نمی روید. مطالعه بی هدف مثل سفر بدون توجه به علائم جاده هاست. درست است که بدون خواندن فهرست مندرجات هم میتوان کتاب را مطالعه کرد اما احتمال این که تمرکزتان را از دست بدهید بیشتر است و برای پیدا کردن جواب سوالاتی که خیلی راحت تر می توانید در این فهرست پیدا کنید وقت بیشتری صرف می کنید.
اگر دنبال اطلاعات خاصی در کتاب باشید فهرست مندرجات به شما می گوید که کدام بخش به سوال شما مربوط است. بنابراین بخش هایی که مربوط به موضوع مورد نظرتان نیست را رد می کنید.
همیشه با هدف بخوانید
بعد از این که موضوع بخش را تشخیص دادید باید یک سوال در ذهنتان بپرسید: نویسنده سعی دارد چه چیزی به من بگوید؟ این کار بهترین راه برای شکل دادن به افکارتان است. ذهنتان در حین خواندن به دنبال جواب برای این سوال می گردد. وقتی با هدف می خوانید اطلاعات مرتبط را ارزیابی می کنید و مطالب غیرضروری را حذف می کنید.
افراد تندخوان این ایده را دارند که با استفاده از تکنیک های تندخوانی این زمان را کاهش دهند. این فکر از دهه ۱۹۵۰ در بین این افراد موجود بوده است . و در دهه های اخیر هم با ارائه برنامه ها تلاش شده که این فکر محقق گردد.