مدیریت زمان در کنکور
مدیریت زمان
نگو وقت کافی نداری؛ تو دقیقا همون تعداد ساعتی در روز رو داری که پاستور،مایکل آنژ، لئوناردو داوینچی، توماس جفرسون و آلبرت انیشتین داشتند و میتوانی مدیریت زمان داشته باشی.
ممکنه با خودت فکر کنی که اگه کتاب تست های بیشتری رو کار کنی نتیجه بهتری رو میگیری. یا ممکنه فکر کنی که همیشه باید مشغول درس خوندن باشی تا بتونی موفق بشی. این عقیده ممکنه تا حدی درست باشه، اما اغلب باعث کاهش بازده درس خوندن میشه اما چیزی که میتونه بهت کمک کنه با برنامه درس خوندنه و با بهترین و ناب ترین منابع کار کردنه .
به جای این که ده ها کتاب تست کار کنی و آخرش هم درس رو خوب متوجه نشی یک بار با دی وی دی آموزشی حرفه ای درس بخون و تاثیر بی نظیرش در سرعت مطالعاتی و فهم سریع مطالبو ببین
” هوشمندانه تر کار کن، نه سخت تر”
بجای اینکه مثل ربات درس بخونی سعی کن متفکرانه درس بخونی و مدیریت زمان داشته باشی. اون درس رو با وقت کمتر و بازده بیشتر انجام بدی ؛ سعی کن مدیریت زمان داشته باشی دوست عزیزم . مدیریت زمان به این معنی نیست که درس خوندن و کارهای روزانه ات رو فشرده تر کنی بلکه به معنی بهینه تر کردن و کاهش استرسه.
من بهت قول میدم زمان کافی برای همه کارهایی که دوست داری انجام بدی رو داری؛ فقط یه مقدار باید فکر کنی و تو برنامه ات بازنگری کنی.
اینو هم بدون که برای مدیریت زمان و مبارزه با زمان تعداد بیشماری حقه و کلک وجود داره. من فقط تعدادی از اونا رو که به نظرم می اومد اینجا اوردم
١. اول وظایف مهمت رو انجام بده
این قانون طلایی مدیریت زمانه. دو یا سه درس خیلی مهمی که باید در روز بخونی رو مشخص کن. اول برو سراغ همونا.
٢. یاد بگیر “نه” بگی
حتما در طول روز یه سری کار ها پیش میاد که تو رو از هدف اصلیت دور میکنه. قاطعانه کنارشون بذار و اجازه نده تو رو از هدفت دور کنن.
٣. فقط یک پرنده رو نشانه بگیر
به نظر من تمرکز کردن سخت ترین کار دنیاست. یک عقاب موقع شکار کردن رو فرض کن. از اوج آسمون فقط یک پرنده رو نشانه میگیره و به سمتش شیرجه میره. اگه وسط راه مسیرش رو منحرف کنه و بره سراغ یه پرنده دیگه به هیچ کدومشون نمیرسه و مجبوره شب رو گشنه سر کنه. تو هم اگه رو درسی که داری میخونی تمرکز نکنی، پس از پایان زمان میبینی که نتونستی اون حجمی رو که باید جمع میکردی رو جمع کنی. از طرف دیگه چیزایی که خوندی هم کم کیفیت و ناقص هستن.
۴. درگیر جزئیات نشو
خیلی از دانش آموزا رو میبینم که تو درس خوندن بیش از حد وسواس به خرج میدن و این باعث میشه که از بخش های مهم درسای دیگه جا بمونن.
۵. محدوده زمانی تعیین کن
به جای اینکه روی مبل بشینی و درحال نگاه کردن به تلویزیون به این فکر کنی که باید کدوم درسا رو بخونی، براشون محدوده زمانی تعیین کن. محدوده زمانی بهت فشار میاره که اون کارو در مدت زمان کمتر و با کیفیت بیشتر انجام بدی.
۶. استراحت !
وقتی کلی کار داری و باید بعد از تموم کردن یکی سریع بری سراغ یکی دیگه، استراحت کردن سخت میشه. اما توصیه میکنم بین هر درس یه کوچولو استراحت داشته باشی.
٧. به لیست کار ها فکر نکن
فکر کردن به کار های وقت گیری که باید انجام بدی چیزی از اونا کم نمیکنه. تنها کاری که باید بکنی اینه که روی کاری که داری انجام میدی تمرکز کنی.
٨. استفاده از زمان های مرده
از زمان هایی که مجبوری منتظر بمونی مثل زمانی که از مدرسه برمیگردی، تو ترافیک یا تو اتوبوس برای خوندن کتابچه ها، اپ های کنکوری و پادکست های مشاوره ای قرار میگیرن استفاده کن.