آموزش نحوه رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس
آموزش نحوه رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس
خطای 503 Service Unavailable در وردپرس یکی از مشکلات شایعی هست که معمولا در بیشتر سایتها رخ میدهد .خطای 503 در وردپرس به دلایل مختلفی میتونه رخ بدهد ازجمله : ایجاد ناسازگاری در اجرای کدهای PHP به دلیل تغییرات انجام شده روی سرور -انجام حملات مخرب روی هاست به صورت DDOS -کم بودن میزان منابع هاست و مصرف بیش از حد منابع هاست و CPU در وردپرس -ایجاد ناسازگاری در اجرای کدهای PHP به دلیل تغییرات انجام شده روی سرور -وجود باگ و خطای برنامه نویسی در کدهای قالب و افزونه وردپرس
ارور 503 وردپرس با پیغامهای مختلفی نمایش داده خواهد شد که دلیل اون هم به نحوه کانفیگ و پیکربندی سرور برمیگرده که در هر نوع کانفیگ و پیکربندی به یک نوع خاصی خطا 503 نمایش داده میشه که در زیر نمونههایی از اون را میبینید.
- 503 Service Unavailable
- Http/1.1 Service Unavailable
- HTTP Server Error 503
- 503 Error
- 503 HTTP Error
- HTTP 503
1. ارور 503 در وردپرس به دلیل خطا در کدنویسی افزونه
برخی افراد با دانلود افزونه از مخازن نامعتبر اقدام به نصب افزونه در وردپرس میکنند که به دلیل وجود کدهای مخرب یا قدیمی باعث ایجاد مشکل 503 در وردپرس میشوند.
برای اطمینان بیشتر از این موضوع وارد هاست خودتون شده و روی File Manager کلیک کنید تا به بخش مدیریت فایلها در هاست هدایت شوید. سپس به مسیر /public_html/ مراجعه کرده و به دنبال فایل error_log در هاست خودتون بگردید. سپس در هاست سی پنل روی فایل راست کلیک کرده و گزینه view را انتخاب کنید تا خطاهای موجود در این فایل را بررسی کنید.
در ابتدای هر خط تاریخ و زمان درج شده که باید در بین فایل error_log دنبال زمانی بگردید که درست در همون موقع با خطای 503 در وردپرس مواجه شدید. .
2. ارور 503 وردپرس به دلیل استفاده از قالب مشکل ساز
در این روش هم شما باید قالب سایت خودتون را غیرفعال کنید که مطمئن بشید مشکل از قالب هست یا خیر. برای این منظور باید وارد هاست شده و به مسیر /public_html/wp-content/themes در File Manager هاست مراجعه کرده و پوشه قالبی که در حال استفاده از اون هستید را انتخاب کنید.
سپس روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه rename را انتخاب کنید. در پنجره باز شده به انتهای نام پوشه قالب عبارت old- یا یک عدد را اضافه کرده و ذخیره کنید. در این صورت قالب فعلی سایت غیرفعال شده و یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس به عنوان قالب پیشفرض انتخاب خواهد شد.
استفاده از قالب پیشفرض وردپرس هم می تواند راه حلی برای این مشکل باشد.
3. خطا 503 وردپرس به دلیل ناسازگاری در کدهای PHP
خطای php باعث ایجاد ارور 503 در وردپرس خواهد شد که مشخص هم نیست که خطای php رخ داده در افزونه، قالب یا هسته وردپرس بوده است. برای اینکه بدونید دلیل این کار از کجا بوده دو راهکار وجود داره که در روش اول باید بر اساس توضیحاتی که برای فایل error_log در روش اول گفتم فایل ارور لاگ هاست را بررسی کنید و ببینید که مشکل از کجاست و اونو برطرف کنید.
4. خطای 503 به دلیل مشکلات سرور
به دلیل بهروزرسانی نرم افزارهای مورد نیاز سرور و تغییرات در کانفیگ سرور ایجاد میشوند. از اونجایی که دسترسی به سرور معمولا براتون وجود نداره بنابراین باید منتظر بمونید و با اطمینان به میزبانی وب خودتون فرصت بدین تا با صبر و حوصله کار را به اتمام برسونند و مشکل سایت شما هم برطرف بشه. در صورتی که با استفاده از روشهای سه گانه فوق موفق نشدید خطا را برطرف کنید باید بدونید که مشکل از سرور هست که با کمی منتظر موندن رفع خواهد شد.
رفع مشکل مصرف بیش از حد منابع هاست
گاهی هم پیش میاد که به دلیل بازدید بالا یا خطاهای مربوط به کدنویسی هاست شما از منابع زیادی مصرف میکنه که در صورت عدم رفع مشکل به روشهای سه گانه فوق باید وارد هاست شده و مشابه تصویر زیر از بخش STATISTICS بررسی کرده و ببینید که میزان مصرف از منابع هاست در چه سطحی قرار دارد.