ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

چگونه آپتایم یک هاست خوب را اندازه گیری کنیم ؟

چگونه آپتایم یک هاست خوب را اندازه گیری کنیم ؟

هنگامی که یک سایت یا کسب کار اینترنتی خود را راه اندازی می کنید،قبل از هرکاری دنبال هاست هستید، یه هاست خوب و عالی! اما درواقع به چه هاستی خوب می گویند؟  اصطلاحی که خیلی پرکاربرد در این زمینه هست ، UpTime یا همون آپتایم می باشد .

میزان زمان بالا و در دسترس بودن یه سرور که این بسیار با اهمیت است همون آپتایم می گوییم زیرا اگه سایت شما در طول 1 سال قطعی های زیادی داشته باشد و در دسترس نباشد و کاربرای شما هربار که میان به سایتتون نتوانند آن را باز کنند ، سایت شما رو فراموش میکنند و آمار بازدیدتون پایین می آید. شرکت های میزبانی وب برای تضمین کیفیت سرویس هایشان به شما هرنوع گارانتی بابت آپتایم می دهند چون مهم ترین معیار انتخاب یه هاست خوب میزان در دسترس بودن است.

 آپتایم یا uptime هاست  به طور دقیق چیست؟

uptime میزان درصد up بودن یه هاست است که سایت روی آن در حال اجرا باشد و در دسترس تمامی بازدیدکنندگان در سراسر جهان قرار گیرد. اگر یه هاست از کار بیوفتد اصطلاحا میگیم down شده یا بهتر بگوم از کار افتاده است! وقتی سایتی از کار افتاده باشد و دان شده باشد دیگد کسی نمیتواند بهش دسترسی داشته باشد  هرکجای دنیا که باشد فرقی ندارد .

این موجب نا امیدی و ترک کاربران می گردد. بازدیدکنندگانی که برای بار اول به سایت شما می آیند اگر نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند قطعا دیگر مراجعه نمیکنند و سایت را خراب فرض می کنند. شرکت هایی که خدمات هاستینگ ارائه می دهند معمولا درصدی برای میزان آپتایم هاستشان به شما می گویند فرضا 99.9% در سال که این درصد میتواند بهترین حالت یک سرور برای میزبانی باشد و توصیه ما این است که از هاستی که کمتر از این عدد آپتایم دارد اصلا استفاده نکنید.

اصلا چرا باید میزان آپتایم سرور های هاستینگ را ردیابی کنیم؟

این خیلی مهم است که بتوانید آپتایم هاستتون رو نظارت کنید و به وضوح وضعیت سرور میزبانی سایتت را بدونید. اگر به این موضوع نظارت نداشته باشید و سایت دان شود و کاربران شما به سایت قطع شده ی شما برسند قطعا ترافیک زیادی از دست خواهید داد .

برخی افراد فکر میکنند میزبان وب سایتشان وضعیت سرور رو مرتب مانیتورینگ می کنند و به همین مانیتورینگ اکتفا می کنند اما در واقع باید قبل از میزبانتون خودتون وضعیت آپتایم سایت را بررسی و نظارت کنید. مهم نیست که چقدر به میزبان اعتماد  می کنید و اینکه چه تضمینی به شما داده اند فقط باید خودتون مرتب وضعیت سایت رو بررسی نمایید.

چگونه آپتایم سایت را بررسی کنیم؟

به نظر شما آیا روش های عملی برای track یا ردیابی کردن وضعیت آپتایم وب سایت وجود دارد؟

متاسفانه نه شما نمیتونید سایت را  هر 5 دقیقه 1 بار چک کنید یا در مرورگرتون باز کنید تا ببینید وصله یا قطعه!

ولی راهی است که می توانید به راحتی این مورد رو چک نمایید، ابزار های مانیتورینگ تحت وب که به صورت اوتوماتیک وضعیت سایت را چک می کنند و میزان آپتایم سایت رو نیز به شما اطلاع میدهند.

لیستی از این ابزار ها تهیه کرده ایم که در ادامه به صورت مختصر توضیحی در مورد هر کدومشون و نحوه ی کارشون ارائه میدیم اما قبلش بهتره با انواع این ابزار ها به صورت کلی آشنا بشیم..

انواع ابزار های مانیتورینگ سرور:

ابزار های بسیار زیادی برای مانیتورینگ سرور ها در سطح وب به صورت رایگان و غیر رایگان وجود دارند که بعضیاشون هزینه هایی در حدود بیش از 1000 دلار در سال دارند.

بعضی از این ابزار ها فقط یه بررسی ساده ی HTTP را انجام میدند و بعضی دیگر به صورت همزمان بیش از 50 بررسی مختلف روی سایت انجام میدهند و فعالیت های بسیار پیچیده ای در Back-end آنها انجام می شود. این ابزار ها بسته به ویژگی هاشون در هر بازه زمانی اجرا میشوند و آن دسته ای که خریداری هستند بسته به قیمت و امکانات آن ها میتوانند قدرتمند تر یا ضعیف تر باشند.

برای مثال ابزار های رایگانی مثل Uptime Robot و Monitor Us و Pingdom و WHSR هستند و ابزار های قدرتمند و خریدنی مثل Naios و Cacti و … همگی برای شما در دسترس هستند که می توانید با توجه به نیاز و بودجه ای که دارید از هریک استفاده کنید.

انواع مانیتورینگی که میتوانید داشته باشید:

مانیتورینگ Ping ، مانیتورینگ HTTP ، مانیتورینگ سرور DNS و مانیتورینگ پورت TCP

مانیتورینگ Ping :

درخواست های روی سایت که وجود داشته باشند و در حال اجرا باشند رو بررسی میکند. مثلا شبیه یه توپ پینگ پونگ مجازی است که اگر سرور شما همون توپ رو به دیوار باشد ، باید به دیورا اصابت کند و به سمت شما برگردد .اگر دیواری نباشد مسلما توپ به جایی نمیرسد که بخواهد برگردد.

حالا اگه مطابق با این سیستم سایت شما در دسترس نباشد و پینگ های ارسالی برنگردند ، این نوع مانیتورینگ به شما اطلاع میدهد که سایت در دسترس نیست و Down شده. آماری که این مانیتورینگ ارائه میدهد در قالب اعداد و ارقامی هستند.

علاوه بر این سرعت اتصال اینترنتی شما و آمار خرابی هم ارائه میدهد . سرعت اتصال بسیار مهم است زیرا سایتی که خیلی کند باشد با سایتی که در دسترس نباشد برای بازدیدکننده فرقی ندارد و در هر صورت منجر به ترک سایت میشود و تاثیر بدی هم در رتبه یا Rank گوگل دارد.

مانیتورینگ HTTP:

از HTTP برای انتقال داده های آفلاین با استفاده از مجموعه قوانین سرورو ها و مرورگر های وب برای تبادل اطلاعات استفاده می کنیم.

مانیتورینگ HTTP اطلاعاتی در مورد ترافیک HTTP بین اینترنت و کامپیوتر به ما ارائه میدهد و تنظیمات پیشرفته ی آن به کاربرا اجازه میدهد تا درک بیشتری در مورد این موضوع داشته باشد مثل گواهی امنیتی ssl اگر در یک مکان میزبانی باشد به شما اطلاع میدهد.

مانیتورینگ DNS server:

هر کامپیوتر یه آدرس عدد دارد که پروتکل DNS آدرس آنلاین آن ها را به آدرس های عددیشون ترجمه میکند. مانیتورینگ سرور DNS اطلاعاتی دقیق همراه با جزئیات فراوان درباره ی uptime، شکست پروتکل ها ، قطعی شبکه و … ارائه میدهد . در این نوع مانیتورینگ، DNS قادر به تشخیص خطاها بوده و به محض تشخیص خطایی که ممکنه منجر به ربودن یا Hijacking بشود رو گزارش می کند.

مانیتورینگ پورت TCP:

پروتکل کنترل انتقال – یا TCP ، داده ها رو از یک دستگاه در شبکه به دستگاه های دیگه ای در شبکه انتقال میدهد و از استراتژی ارسال مجدد برای اطمینان از انتقال صحیح و اینکه هیچ داده ای از دست نرفته باشد استفاده می کند. چون بخش از مانیتورینگ نظارت بر کیفیت است و نقش موثری در ارتباطات host-to-host دارد ، اگر مشکلی در اتصال وجود داشته باشد سریعا آشکار میشود .

اگر یه پورت TCP  موفق به ارسال پاسخ یا دریافت اطلاعاتی که انتقال داده شده نشود به اصطلاح Fail میشود و مانیتورینگ به کاربر اطلاع میدهد که این پروسه به شکست خورده یا انتقال ناقص انجام شود. این مورد در مانیتورینگ آپتایم سایت بسیار مهم است که با موفقیت انجام شود و به شکست نخورد. در دنیای مجازی تهدیدای زیادی وب سایت هارو مخصوصا وب سایت های بزرگ را تهدید میکنند. برای مقابله با این تهدیدات اولین گام داشتن یه هاستینگ خوب است که تیم فنی و پشتیبامی قوی داشته باشد که به صورت 24 ساعته سرور ها و سایت هارو مانیتورینگ کنند .

چند ابزار مانیتورینگ سرور که باید آن ها را بشناسید:

  1. Monitor Scout (رایگان)

Monitor Scout در کنترل وضعیت در دسترس بودن وب سایتتون از 15 مکان مختلف را کمک میکند و نیز مانیتورینگ های HTTP ، HTTPS ، Ping ، MySQL ، POP3 ، DNS و … رو به فاصله ی هر 1 دقیقه 1بار انجام میدهد و هشدار هارو برای کاربر از طریق ایمیل و sms ارسال میکند . وقتی سایت در دسترس نباشد ، هشداری بدین معنی که سایت در دسترس نیست به همراه گزارشی شامل اطلاعات دقیق و جزئیات uptime ، زمان تاخیر و تجزیه و تحلیل اطلاعات ارائه می کند.

آدرس وب سایت: https://www.monitorscout.com

  1. Got Site Monitor (رایگان و غیر رایگان)

طرح رایگان این سرویس، تا 5 URL رو پشتیبانی می کند و تا 20 پیامک اطلاع رسانی و بی نهایت ایمیل اطلاع رسانی به شما ارائه میدهد. در پلن رایگان هر مانیتور به فاصله ی 5 دقیقه 1 بار انجام میشود و برای پلن غیر رایگان هر 1 دقیقه 1 بار مانیتور ها انجام می شوند. کاربران با این ابزار می توانند وضعیت وب سایت از نقاط مختلف بررسی کنند و این ابزار همچنین محتوای صفحات سایت، گواهی امنیت SSL و عملکرد وب سایت رو در کنار آپتایم بررسی می کند.

آدرس وب سایت: http://www.gotsitemonitor.com

  1. Service Uptime (رایگان و غیر رایگان)

Service Uptime  پلن مختلف برای کاربران ارائه داده است که شامل ، پلن رایگان ، استاندارد ( با هزینه ی 4.95 دلار در ماه) ، پیشرفته ( با هزینه ی 9.95 دلار در ماه) ، حرفه ای ( با هزینه ی 52.5. دلار در ماه) و سفارشی. در پلن رایگان ، یک مانیتورینگ رایگان برای بررسی هر 30 دقیقه 1 بار از طریق HTTP، SMTP، FTP، و Ping  خواهید داشت.

این کمپانی برای پلن های استاندارد/پیشرفته/حرفه ای به ترتیب تا 10/20/110 بررسی آپتایم سایت از 10 مکان مختلف در هر 1 دقیقه 1 بار ارائه میدهد.

آدرس وب سایت: http://www.serviceuptime.com

  1. Host Tracker (رایگان و خریدنی)

توجه کنید با نمونه نرم افزار Host Tracker مایکروسافت اشتباه نگیرید! Host Tracker سایتی برای مانیتورینگ سرویس ها هست که 62 گره یا node و نقاط مختلف جهت مانیتورینگ جهانی دارد.

Host Tracker در چندین پکیج به زبان های مختلف – فرانسوی، انگلیسی، اسپانیایی و یونانی می باشد. با پلن رایگان تا 2 مانیتورینگ وب سایت  در هر 30 دقیقه 1 بار می توانید داشته باشید و با پلن خریدنی تا 200 مانیتورینگ وب سایت با 3 روش مختلف Head ، Get و post رو ارائه میدهد.

آدرس وب سایت: http://host-tracker.com

  1. Basic State (رایگان)

Basic State یه سرویس رایگان است که میتونید تعداد نامحدودی وب سایت را در هر 15 دقیقه 1 بار track کنید . Basic State هشدار های قطعی وب سایت از طریق ایمیل یا sms ارسال می کند و گزارشات روزانه ای برای 14 روز در دسترس شما قرار میدهد.

آدرس وب سایت: http://basicstate.com

  1. Status Cake (رایگان و غیررایگان)

Status Cake نیز دو نوع اکانت رایگان و خریدنی ارائه میدهد که برای پلن رایگانش مانیتورینگ هر 5 دقیقه 1 بار انجام میشود  و به تعداد نامحدود میتوانند مانیتور کنند. به علاوه گزارشاتی با جزئیات دقیق به صورت ماهانه در پایان هر ماه ارائه میشود اما ضعفی که دارد در اطلاع رسانی است که در زمان قطعی به شما هیچ اطلاعی نمیدهد. اما از سمت دیگه پلن های غیر رایگان شامل پلن پایهف قوی و تجاریش رو با قیمت های ماهانه 5.99 یورو/14.99 یورو/49.99 یورو ارائه میدهد که در این پلن ها هشدار های قطعی اطلاع رسانی میشه و این برتری پلن های خریدنی به رایگانش هست. در پلن های خریدنی هر 30 ثانیه 1 بار مانیتور دارید ، تست مرورگر در لحظه ، بررسی مطابقت محتوا، کد وضعیت سفارشی ، مانیتورینگ SSL ، بررسی نرم افزار های مخرب malware و بسیاری ویژگی های مفید دیگه ای دارید.

آدرس وب سایت: https://www.statuscake.com

  1. Pingdom (رایگان و خریدنی)

Pingdom نیز 5 پلن مختلف ارائه کرده  است که به ترتیب عبارتند از : پلن رایگان ( با هزین 0 دلار ماهانه) پلن شروع کننده ( با هزینه 9.95 دلار ماهانه) پلن استاندارد ( با هزینه 21.06 دلار ماهانه) حرفه ای ( با 91.20 دلار ماهانه) و شرکتی ( با هزینه 453.75 دلار ماهانه) هستند.

با پلن رایگان می توانید 1 وب سایتو مانیتور کنید گزارش ماهانه داشته باشید و 20 پیامک هشدار  Failure هم دارید. با پلن شروع کننده 10 مانیتور وب سایت، مانیتور Real یا آنی و 20 پیامک هشدار دارید. با پلن استاندارد، حرفه ای و شرکتی به ترتیب 50/250/500 مانیتور ، 5/20/200 مانیتور آنی یا Real و200/500/1000 پیامک هشدار دارید. Pingdom به صورت رایگان در یک اپلیکیشن موبایلی ارائه شده و میتوانید اون رو بر روی آیفون یا دستگاه اندرویدیتون نصب کنید. مانیتورینگ سایت هارو هر 1 دقیقه 1 بار انجام میدهد و در هر دو پلن رایگان و خریدنی یکسان است.

آدرس وب سایت: https://www.pingdom.com

  1. Monitor Us (رایگان)

این نرم افزار توسط شرکت Monitis پشتیبانی و تولید شده . Monitor Us یه سرویس مانیتورینگ برای وب سایت ها است که 100% رایگان است و با استفاده از آن می اتونید وضعیت در دسترس بودن سایت هاتون رو از مکان های مختلف بررسی و track کنیند .

مانیتور هایی که این سرویس براتون انجام میدهد از قبیل مانیتورینگ HTTP ، HTTPS، Ping و DNS هستند. همچنین می توانید بررسی  IP از طریق پروتکل های TCP، UDP ، SHH، و  IMCP رو هم با این ابزار داشته باشید.

Monitor Us پیام های هشدار اطلاع رسانی رو بلافاصله پس از تشخیص از طریق ایمیل، پیامک، و پیام صوتی به کاربران ارسال میکنه و اطلاع میدهد. گزارشات و جزئیات مانیتورینگ هارو هم می توانید پس از هر مانیتور دریافت کنید.

آدرس وب سایت: http://www.monitor.us

  1. Uptime Robot (رایگان)

Uptime Robot سایت هر 5 دقیقه 1 بار مانیتور می کند و اگر سایت ping back نداشته باشد شما رو از طریق ایمیل مطلع میکند. بهترین ویژگی Uptime Robot رایگان بودن است و اجازه میدهد تا 50 مانیتور برای هر اکانت انجام شود .

آدرس وب سایت: http://uptimerobot.com

  1. WHSR Uptime Monitor (رایگان)

به این معنی نیست که ابزار ضعیفی باشد،  چون در اخر لیست امده است ، این ابزار نیز برای مانیتورینگ وضعیت آپتایم تهیه شده که توسط سایت webhostingsecretrevealed.net تولید شده و بررسی هاش رو بر روی HTTP و در فاصله زمانی های 5 دقیقه ای انجام میدهد و در زمان تشخیص قطعی به تعداد نامحدود ایمیل ارسال میکند. با این حال که سیستم ساده ای هست ولی 100% رایگان  و شما می توانید 10 وب سایت رو داخلش مانیتور کنید. از برتری های این ابزار هم میتوانم ویژگی نگهداری سوابق آپتایم وب سایت به مدت 1 سال رو اشاره کنم.

آدرس وب سایت: http://www.webhostingsecretrevealed.net/uptime

 

نظر خودتان را ارسال کنید