بهینه سازی وردپرس
بهینه سازی وردپرس
با سلام خدمت کاربران سایت مِستر آموز و علاقه مندان به وردپرس.
خیلی خوشحالیم از اینکه با ما همراه هستید.
وردپرس محبوب ترین سیستم بلاگ نویسی در دنیا است که در این هیچ شکی نیست، اما این سیستم بلاگ نویسی عاری از اشکال هم نیست. وردپرس علیرغم قدرتمندی و کامل بودن اشکالاتی ریز دارد که اگر کاربر به این موارد رسیدگی نکند به مرور سایت سنگین شده و ممکن است خطا های زیادی را از خود نشان بدهد.
به همین خاطر بهینه سازی وردپرس از جمله کارهایی است که مدیر یک سایت وردپرسی باید در برنامه کاری خود قرار دهد.
به عنوان مثال زمانی که شما عکسی را آپلود می کنید وردپرس جهت استفاده آن در قسمت های مختلف سایت آن را به اندازه های مختلفی تقسیم می کند و بعضی اوقات دیده شده مثلا عکسی که شما در سایز ۱۰۲۴ در ۷۶۸ با حجم ۱۰۰ کیلو بایت آپلود کرده اید ولی پس از آپلود آن اگر به فایل های اضافه شده توسط وردپرس در هاست سری بزنید خواهید دید که بعضی از فایل ها با اینکه از سایز اصلی کوچک تر هستند ولی دو برابر آن حجم دارند. پس بهتر است هر از گاهی سری به قسمت آپلود در هاستتان بزنید و فایل هایی را که نیاز ندارید حذف کنید. البته این کار با توجه به نیاز های قالب سایت انجام دهید زیرا در صورت حذف اشتباه می بایست مجدد فایل تصویر را بارگذاری کنید.
قصد ما از مثال بالا این بود که متوجه ایجاد فایل های اضافی وردپرس در بخش های مختلف شوید.
بهینه سازی وردپرس با حذف اضافات دیتابیس
یکی دیگر از مواردی که وردپرس فضای اضافی را اشغال می کند در قسمت دیتابیس است. هر برگه ای که می سازید، هر محصولی که اضافه می کنید و یا هر مطلبی که ایجاد می کنید، یک فایل بازبینی ملقب به Rivision اضافه می کند.
گاهی این بازبینی ها ده ها بار در زمان های مختلف ایجاد و در دیتابیس ذخیره می شوند.احتمالا اطلاع دارید که قبلا افزونه ای با نام WP EDIT را معرفی شده بود.یکی از قابلیت های خوب این افزونه که در بخش تنظیمات آن قرار دارد محدود کردن تعداد فایل های بازبینی و حذف بازبینی های قبلی از دیتابیس است.
بعنوان مثال می توانید مشخص کنید که همیشه فقط یک فایل بازبینی ذخیره شود و مابقی بصورت خودکار حذف گردد. حذف این فایل های بازبینی تا حد قابل توجهی از حجم دیتابیس بخصوص در سایت های بزرگ کم می کند.
استفاده از افزونه های بهینه سازی وردپرس
بعضی از انواع بهینه سازی را نمی توان بصورت دستی انجام داد لذا بهتر است این بهینه سازی ها را توسط افزونه انجام دهید. یکی از افزونه های بسیار خوب در این زمینه LiteSpeed Cache است که با زمان بندی دقیق اقدام به کش کردن و یا حذف کش های اضافی از سیستم وردپرس می کند.
بعد از نصب و فعال سازی برای تنظیم زمانبندی عمر کش سری به تنظیمات بزنید و مقادر را تنظیم کنید. همچنین گزینه ای با نام LiteSpeed Cache Purge All در بالای نوار ابزار بخش مدیریت اضافه می شود که با هر بار برروز رسانی پوسته و افزونه ها باید یک بار روی آن کلیک نموده تا کش ها خالی و دوباره بازسازی شود.
برای آموزش های بیشتر همراه ما باشید.ما بهترین آموزش ها را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.