ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

پیشنهاد افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد در کنکور ۹۸

پیشنهاد افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد در کنکور ۹۸

پیشنهاد افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد در کنکور ۹۸

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌ و پرورش پیشنهاد افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد در کنکور ۹۸ مطرح کرده است اما به گفته یک کارشناس آموزشی این مورد می‌تواند در رشته‌‌ های پرطرفدار سبب افت تراز داوطلب در کنکور شود.

مطابق قانون ، سنجش و پذیرش دانشجو 85 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها باید براساس سوابق تحصیلی تکمیل شود و طبق اعلام مسئولان سازمان سنجش این مسئله تاکنون محقق شده است اما سوال مهمی که توسط کارشناسان به ویژه مسئولان آموزش‌وپرورش مطرح شده این است که سوابق تحصیلی در پذیرش رشته‌ها و دانشگاه‌های پرطرفدار تا چه اندازه موثر بوده‌ است؟

سال‌های قبل،‌ سوابق تحصیلی دانش‌آموزان تاثیر بیست و پنج درصدی البته به صورت قطعی در پذیرش دانشگاه‌ها داشت اما با شکایت یک کنکوری و رای دیوان عدالت اداری، بند دوم مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر تاثیر بیست و پنج درصدی معدل سال سوم دبیرستان در کنکور مغایر قانون اعلام باطل شد.

با این حکم دیوان عدالت اداری، 2 سال است که سهم سوابق تحصیلی به صورت تاثیر مثبت اعمال می‌شود به گونه‌ای که اگر سوابق در پذیرش دانشجو تاثیر مثبت داشته باشد اعمال خواهد شد و برای سال نود و هفت نیز سهم نمرات سال سوم متوسطه بیست و پنج درصد و سهم نمرات دوره پیش دانشگاهی پنج درصد البته به صورت تاثیر مثبت می باشد .

هم چنین سهم سوابق تحصیلی در پذیرش کنکور 97 یکی از سوال هایی بود که در این خصوص معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ” با توجه به نابرابری‌های پذیرش در کنکور از گذشته مناطق به سه دسته تقسیم و ضرایب محرومیت در نتیجه نهایی درنظر گرفته می‌شد. در سال نود و هشت اولین گروه فارغ التحصیلان نظام جدید آموزشی به کنکور سراسری می‌رسند و تصمیمات برای پذیرش آنها بررسی می شود. اکنون  تاثیر نمرات نهایی در کنکور 30 درصد است. پیشنهاد ما افزایش  چهل درصدی تاثیر سوابق دروس امتحان نهایی در کنکور سال 98 است.”

* آموزش‌وپرورش توانایی برگزاری امتحانات نهایی در 3 سال دوره متوسطه را ندارد

در همین رابطه  کارشناس آموزشی درباره افزایش سهم سوابق تحصیلی از 30 درصد به 40 درصد و مزایا یا آسیب‌های آن برای داوطلبان کنکور بیان کرد: افزایش سهم سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 98 ایراداتی دارد، ایراد نخست به لحاظ قانونی است. در قانون سال 84 (حذف کنکور ) و قانون سال 92 (پذیرش و سنجش دانشجو) تاکید شده که نتایج آزمون های نهایی و استاندارد سه سال دوره متوسطه باید ملاک سنجش و پذیرش دانشجو باشد، دلیل این مسئله نیز روشن است وقتی قرار است منابع آزمون از پایه‌‌های دهم، یازدهم و دوازدهم باشد، منطقی نیست که مطالب یکی از پایه‌ها ملاک سنجش باشد و باید از منابع درسی سه سال دوره متوسطه امتحان نهایی گرفته شود.

آموزش وپرورش نمی‌تواند یا نمی‌خواهد در سه سال دوره متوسطه آزمون نهایی برگزار کند و فقط نتایج یک سال را ملاک سنجش قرار می‌دهد و به همین دلیل دیوان عدالت اداری تاثیر قطعی معدل را لغو کرد. همچنین این مسئله از نظر بودجه و نیروی انسانی با مشکلاتی مواجه است و آموزش‌ و پرورش با امکانات موجود، نمی تواند امتحانات نهایی در سه سال دوره متوسطه را برگزار کند و باید از مسئولان بالادستی بخواهند این مشکل حل شود تا امتحانات نهایی در دوره متوسطه به طور کامل برگزار شود.

 

* چگونه سوابق تحصیلی باعث افت تراز داوطلب در کنکور می‌شود؟

این کارشناس آموزشی عنوان کرد:‌ در سال‌های 93 و 94 نتیجه‌ای که اتفاق افتاد باعث شد دیوان عدالت اداری تاثیر قطعی معدل را رد کند. ماجرا به این شکل است، فردی که معدل او در امتحان نهایی 20 است و چند هزار نفر دیگر نیز معدل 20 دارند، ارزش معدل او به صورت نمره تراز نهایتا 11 هزار محاسبه می شود از طرف دیگر در آزمون سراسری ارزش رتبه یک خیلی بالاتر است و در حدود نمره تراز 15 هزار ارزش‌یابی می‌شود، بنابراین رتبه یک کنکور حتی اگر معدلش 20 باشد با تاثیر سوابق تحصیلی نمره‌اش کاهش پیدا می کند و به 13 هزار می رسد . حالا اگر دانش‌آموز در درسی 19 گرفته باشد دیگر نفر دوم نمی‌شود و در آن درس افت می‌کند چون نفرات بسیار دیگری 20 گرفته‌اند و نمره تراز او به زیر 10 هزار می‌رسد و در نمره تراز کل او در کنکور تاثیر منفی شدید می‌گذارد.

نمی توان دو آزمونی را که ارزش نمراتش یکسان نباشد با هم تلفیق کرد و مبنای ریاضی این روند اشکال دارد و اگر سهم سوابق تحصیلی در کنکور 98 به چهل درصد برسد شاهد خواهیم بود اگر دانش آموز در سال 98 معدلش 17 یا 18 باشد باید ورود به رشته‌های پرطرفدار را فراموش کند و نمی‌تواند به رشته‌های حقوق، مهندسی و پزشکی دانشگاه‌های معتبر وارد شود حتی اگر رتبه او در کنکور یک شود.

 

 

* کنکور باید متحول شود

ایشان گفتند :‌ کنکور هم باید متحول شود و این پیشنهادها با مسئولان مطرح شده است. کنکور باید اصلاح شود به گونه‌ای که می توان استرس آن را به کم کرد و بساط سودجویان را جمع کرد و در فضایی نسبتا سالم، دانش‌آموزان را به کمک امتحانات نهایی اصلاح شده در سه سال و کنکور اصلاح شده و کم استرس، رتبه بندی کرد تا به رشته محل‌های خاص برسند .

این کارشناس آموزشی گفتند : از سوی دیگر تا زمانی که رشته محل‌ها محدود هستد و آموزش عالی نتوانسته آنها را گسترش دهد، به یک آزمون دشوار و جامع نیاز داریم که کنکور عادلانه‌ترین آنهاست اما باید اصلاح شود و تعداد دفعات برگزاری آن بیشتر و گروه‌های آزمایشی به جای پنج زیرگروه به بیست زیرگروه آزمایشی تقسیم شود و سوالات سخت، مربوط به یک یا دو درس اصلی در هر ریزگروه آزمایشی باشد تا دانش‌آموزان نهایت دو درس را بسیار زیاد و گسترده بخوانند و سایر دروس را در حد متوسط برای کنکور خاص خود مطالعه کنند.

نظر خودتان را ارسال کنید