آموزش نصب وردپرس شبکه یا چند سایته
آموزش نصب وردپرس شبکه یا چند سایته
آشنایی با وردپرس شبکه یا چند سایته
وردپرس شبکه، یا مالتی سایت که اون رو با نام wordpress MU به شما این امکان رو به شما میدهد تا تنها با نصب یک وردپرس در دامنه اصلی سایتتون هر زمان که لازم داشتید به راحتی از طریق پیشخوان اقدام به نصب یک وردپرس جدید در ساب دامنه و یا ساب فولدر از سایت خودتون بکنید.همچنین به مدیریت آنها بپردازید وردپرس شبکه کاربردهای بسیار فراوان و مفیدی برای ما خواهد داشت مانند ساخت سیستم فروشگاه، پرسش و پاسخ و… در بخشی از ساب دامنه و یا ساب فولدر
استفاده برای دموی آنلاین قالب -استفاده برای سایت های چندزبانه که با استفاده از اون بتونید برای هر زبان که مد نظر شما هست یک وردپرس نصب کنید و به صورت کاملا اصولی به ترجمه محتوای سایت در اون بپردازید -استفاده به عنوان شهرها در سایت های آگهی و نیازمندی برای اینکه آگهی ارسالی بر اساس هر استان رو مدیریت کنند -راه اندازی وبسایت برای شرکتهایی که دارای شعبه گوناگون در سطح کشور هستند و اختصاص دادن وبلاگ برای هر شعب- استفاده به عنوان یک وبلاگدهی برای سازمانها و یا مدارس به شکلی که هر کاربر در اون برای خودش صفحه خاصی رو به عنوان وبلاگ داشته باشه و با مدیریت اون اقدام به تولید محتوا و درج مطالب کنه
ابتدا وردپرس را در public _html دانلود کرده و نصب کنیم،
در این مرحله اقدام به ساختن دیتابیس در وردپرس میرسد بنابراین به صفحه اصلی کنترل پنل سی پنل مراجعه کنید و از بخش DATABASES روی گزینه MySQL Database کلیک کنید تا به صفحه ساخت دیتابیس در هاست سی پنل هدایت شوید.
بعد از کلیک روی دکمه مورد نظر به صفحهای هدایت خواهید شد که در اون میتونید نام پایگاه داده خودتون رو انتخاب کنید، بنابراین یک نام دلخواه برای پایگاه داده جدید وردپرس انتخاب کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید تا وارد مرحله تعیین نام کاربری پایگاه داده وردپرس و رمز پایگاه داده وردپرس شده و در نهایت دیتابیس خودتون رو بسازید.
بعد از اینکه نام پایگاه داده را انتخاب کردید با کلیک روی دکمه Next Step به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله به صفحهای هدایت می شوید که در اون میتونید تا نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده رو انتخاب کنید و در نهایت پایگاه داده خودتونو ایجاد کنید. با استفاده از دکمه Password Generator نیز قادر خواهید بود تا یک رمز قوی که سی پنل به صورت خودکار برای شما میسازد ایجاد کنید و از اون برای رمز پایگاه داده خودتون استفاده کنید. در این مرحله دقت کافی را داشته باشید که رمز رو در جایی مطمئن کپی کنید و اونو هیچوقت فراموش نکنید چرا که در آینده و در مراحل بعد به این رمز و نامهای انتخاب شده احتیاج پیدا خواهید کرد.
در نهایت پس از پر کردن کلیه فیلدهای نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده مطابق بالا به صفحه دیگری زیر هدایت خواهید شد، در این مرحله تیک گزینه ی ALL PRIVILEGES رو بزنین و روی next step کلیک کنین تا ارتباط بین یوزر و پایگاه داده برقرار بشه و سطح دسترسی های یوزر هم تصحیح شود.
در نهایت بعد از فعال کردن تیک کلیه گزینهها و با کلیک روی Next Step در این مرحله پایگاه داده به درستی ساخته شده و پیغام موفقیت آمیز بودن اون به شما نمایش داده خواهد شد.
برای نصب وردپرس ابتدا وارد دامنه اصلی سایتتون بشوید، نام دامنه ما که الان میخوایم وردپرس روش نصب کنیم ir هستش و حالا واردش میشیم تا صفحه نصب وردپرس رو مطابق تصویر مشاهده کنیم، بعد از مشاهده این صفحه بر روی دکمه بزن بریم کلیک کنید تا به مرحله بعدی منتقل بشین.
اطلاعات پایگاه داده را که در مراحل قبل ساختیم را در اینجا وارد کنید. این اطلاعات شامل نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز انتخاب شده و… برای پایگاه داده وردپرس میباشد. همونطور که در تصویر مشاهده میکنید به ترتیب این دادهها را بر اساس توضیحاتی که در ادامه شرح خواهم داد تکمیل کنید.
حالا بعد از اینکه فیلدهای این مرحله را طبق توضیحات ارائه شده وارد کردید روی دکمه فرستادن که در تصویر بالا هم مشاهده میکنید کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.
در این مرحله صفحه بالا برای شما باز خواهد شد، در صورتی که اطلاعات مرحله قبلی یعنی، نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز پایگاه داده، میزبان پایگاه داده و جدول پایگاه داده وردپرس را به درستی وارد کرده باشید این صفحه به عنوان تاییدیهای از صحت مراحل برای شما باز خواهد شد، کافی است تا روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید تا به مرحله بعد که شامل اطلاعات ورودی سایت میباشد هدایت شوید.این آیتم ها را مشاهده خواهید کرد.
عنوان سایت – نام کاربری – رمز انتخابی –ایمیل
با فعال و غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو هم میتونید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو رو کنترل کنید. اگر تمایلی ندارید تا فعلا سایت ساخته شده توسط شما در موتورهای جستجو ایندکس شود میتونید تا تیک این گزینه را برای این کار غیرفعال کنید.
بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کنید تا عملیات نصب وردپرس از طریق پایگاه داده به مراحل پایانی خود رسیده و وردپرس روی سایت شما نصب شود.
برای شبکه کردن وردپرس
حالت اول به صورت ساب فولدر است که در این حالت برای هر وردپرس یک مسیر با آدرس سایت انتخاب شده اضافه میشود مانند mramooz.ir/blog اما در حالت دوم که به صورت ساب دامنه است در این حالت هر وردپرس بر روی یک ساب دامنه نصب و در دسترس قرار میگیرد که میشه چیزی شبیه به blog.mramooz.ir
به صفحه اصلی کنترل پنل سی پنل مراجعه کنید و از قسمت DOMAINS روی گزینه subdomains کلیک کنید تا wildcard را در هاست سی پنل خودتون فعال کنید.
یک ساب دامنه با نام * بسازید. برای این منظور کافیه تا در فیلد Subdomain کاراکتر * را وارد کنید و در نهایت روی دکمه Create کلیک کنید تا ولید کارت(Wildcard) براتون فعال باشه و امکان ساب دامین دهی در وبلاگدهی با وردپرس شبکه براتون فعال بشه، اما اگر با این روش walidcard روی هاست شما فعال نشود تو مرحله راهاندازی خطای اونو مشاهده خواهید کرد که در این صورت باید از هاستینگ خودتون بخواهید تا براتون فعال کند.
اگر هم از هاست دایرکت ادمین استفاده میکنید، از پشتیبانی هاستینگ خودتون درخواست کنید تا تغییرات لازم را در تنظیمات httpd سایت شما ایجاد کند تا امکان ساب دامین دهی براتون فراهم بشود.
حالا به فایل منیجر هاستتون مراجعه کنید و سپس فایل wp-config.php که در روت هاست قرار دارد را برای ویرایش کردن باز کنید. بعد از اینکه فایل wp-config.php رو باز کردید به دنبال خط زیر در اون بگردید.
1
|
/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */
|
بعد از اینکه این خط را پیدا کردید درست قبل از اون کدهای زیر را قرار بدهید تا امکان استفاده از وردپرس شبکه برای شما فعال شده و فراهم بشود.
1
2
|
/* Multisite */
define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );
|
دقت کنید که این کد باید دقیقا قبل از خط مورد نظر قرار بگیرد و اگر از قبل وجود دارد مقدارش باید روی true باشد. بعد از اینکه کد را وارد کردید فایل رو ذخیره کنید. بعد از ذخیره سازی فایل به پیشخوان وردپرس وارد شده و به مسیر ابزارها> راهاندازی شبکه مراجعه کنید. در صورتی که در این مرحله افزونه های سایت شما فعال هستند موقتا باید همه افزونه ها را غیرفعال کنید تا مجددا بعد از نصب وردپرس شبکه اونها رو فعال کنید بنابراین قبل از هرکاری افزونه ها رو غیرفعال کنید.
اگر خطایی برای شما وجود نداشت و همه موارد مورد نیاز برای راه اندازی وردپرس شبکه فعال بود مشابه کادر مشخص شده نوع وبلاگدهی را انتخاب کنید، که در اینجا تو حالت ساب دامین دهی قرار دارد بعد از این مرحله از قسمت عنوان شبکه یک نام دلخواه برای وردپرس شبکه انتخاب کنید و در نهایت ایمیل مدیر سایت را وارد کنید. حالا یک بار کلیه موارد را بررسی کنید که به درستی وارد کرده باشید و اگر مشکلی نبود و آماده بودید حالا روی دکمه نصب که در انتهای صفحه قرار داره کلیک کنید. بعد از اینکه از این مرحله بگذرید صفحه ای مشابه تصویر زیر برای شما باز خواهد شد که دوتا قطعه کد به شما میده تا اونها را در فایل wp-config.php و htaccess. اضافه کنید.
کدی که برای قرار دادن در فایل wp-config.php هست را کپی کرده و سپس با مراجعه به file manager هاست این کد را در فایل wp-config.php قبل از کد ذکر شده قرار دهید. سپس کد دوم را هم که مربوط میشه به فایل htaccess. کپی کرده و در درون همین فایل که در مسیر public_html قرار داره با کدهای موجود در اون جایگزین کنید. اگر این فایل رو در file manager هاست مشاهده نمیکنید کافیه تا روی دکمه Settings که در بالای صفحه قرار داره کلیک کنید و در پنجره باز شده تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کرده و تنظیمات را ذخیره کنید تا فایل های مخفی در هاست بهتون نشون داده بشوند. حالا که هر دو فایل رو ویرایش کردید یک بار از مدیریت پیشخوان وردپرس خارج شده و مجددا وارد شوید تا عملیات نصب وردپرس شبکه به انتهای خودش برسه. حالا که وارد پیشخوان وردپرس بشید مشابه تصویر زیر خواهید دید که گزینه دیگری با نام مدیر شبکه در منوی بالای پیشخوان سایت اضافه شده است که از طریق اون میتونید به کنترل وردپرس شبکه بپردازید.
ممکنه با دیدن این تصویر سوالی براتون پیش بیاد که این خطای قرمز رنگ چرا نشون داده شده؟ در پاسخ به این سوال میشه گفت که ممکنه این خطا به دو دلیل رخ داده باشه:
- ست نشدن صحیح سابدامین: از اونجایی که من ساب دامنه * رو برای فعال شدن ولیدکارت(wildcard) به تازگی ساختم و هنوز با DNS های دامنه من یکی نشده در هنگام نصب وردپرس شبکه این ساب دامنه هنوز شناسایی نشده و به همین علت خطا نشون میده.اما اگر بعد از اینکه ساب دامنه به درستی ساخته شده باشه این مشکل وجود نخواهد داشت.
- عدم امکان فعالسازی walidcard در هاست سیپنل: دلیل دوم که بیشتر رایج هستش اینه که بخاطر کانفیگی که میزبانی وب روی سرور انجام داده امکان فعال کردن wildcard با استفاده از ساخت یک سابدامین با * امکان پذیر نیست که در این صورت باید بخواهید تا میزبانی هاستتون اقدام به فعال کردنش بکنن.
بنابراین اگر بعد از نصب وردپرس شبکه با صفحه 404 در اولین وبلاگی که ساختید مواجه شدید بدونید که دلیلش فعال نبودن wildcard روی هاست شماست.
فعال سازی ثبت نام کاربران
اگه مایل هستید تا کاربران بتونند تا در وردپرس شبکه شما عضو شده و اقدام به ساخت وبلاگ کنند لازمه تا با مراجعه به تنظیمات شبکه این امکان رو فعال کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر به مسیر سایتهای من> مدیر شبکه> تنظیمات مراجعه کنید. سپس در صفحه باز شده در قسمت تنظیمات نامنویسی امکان نام نویسی کاربران رو روی حالت سایتها و حسابهای کاربری قابل ثبت هستند قرار دهید تا کاربران بتونند در سایت ثبت نام کرده و اقدام به ساخت وبلاگ کنند.
سایر تنظیمات وردپرس شبکه نیز در همین صفحه در دسترس هستند که میتونید تا اونها را شخصی سازی کنید. از جمله این موارد میتوان به امکانات و دسترسی ها برای آپلود فایل با حجم و فرمت تعیین شده، سفارشی سازی ایمیل های ارسالی، بلاک کردن نام های کاربری و ایمیل های خاص برای جلوگیری از ثبت وبلاگ، سفارشی کردن اولین نوشته، دیدگاه، ایمیل و… اشاره کرد. در آخر دقت کنید که روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید.