نحوه مدیریت و آپلود فایل ها در هاست توسط نرم افزار filezilla
چرا باید از filezilla استفاده کنیم ؟
Filezilla یکی از محبوب ترین و پرسرعت ترین نرم افزار های انتقال اطلاعات از طریق ftp است که ساده و رایگان هم است و هواداران زیادی هم داره، شما می تونین این نرم افزار رو از طریق لینک زیر دانلودش کنید.
دانلود filezilla
آموزش کار با نرم افزار filezilla و مدیریت و آپلود فایل در هاست
بعد از نصب نرم افزار filezilla این نرم افزار رو بازش کنین و از منو های بالا بر روی file کلیک کنید و حالا ابزار site manager رو انتخاب کنید، تو اینجا قادر هستین اکانت ftp مور نظرتون رو انتخاب کنین و واردش بشین، حالا برای اتصال به این ftp بر روی دکمه connect کلیک می کنیم تا محتویات هاست ما رو بهمون نمایش بده. بعد از اتصال به ftp هاست، دوتا باکس سمته چپ مربوط هستند به دایرکتوری ها و فایل های ویندوز کامپیوتر ما، که باکس بالایی کلیات و تمام دایرکتوری ها رو نمایش میده.
اگر روی یکی از دایرکتوری ها یا فولدر ها کلیک کنیم محتویات داخل اون فولدر داخل باکس پایینی برای ما به نمایش درمیاد،
حالا دوتا باکس هم در سمته راست مشاهده می کنید که این دوتا باکس مربوط میشن به دایرکتوری ها و فایل های داخل هاست که توسط ftp بهش متصل شدیم،باکس بالایی مسیر ها و دایرکتوری های اصلی هاست رو به ما نمایش میده و باکس پایینی فایل ها و محتویات داخل هر مسیر رو به صورت جزئی به ما نمایش میده، مثلا الان از باکس بالا سمته راست بر روی آیکون + کلیک می کنیم تا تمام دایرکتوری های داخل هاست رو به ما نمایش بده و حالا روی دایرکتوری public_html کلیک می کنیم و همونطور که میبینین تو باکس پایینی تمام فولدر ها و فایل های داخل مسیر public_html نمایش داده میشه، در بالای نرم افزار سمته راست قسمت remote site رو مشاهده می کنید.
نحوه آپلود فایل در نرم افزار filezilla فایل زیلا
حالا اگه تصمیم دارین فایلی رو از ویندوز داخل هاست آپلود کنید، اول باید از باکس سمته راست برید به اون مسیری که تصمیم دارید فایل رو داخلش آپلود کنید و بعد فایل یا دایرکتوری مورد نظرتون میتونین به راحتی دراپ و درگ کنید به اون مسیری از هاست که تصمیم دارید فایل داخلش آپلود بشه. حالا ما میخوایم فولدر images که داخل ویندوز کامپیوتمون هستش رو داخل public_html هاستمون آپلود کنیم، فولدر images رو از باکس سمته چپی داخل ویندوز کامپیوترمون پیداش می کنیم، حالا تو باکس سمته راستی بر روی public_html کلیک می کنیم تا وارد این دایرکتوری از هاستمون بشیم، حالا برای آپلود فولدر images داخل این دایرکتوری دوتا راه وجود داره: اولیش اینه که بر روی فولدر images کلیک راست کنیم و مطابق تصویر دکمه upload رو بزنیم.
و دومیش هم اینه که این فولدر رو با موس درگ و درآپ کنیم داخل اینجا، و همونطور که میبینین این فولدر به راحتی در حال آپلود داخل هاست هستش، اما اگه تصمیم دارین بدون استفاده از filezilla فایل یا فولدر هاتون رو داخل سی پنل آپلود کنین،
نحوه ویرایش فایل ها در نرم افزار filezilla
حالا مثلا میخوایم از طریق filezilla فایل های داخل هاست رو ادیت کنیم، مثلا تصمیم داریم فایل wp-config.php وردپرس رو مطابق تصویر ادیتش کنیم، برای انجام این کار روی این فایل کلیک راست می کنیم و بر روی گزینه view/edit کلیک می کنیم. یه سطر تحت عنوان test آخر فایل اضافه می کنیم و برای ذخیره تغییرات، از اون بالای notepad از قسمت file بر روی save کلیک می کنیم تا تغییرات دخیره بشن.با انجام این کار قادر شدیم بدون این که وارد هاستمون بشیم محتویات داخل فایل ها رو سریعا ویرایش کنیم، اما اگه تصمیم دارین از طریق خود کنترل پنل سی پنل بدون استفاده از filezilla فایل هاتون رو ویرایش کنید، میتونید ویدئو آموزشی نحوه ویرایش فایل ها در سی پنل رو مشاهده کنید.
نحوه تغییر سطح دسترسی فایل های داخل هاست توسط filezilla
حالا مثلا میخوایم از طریق filezilla سطح دسترسی فایل های داخل هاستمون رو تغییر بدیم، برای انجام این کار مثلا بر روی فایل .htaccess کلیک راست می کنیم و گزینه file permissions رو انتخاب می کنیم.
و تو این قسمت سطح دسترسی مورد نظرمون رو مینویسیم 400 و بر روی دکمه ok کلیک می کنیم.
این سطح دسترسی روی فایل اعمال میشه، ولی اگه تمایل دارین از طریق خود کنترل پنل سی پنل و بدون استفاده از سطح دسترسی فایل هاتون رو تغییر بدین میتونین ویدئو آموزشی نحوه تغییر سطح دسترسی فایل ها در سی پنل رو مشاهده کنید.
در قسمت پایینی نرم افزار filezilla سه تا قسمت وجود داره:
- اولیش queued files :عملیات های در حال اجرا و فایل های در حال آپلود رو مشاهده کنید.
- دومیش failed transfers : فایل ها و فولدر هایی رو مشاهده کنید که در هنگام انتقال از طریق ftp با خطا مواجه شدن و عملیات انتقالشون از ویندوز به هاست یا بلعکس به صورت کامل اجرا نشده.
- سومیش successful transfer : تمام فایل ها یا فولدر هایی رو مشاهده کنید که از طریق ftp به کمک filezilla به خوبی و به صورت کامل از ویندوز به هاست و یا بلعکس به صورت کامل منتقل شدن.
اگه بخوایم فرآیند آپلود فایل رو متوقف کنیم روی این فایل در حال آپلود کلیک راست کنیم و گزینه remove selected رو انتخاب می کنیم و همونطوری که میبینین فرآیند آپلود فایل متوقف میشه.و حالا که کارمون تموم شده برای خارج شدن از این کانکشن ftp از اون بالای نرم افزار بر روی این آیکون کلیک می کنیم و همونطوری که میبینین اتصال ftp با هاست مقصد قطع میشه.