معرفی رشته فیزیوتراپی گرایش رشته تجربی
معرفی رشته فیزیوتراپی گرایش رشته تجربی
فیزیوتِراپی (به فرانسوی: physiothérapie) یا فیزیکدرمانی شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است.
درمان در فیزیوتراپی به سه گروه تقسیم میشود
- تمریندرمانی: فیزیوتراپیست به وسیلهٔ تجویز؛ انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص، ماساژ، ورزش در آب (آبدرمانی)، اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت میکند.
- الکتروتراپی: درمان به وسیلهٔ دستگاههای ویژه انجام میشود. این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکروویو؛ امواج کوتاه رایویی؛ امواج مافوق صوت؛ امواج الکتریکی) که همگی توسط دستگاه به شکل خاصی تولید میشوند و تغییر مییابند (مُدوله میشوند).
- مهارتهای درمان با دست
مهمترین حیطههای فعالیت فیزیوتراپی :
- بیماریهای دستگاه حرکتی (ارتوپدی).
- بیماریهای دستگاه قلبی و تنفسی.
- بیماریهای دستگاه اعصاب محیطی و مرکزی.
- بیماریهای پوستی و سوختگیها.
- درد و کنترل درد.
- بیماریهای شغلی.
ویژگی های فیزیوتراپی:
دیدگاه بیمارنگر
غیرتهاجمی
دیدگاه سلامتنگر
کُلنگری
-
-
درس های پایه برای رشته فیزیوتراپی فیزیک برای فیزیوتراپی کمکهای اولیه فیزیولوژی عمومی 1 و 2 رشد روانی حرکتی کودک آناتومی 1 (سر و گردن و تنه) آناتومی اعصاب آناتومی 2 (اندام فوقانی) فیزیولوژی آناتومی 3 (اندام تحتانی) نورولوژی آناتومی 4 (اندام سطحی ) بیماری های داخلی بافتشناسی بیماری های قلب، عروق و تنفسی آسیبشناسی روماتولوژی استخوان شناسی جراحی عمومی روانشناسی عمومی و معلولین ارتوپدی روانپزشکی رادیولوژی ژنتیک درس های اختصاصی برای رشته فیزیوتراپی زبان تخصصی آشنایی با اصول توانبخشی و طب فیزیکی فیزیوتراپی در اعصاب فیزیوتراپی در بیماری های قلب ، عروق و تنفس فیزیوتراپی در روماتولوژی فیزیوتراپی در جراحی فیزیوتراپی در ارتوپدی کینزیولوژی و بیومکانیک 1 و 2 و 3 حرکت درمانی تمرین درمانی 1 و 2 و 3 الکترو تراپی 1 و 2 اندام های مصنوعی و وسایل کمکی ارزشیابی و اندازهگیری ماساژ و اصول درمان های دستی پروژه کارآموزی در عرصه 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5
-
اینده شغلی این رشته
هنگامی که حق مسؤولیت فنی تاسیس کلینیک فیزیوتراپی توسط متخصصان این رشته ، تصویب میشود، هدیه گرانقدری به تمام فارغالتحصیلان و دانشجویان این رشته اهدا شد. چرا که از این به بعد فارغالتحصیل فیزیوتراپی میتواند به تنهایی اقدام به تاسیس کلینیک فیزیوتراپی کند و دیگر نیازی نیست که در زیر سایه پزشکان متخصص ارتوپدی، مغز و اعصاب و … فعالیت کند.
در حال حاضر فارغالتحصیل فیزیوتراپی علاوه بر استخدام در مراکز دولتی مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها، میتواند بعد از گذراندن دوران طرح و همچنین به دست آوردن سابقه کار لازم6 سال سابقه کار برای فعالیت در مراکز استان ها و 3 سال سابقه کار برای فعالیت در شهرستان ها) اقدام به تاسیس کلینیک خصوصی فیزیوتراپی کند.