ماجرای انتقال سرور تلگرام به ایران حقیقت دارد؟
ماجرای انتقال سرور تلگرام به ایران حقیقت دارد؟
قابلیت استفاده از cdn تلگرام باعث شد تا با پخش شایعاتی با عناوینی مثل، سرور های تلگرام به ایران منتقل شدند، روبه رو شویم که باعث شد تا خیلی از کاربران نسبت به حذف و غیرفعال کردن حساب کاربری خودشون در پیام رسان تلگرام اقدام کنند.
طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاح پارک تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات، از نتیجه مثبت مذاکره با شبکه پیام رسان تلگرام برای انتقال سرور به ایران و نصب شبکه های تحویل محتوا (CDN) خبر داد و بیان داشت که:
تا زمانی که سرور وجود نداشته باشد، CDN روی آن نصب نمی شود. هم اکنون تلگرام سرور خود را به ایران آورده و شبکه تحویل محتوا در دست راه اندازی است. باید اجازه دهیم همین سیاست که بین ما و مدیر تلگرام توافق شده است، پیش برود. ما گام به گام در این زمینه پیش می رویم و امیدواریم همان طور که وعده کردیم، انتقال سرورهای تلگرام به پایان برسد.
برداشت در نگاه اول
در اولین برداشتی که از این پیام وزیر ارتباطات میکنید این است که انتقال سرور تلگرام به ایران توسط شرکت تلگرام پذیرفته شده است، اما منظور اینه که برای راه اندازی شبکه CDN نیاز به چندین سرور هست بنابراین از این صحبت اشتباهی برداشت شد که کاربران حس کردند هم سرور تلگرام و هم شبکه CDN تلگرام به ایران منتقل شده است، بنابراین همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کاربران در شبکه اجتماعی توئیتر از پاول دوروف مدیرعامل تلگرام بخواهند که توضیحی در این باره ارائه بده که در پاسخ این توئیت پاول دوروف با نقل قول توییتهای قبلیش بیان داشت که هیچ سروری به ایران منتقل نخواهد شد و تنها شبکه CDN هست که برای دسترسی به سرعت بیشتر برای دانلود محتوای چندرسانه ای تو کانال هایی با اعضای بیش از 100.000 نفر در برخی کشورها از جمله ایران راه اندازی خواهد شد و در نهایت در یک خبری که در کانال خودش منتشر کرد به صورت شفاف به توضیح این موضوع و شفاف سازی استقرار سرور CDN تلگرام پرداخت.