رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس
شاید واسه شمام قبلا اتفاق افتاده باشه که وقتی شخصی تو سایتتون ثبت نام می کنه تو اون صفحه اطلاعات خودش رو که شامل ایمیل یا اطلاعات شخصی رو در فرم وارد می کنه و بعدش ایمیلی از طریق سیستم وردپرس شما ارسال نمیشه دلیل این مشکل بر می گرده به سرور شما که قابلیت ارسال ایمیل رو با تابع PHP mail پشتیبانی نمیکنه. یکی از راه های این مسئله مهم استفاده از smtp برای ارسال ایمیل هستش که بهترین افزونه برای این منظور WP Mail SMTP هست. شما با این افزونه مشکل ارسال ایمیل تو تمام سیستم و افزونه ها میتونید خیلی راحت حل کنید.
سایت وردپرسی شمام مشکل ارسال ایمیل رو داره ؟ یا سایت وردپرسی تون ایمیل ثبت نام کاربران رو نمی فرسته ؟ پس راه حلتون افزونه ایمیل وردپرس (WP Mail SMTP) هست که با استفاده از سرویس SMTP گوگل (google) یاهو (yahoo) هات میل (hotmail) لایو (live) و … ایمیل های وردپرس رو ارسال می کنه.
این کار باعث میشه که سرور شما هم ایمیل رو اسپم نکنه و از مشکلات دیگه مثل مسدود شدن هاست به علت ارسال هر نامه و یا اسپم شدن ایمیل های شما جلوگیری شه.
اینکه بسیاری از دوستان و کاربران همیشه از عدم ارسال ایمیل در وردپرس شکایت دارن و حق هم با اوناست اینه که برای یک سایت یه کار خیلی حیاتی هست به حساب میاد که واقعا باید به اون اهمیت بدن. مثلا من این مشکل رو بیشتر درباره فرم تماس ۷ میشنوم که میگویند این فرم ایمیل رو راحت نمیفرسته پس مشکل حتما از فرم تماس ۷ هست.
خب به نظرتون اگه فک کنید به چه نتیجه هایی تو این مورد میرسین ؟ و به چی مربوط میشه و تقصیر افزونه نیست ؟ اگه تا الان به این موضوع فکر نکردید بهتره تو تنظیمات سایت های بعدیتون بهش فکر کنید! پس رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس یکی از مباحثی هست که برای هر وب سایت وردپرسی می تونه پیش بیاد و مواقعی به وجود میاد که هر کاری میکنید تا ایمیل های شما به دست گیرندگان سایت برسند ارسال نشده و عملا به هیچ شکل نمیتونید تا ایمیل های خودتون رو به دست گیرندگان خودتون برسونید.
این داستان فقط به اینجا ختم نشده و می تونه تو جاهایی مثل ارسال نشدن ایمیل هنگام ثبت نام در وردپرس، فرستاده نشدن ایمیل وقتی نظرت رو تو سایت اعلام میکنی و عدم ارسال نشدن ایمیل هنگام ارسال یک فرم تماس در وردپرس رخ بده که برای مدیریت سایت هم هیچ ایمیلی از سمت وردپرس ارسال نشه. پس تو این آموزش از مسترآموز میخوام اول به این موضوع بپردازم که چرا اصلا ایمیل های ما در وردپرس ارسال نمی شن؟ و بعد بریم سراغ راهکار هایی جایگزین برای اینکار که با استفاده از اون ها می تونید با خیال راحت ایمیل های خودتون رو در وردپرس برای کاربران ارسال کنید، همراه ما باشید…
چرا ایمیل های وردپرس ارسال نمیشن؟
همونطوری که می دونید وردپرس برای ارسال ایمیل از تابع ()mail تو زبان php استفاده می کنه که وقتی این تابع رو هاست فعال نباشه به هر دلیلی حالا … هیچ ایمیلی به گیرندگان از سوی وردپرس ارسال نمیشه، پس باید همیشه این تابع روی هاست فعال باشه و به درستی کار کنه؛ از طرف دیگه ممکنه پیش بیاد که ایمیل های شما به درستی ارسال می شند و هیچ مشکلی هم در تابع ایمیل php هاست وجود نداره اما به دلایل گوناگونی ایمیل شما داخل پوشه اسپم تو سرویس دهنده ایمیل شناسایی شه که تو این حالت معمولا ایمیل ها به پوشه هرزنامه یا اسپم ارسال میشن.
پس در حالت کلی وقتی ایمبل در ودرپرس فرستاده نمیشه دو تا مشکل داریم یا ایمیلی ارسال نمیشه و یا اینکه ایمیل ارسال میشه اما به دلیل اینکه ایمیل شما به عنوان اسپم شناخته شده هر ایمیلی که می فرستید وارد پوشه اسپم هاست میشه که برای رفعش باید حتما افراد زیادی ایمیل شما رو به عنوان not spam ثبت کنند تا سرویس دهنده های ایمیل مثل گذشته ایمیل شما رو به عنوان هرزنامه و اسپم در نظر نگیره و ایمیل ها به درستی وارد صندوق ورودی کاربران بشن.
رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس
بعد برای رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس طبق توضیحات بالا در اولین قدم باید شما با مدیریت هاست خودتون رابطه برقرار کنین و ازشون بخواید تا مشکل ارسال نشدن ایمیل در هاست رو خوب بررسی کنن و اگه هاست شما در تابع ایمیل php دچار مشکل شده اون رو راحت برطرف کنن تا امکان ارسال ایمیل برای شما فراهم شه.
اما برای رفع مشکل عدم ارسال ایمیل وردپرس بهترین راه اینه تا از یه روش برای ارسال ایمیل واسطه استفاده کنید. منظور من اینه که یعنی از سایت هایی که با قرار دادن یک API می تونن ایمیل هایی که شما می فرستید رو به دست کاربر برسونن استفاده کنید. حالا باید بگیم که این راهکار چه مزیت هایی می تونه داشته باشه؟ که تو موارد زیر به چند تا جواب رسیدم :
- اطمینان پیدا کردن از اینکه ایمیل های ارسالی به صندوق ورودی ارسال میشن و هیچ وقت به اسپم شناسایی نشده و در پوشه هرزنامه قرار نمیگیرن.
- استفاده مناسب از منابع هاست به دلیل اینکه ایمیل های ارسالی توسط تابع ایمیل php هاست ارسال نمیشن که در این صورت درصد اینکه سایت شما به عنوان اسپم شناسایی بشه وجود نداره و هم اینکه اگر سایت شما پر بازدید باشه و روزانه ایمیل های زیادی در اون ارسال شود با محدودیت در ارسال ایمیل مواجه نخواهید شد.
پس می بینیم که ارسال ایمیل به صورت یک واسطه برای سایت ما بهتر هست و اطمینان کاملی هم ازش داریم که ایمیل ها صد در صد به دست کاربران در صندوق ورودی می رسن، پس برای راه اندازی یک سرویس واسط می تونید خیلی راحت تا از راهکاری که در ادامه به اون اشاره میکنم استفاده کنید.
حل مشکل ارسال ایمیل در وردپرس با سرور SMTP جیمیل
تو این روش برای رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس میتونید تا از افزونه Easy WP SMTP برای ارسال ایمیل در وردپرس با استفاده از سرویس جیمیل استفاده کنید. بنابراین قبل از هرکاری باید این افزونه را دانلود کرده و نصب کنید، اگر با نصب افزونه در وردپرس آشنایی ندارید میتونید تا از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس استفاده کرده و افزونه مورد نظر را نصب و فعال کنید. این افزونه تا به امروز تونسته تا بیشنر از 200 هزار نصب فعال رو به خود اختصاص بده که نشون از محبوبیت افزونه برای ایجاد ارسال ایمیل SMTP در وردپرس مورد استفاده قرار می گیرد.
بعد از اینکه نصب و فعال سازی این افزونه انجام شد حالا منویی با عنوان Easy WP SMTP تو بخش تنظیمات پیشخوان سایت وردپرس شما اضافه میشه، پس برید به مسیر تنظیمات > Easy WP SMTP تا به صفحه تنظیمات بتونید وارد شید. حالا همونطور که می بینید و در تنظیمات افزونه Easy WP SMTP هم مشاهده می کنید تنظیمات هر قسمت رو بر اساس توضیحاتی که در زیر ارائه شده سفارشی سازی کنید.
گزینه From Email Address: تو این فیلد برای رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس آدرس جیمیل خودتون و یا هر آدرس ایمیلی که میخواید از طریق SMTP اون ایمیل های خودتون رو ارسال کنید حتما وارد کنید.
گزینه From Name: در این فیلد اسم دلخواه خودتون رو وارد کنید. این اسم در ایمیل های ارسالی به کاربران در عنوان ایمیل نمایش داده میشه.
گزینه SMTP Host: تو این قسمت آدرس SMTP ایمیل خود رو وارد کنید. هر سرور ایمیل دارای یک آدرس SMTP هستش که اگه از جیمیل استفاده می کنید باید در این فیلد از آدرس smtp.gmail.com استفاده کنید.
گزینه Type of Encription: از این بخش گزینه SSL رو انتخاب کنید. البته اگر سرور شما از SSL پشتیبانی میکنه اون رو روی این گزینه قرار بدید، اگه نه اونو روی TLS قرار بدید.
گزینه SMTP Port: اینجا پورت سرور SMTP خودتون رو وارد کنید. از اون جایی که ما قراره تا با استفاده از اکانت جیمیل اقدام به ارسال ایمیل کنیم باید پورت موجود برای جیمیل رو که عدد 465 هستش وارد کنیم.
گزینه SMTP Authentication: اول این گزینه رو باید روی حالت NO قرار بدیم و یه ایمیل تست برای طرف مقابل ارسال کنیم، اگه ایمیل مورد نظر ارسال شد تنظیمات رو تا همین بخش ادامه دهید، اما اگه ایمیلی ارسال نشد اون رو بر روی YES قرار داده و سپس آدرس و رمز اکانت جیمیل خودتون رو وارد کنید. معمولا این گزینه باید بر روی Yes تنظیم شده باشه چرا که برای ارسال ایمیل از طریق اکانت جیمیل لازمه تا افزونه از نام کاربری و رمز اکانت استفاده کنه و دسترسی به اکانت ایمیل براش فراهم باشه.
گزینه SMTP username: در این گزینه آدرس جیمیل خود را برای بررسی و استفاده از SMTP وردپرس وارد کنید.
گزینه SMTP Password: در این گزینه هم رمز اکانت جی میل خود رو وارد کرده و تنظیمات را ذخیره کنید.
خیلی از کاربر ها هنگام وقتی از SMTP جی میل در وردپرسرو استفاده می کنن این مشکل رو دارن که همچنان ایمیلی از این طریق پیامک ارسال نمیشه. برای رفع این مشکل اگر تایید دو مرحله ای بر روی اکانت فعال باشه افزونه به دلیل درخواست کد تایید هویت 6 رقمی که به شماره همراه شما پیامک میشه دسترسی نداره پس اتصال به اکانت جی میل شما رو نداره، پس عملا تا زمانی که قادر له اتصال اکانت گوگل شما نباشه ایمیلی ارسال نمیشه. برای حل این مشکل کافیه تا له تنظیمات اکانت خودتون در گوگل مراجعه کرده و تایید دو مرحله ای رو غیر فعال کنید.
حالا تنظیمات رو ذخیره کرده و با اسکرول کردن به انتهای صفحه تنظیمات افزونه یعنی در بخش Testing and debugging settings یک ایمیل تست ارسال کنید. برای ارسال ایمیل تست در فیلد To آدرس دریافت کننده ایمیل رو ارسال کنید تا ایمیل از طریق SMTP وردپرس برای اون ارسال بشه و سپس در فیلد Subject عنوان ایمیل خودتون رو وارد کرده و در نهایت در فیلد Message متن ایمیل خودتون رو وارد کرده و روی دکمه Send Test Email کلیک کنید.
حالا از این پس هر ایمیلی که در وردپرس ارسال کنید از طریق SMTP و بدون هیچ گونه مشکلی ارسال خواهد شد و خیالتون هم از بابت دریافت ایمیل آسوده خواهد بود.
رفع مشکل عدم ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ
یکی از مشکلاتی که کاربران در هنگام طراحی سایت دارند این هست که هنگام استفاده از لوکال هاست امکان ارسال ایمیل را ندارند. پس استفاده از این افزونه ها میتونه مشکل عدم ارسال ایمیل در لوکال هاست رو خیلی راحت برطرف کنه تا سایت خودتون رو به صورت کامل و ساده در لوکال هاست پیاده سازی کنید و در نهایت به هاست منتقل کنند. اما در برنامه لوکال هاست XAMPP مشکلی وجود دارد که با استفاده از این افزونه هم نمی توان ایمیل ارسال کرد.
به دلیل اینکه در برنامه لوکال هاست زمپ از توابع خود php برای ارسال ایمیل استفاده میشود این توابع فقط و فقط در نسخه 32 بیتی ویندوز کار میکنند و امکان ارسال ایمیل در لوکال هاست را خواهید داشت. اما افرادی که از نسخه 64 بیتی ویندوز استفاده میکنند به این روش قادر به ارسال ایمیل در لوکال هاست نخواهند بود. بنابراین بهتر است از افزونه دیگری استفاده کنید که امکان ارسال ایمیل را به شما خواهد داد.
افزونه ای که برای کلیه نسخه های ویندوز در لوکال هاست امکان ارسال ایمیل رو به شما میده اسمش wp mail smtp در وردپرس هست که برای استفاده از این افزونه می تونید از آموزش رفع مشکل عدم ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ استفاده کنید. دقت و تمرکز داشته باشید که برای اینکه امکان ارسال ایمیل رو داشته باشید باید از حالت ارسال ایمیل با استفاده از API گوگل اقدام کنید.
سخن آخر
دوستان عزیز و اهل مطالعه امیدوارم آموزش مورد استقبال و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید تا نسبت به رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس و عدم ارسال ایمیل وردپرس اقدام کنید. اگر در رابطه با این آموزش سوالی داشتید و یا مشکلی داشتین می تونین در بخش دیدگاه ها، نظرات خودتونو بزارید و اعلام کنید تا من سوالات شما را در صفحه سایت ببینم و در کوتاه ترین زمان به سوالاتتون پاسخ بدم و شما رو در این زمینه کمک کرده باشم.