ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

تفاوت کنترل پنل هاست سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک

در این مقاله قصد دارم تفاوت کنترل پنل هاست سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک را آموزش دهم پس با مسترآموز همراه باشید.

تفاوت رابط کاربری کنترل پنل سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک چیست ؟

شاید اصلی ترین چیزی که در انتخاب شما تاثیر می گذارد، طراحی رابط کاربری کنترل پنل است. یقینا احساس خوبی نسبت به رابط های قدیمی و تخت نخواهید داشت ، ولی انتظار دارید برای مدیریت هاستینگ خود یا مدیریت یوزر ها و پلان های مختلف اکانت های نمایندگی تان تمامی چیز هایی که نیاز دارید به آسانی در اختیار شما باشد. Cpanel دو قسمت اصلی دارد : اول رابط سمت کاربر (Cpanel) و دوم : ناحیه مدیریتی (WHM). در قسمت پایین می توانید 2 تصویر مربوط به این 2 قسمت را مشاهده کنید .

 

 

کنترل پنل کاربر یا هاست کاربر

کنترل پنل نمایندگان

کنترل پنل مدیر اصلی سرور

سازگاری کنترل پنل سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک با سیستم عامل چطور است ؟

مهم است که محصولی را انتخاب کنید که به خوبی با سیستم عامل شما کار کند و سازگار باشد. حتی اگر هر یک از این کنترل پنل ها رابط کاربری گرافیکی که خلاصه ی عملکرد اساسی یک سرور است را ارائه دهند ، باز هم باید با سیستم عاملی که در حال اجرا بر روی آن سرور است، هماهنگی و سازگاری داشته باشند.

مثال در صورتی که بخواهید افزونه های برخی از فروشندگان را نصب نمایید، نخست باید اطمینان حاصل کنید که آن افزودنی ها با محیط خود سازگاری داشته باشند.

بنابر این نیاز های شما و تجربه تان نقش بزرگی در تعیین اینکه کدام کنترل پنل میزبانی وب را برای ادامه ی کار انتخاب کنید، دارند.

محصول سیستم عامل
              Cpanel                                      لینوکس (CentOS/CloudLinux/RedHat)
                Plesk               لینوکس CentOS/CloudLinux/RedHat/Ubuntu/Debian, openSUSE

ویندوز سرور 2012

DirectAdmin لینوکس (RedHat/CentOS/FreeBSD/Debian)

  • کنترل پنل Cpanel

Cpanel منحصرا بر روی سیستم های لینوکسی قابل اجرا است و به طور رسمی از 3 ورژن لینوکس CenOS، CloudLinux و RedHat پشتیبانی می نماید. با وجود این محدودیت این کنترل پنل بسیار استفاده می شود چون استفاده از لینوکس در بازار سرور ها بسیار رایج است.

اگر تجربه ی خود را به سمت ویندوز سرور متمایل کنید، Cpanel کنترل پنل مناسبی برای رفع نیاز های شما نیست مگر اینکه بخواهید تجربه ی بیشتری با محیط این کنترل پنل کسب کنید. چندین سال قبل Cpanel محصولی را منتشر کرد که در مرحله ی توسعه Enkompass نام گرفت که به معنی تفسیر یک ویندوز از Cpanel بود.  این محصول هرگز مورد توجه لازم قرار نگرفت تا به صورت موفق و به عنوان یک ارائه ی رایگان تولید شود. تولید آن متوقف گردید و دیگر بروز رسانی نشد. در نهایت این محصول به مرحله ی پایانی عمر خود در اوایل سال 2014 رسید.

  • کنترل پنل Plesk

برخلاف Cpanel ، Plesk پشتیبانی بیشتری از تنوع بیشتر سیستم عامل ها ارائه می داد. علاوه بر سه ورژن لینوکس، که توسط Cpanel پشتیبانی می گردد ، Plesk می تواند بر روی Ubunto، Debian و OpenSuse نیز اجرا شود. اما جاییکه این کنترل پنل را در رقابت به جلو می برد ، در پشتیبانی Plesk از ویندوز است. هم اکنون Plesk از Windows Server 2002 R2 را پشتیبانی می نماید. علاوه بر این ها Plesk تنها کنترل پنلی است که پشتیبانی از ویندوز را ارائه می دهد. به این معنی که انتخاب این پلتفرم از میان 3 کنترل پنل نامبرده مطلوب می باشد.

  • کنترل پنل DirectAdmin

مانند Cpanel، DirectAdmin نیز فقط بر روی سیستم های لینوکسی و  فقط ورژن های RedHat، CentOs، FreeBSD و Debian اجرا می گردد. بدین معنی که با داشتن یک سرور لینوکسی برای شما طیف وسیعی از گزینه ها در کنترل پنل میزبانی فراهم می شود. با توجه به عدم پشتیبانی بیشتر محصولات از محیط ویندوز، انتخاب شما به شدت محدود است اگر سیستم مورد نیاز شما همان ویندوز باشد.

تفاوت قیمت کنترل پنل سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک

هزینه های این 3 کنترل پنل تا حد زیادی به عنوان ساختار قیمت گذاری آن ها متفاوت است. هیچ کدام یک از آن ها Open Source نیست و فقط Direct Admin به شما اجازه ی خرید Lifetime License را می دهد که می توانید با خرید آن به صورت کامل از تمامی امکانات و قابلیت های مادام العمر دایرکت ادمین استفاده نمایید. 2 کنترل پنل دیگر چنین آفر هایی ارائه نمی دهند و با هزینه های منظم ماهانه می توانید تا زمانیکه این محصولات را مورد استفاده قرار می دهید تهیه نمایید.

قیمت ها را از شرکت های ارائه دهنده به صورت مستقیم دریافت کنیدهمچنین می توانید آفر های تخفیفی لایسنس ها را به عنوان نماینده ی فروش در جاهای دیگر دریافت کنید.

  • کنترل پنل Cpanel

هزینه ی Cpanel بسته به اینکه بخواهید بر روی سرور مجازی یا سرور اختصاصی نصب کنید متفاوت می باشد. هزینه ی اخیر ، حدود نصف قیمت قبل با لایسنس سالانه 200 دلار در مقابل 425 دلار برای نسخه ی اختصاصی می باشد. علاوه بر این ، Cpanel پشتیبانی تلفنی با قیمت 65 دلار برای هر مشکل ارائه می کند. این پشتیبانی شامل تماس های ضروری برای رفع مشکلات خاص و حوادث ناگهانی خواهد شد که وضعیت پشتیبانی شما را در اولویت قرار می دهد.

  • کنترل پنل Plesk

مانند رقیب اصلی آن ، Plesk نیز دو طرح جداگانه برای نصب روی سرور مجازی و اختصاصی در نظر گرفته شده است. بر خلاف Cpanel ، Plesk طیف گسترده تری از لایسنس ها را مطابق با تعداد دامنه هایی که شما می خواهید میزبانی کنید ، یا اینکه نه، شما میخواهید مطابق با بسته هایی مثل وردپرس و ابزار های توسعه دهنده و یا میخواهید آن را با CloudLinux استفاده کنید متفاوت می باشد. شما می توانید تنها با پرداخت کمتر از 4 دلار در ماه برای Plesk اشتراک ماهانه تهیه کنید اگر تعداد دامنه هایتان را به 5 دامنه محدود کنید.

  • کنترل پنل DirectAdmin

یقینا دایرکت ادمین ساده ترین قیمت گذاری و نصب یکسان برای سرور مجازی و اختصاصی را دارد. برای پرداخت در محدوده های زمانی مشخص، می توانید هر یک از لایسنس های ماهانه، سه ماهه یا سالانه راانتخاب نمایید. البته برای دایرکت ادمین نیز می توانید لایسنس کاملا دائمی خریداری کنید. یکی از تفاوت های مهم دایرکت ادمین ، پشتیبانی فنی نامحدود در همه ی پکیج های آن است، برخلاف Cpanel که برای هر مشکل باید پکیج پشتیبانی فنی را خریداری کنید. در حالیکه Plesk هم پشتیبانی فنی رایگان ارائه می دهد، سیاست های آن ها ، یافتن و انتخاب نوع لایسنس و جاییکه برای خرید انتخاب نماییم را سخت می کند. DirectAdmin از سمت دیگر به سادگی اش افتخار می کند و این گسترش در سیاست پشتیبانی نامحدود آن می باشد. نکته : لایسنس نامحدود دایرکت ادمین فقط شامل پشتیبانی به مدت 90 روز می باشد.

بخش مدیریت / سمت کاربر و کارکرد در کنترل پنل سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک

اگر شما از Cpanel بعنوان مشتری استفاده می نمایید هرگر نام WHM را نشنیده اید. WHM نسخه ی Backend از Cpanel است و نرم افزاری می باشد که توسط مدیران سرور ها استفاده می گردد و برای اجرای عملیات های مدیریت سرور استفاده قرار می شود که کاربران Cpanel قادر به انجام آن ها نیستند. این عملیات شامل تنظیمات DNS Clusters، قوانین جامع امنیتی ، ایجاد و اختصاص پکیج ها ، تنظمیات سطح سرور، و دیگر عملیات غیر قابل دسترسی از طریق Cpanel است. اگر شما مشتری باشید که به تازگی یک سرویس هاست اشتراکی تهیه کرده باشید، هرگز محیط WHM را نخواهید دید. با ترکیب نام کاربری و گذرواژه می توانید به طور مستقیم وارد Cpanel بعنوان یک کاربر معمولی یا نماینده بشوید. گزینه های موجود در WHM به قدری جامع و مفصل هستند که نمی دانید از کجا باید شروع نمایید. دو محصول دیگر – پلسک و دایرکت ادمین – به چندین نوع تقسیم نمی شوند. آنچه می توانید انجام دهید یا نمی توانید انجام دهید کاملا وابسته به سطح دسترسی اختصاص داده شده به شما است. رابط کاربری در تمامی سطوح دسترسی (کاربر،نماینده،مدیریت سرور) تاحدی مشابه است ولی با گزینه های مشخص فعال یا غیرفعال برای هر گروه.

نمایندگان فروش Cpanel Plesk DirectAdmin
قابلیت پیکربندی پکیج های نمایندگی  دارد  دارد  دارد
تجربه نمایندگی فروش برند CSS ندارد دارد  دارد
معروفیت برند Cpanel Plesk DirectAdmin
قالب مبتنی بر CSS ندارد  دارد  دارد
بسته های چند زبانه  دارد  دارد  دارد
صرفه جویی در زمان Cpanel Plesk DirectAdmin
Manage all daemons from one screen ندارد ندارد ندارد
صفحه ی نمایش سلامت کل سیستم ندارد ندارد ندارد
نصب مبتنی بر RPM سریع 35 دقیقه 20 دقیقه N/A
پوشش کامل API (SOAP, XMLRPC, and CLI interfaces) ندارد XML و CLI ندارد
پایگاه داده Cpanel Plesk DirectAdmin
مدیریت پایگاه داده، یوزر ها و دسترسی ها بله بله بله
یکپارچه گی PHPMyAdmin بله بله بله
مشاهده و حذف کوئری های درحال اجرا ندارد ندارد ندارد
پشتیبانی از PostgreSQL بله بله ندارد
ایمیل ، اسپم ، ویروس Cpanel Plesk DirectAdmin
میل باکس، فورواردر، حجم قابل پیکربندی بله بله بله
فیلتر اسپم قابل پیکربندی بله بله بله
محافظت از ویروس های ایمیل بله بله محدود
رکورد های DKIM و SPF بله محدود بله
لیست سفید و سیاه بله بله بله
عیب یابی Cpanel Plesk DirectAdmin
نمایش دهنده ی لاگ ها بله بله بله
ویژگی کنترل از راه دور ایمن بله بله ندارد
تشخیص مشکل/اخطاریه/تعمیر سیستم ندارد بله ندارد
آمار گرافیکی لحظه ای استفاده ی سیستم محدود محدود محدود
ویژگی های مقیاس پذیری Cpanel Plesk DirectAdmin
دسترسی بالا با لود متعادل خیر خیر ندارد
MySQL Server خارجی (یک یا چندتا) ندارد بله ندارد
File Server خارجی ندارد بله ندارد
DNS syncronization خارجی بله بله ندارد
گراف لحظه ای از clustered servers خیر ندارد ندارد
پشتیبانی نرم افزار Cpanel Plesk DirectAdmin
DNS BIND MSDNS OR BIND BIND
E-mail EXIM VARIOUS OPTIONS EXIM
Firewall CSF IPTABLES IPTABLES

 

تفاوت امنیت کنترل پنل های سی پنل با دایرکت ادمین و پلسک چیست ؟

بعنوان تکمیل مطالب فوق ، مدل امنیتی Cpanel ، Plesk و DirectAdmin در روشی که آن ها از سطوح دسترسی مختلف برای اکانت های مختلف و زیر اکانت ها استفاده می کنند کاملا متفاوت است.

Cpanel Plesk DirectAdmin
میانگین روز ها ی لازم جهت تشخیص و یافتن مشکلات 9 1 0
میانگین روز های لازم جهت حل و رفع مشکلات 28 9 64
مالکین سایت ها بتوانند کاربران فرعی ایجاد کنند خیر خیر خیر
مدیریت سرور و سطح نماینده کاربران فرعی خیر بله خیر
تنظیمات سطوح دسترسی برای تمام کاربران فرعی خیر بله خیر

 

  • کنترل پنل Cpanel

با Cpanel/WHM شما باید کسی باشید که می توانید به WHM دسترسی داشته باشد و بتواند اکانت های Cpanel منحصر بفرد برای هر یوزر ایجاد کند. قابلیت های هر اکانت و منابع آن بسته به نوع پکیجی که به آن اختصاص داده شده است قابل استفاده است.

  • کنترل پنل Plesk

پلسک از طرفی دیگر مفهوم واقعی «Subscriptions» را ارائه کرده است. هر اشتراک به پلن سرویسی خاص که منابع مورد نیاز هر کاربر را برطرف می سازد مرتبط می باشد..

  • کنترل پنل DirectAdmin

دایرکت ادمین نیز مفهوم پکیج ها را به خوبی نمایان کرده است که به کاربران می دهد. یوزر های جدید را می توان هم از طریق نمایندگی و هم از طریق ادمین ایجاد نمایید. دایرکت ادمین در بین این 3 محصول از لحاظ فنی و پیاده سازی متفاوت است. این موضوع دلیلی می باشد که انتقال بین این پلتفرم ها را مشکل ساز می نماید و یافتن مجموعه ای از پارامتر های متقابل و متناظر بین آن ها، بسیار دشوار است.

قابلیت استفاده در CPanel،DirectAdmin و plesk

  • کنترل پنل Cpanel

Cpanel و WHM ، فوق العاده قدرتمند ، انعطاف پذیر و تعداد گسترده ای از گزینه ها ی کاربردی توسط این ترکیب را برای ایجاد یک رابط کاربری تقریبا کامل نسبت به دو کنترل پنل دیگر ارائه می شود. WHM و CPanel دو پلتفرم Backend می باشند. بدین معنی که بسیاری از پیچیدگی های رو به روی کاربران معمولی و مدیران سرور ها را مجزا می نماید و در کارایی و سادگی کار با این محیط ها بهبود بالایی درد.

  • کنترل پنل Plesk

وقتی که پلسک آمد، طرح بسیار تمیز و زیبایی یافت شد که بهتر از Cpanel بود. این واقعیت که اختلاف زیادی بین Backend و Front-end آن وجود نداشت. سیستمی را به شما می دهد که برای استفاده ساده و راحت خواهد بود.

  • کنترل پنل DirectAdmin

دایرکت ادمین اما دارای رابط کاربری است که راحت تر و ساده تر از همه می باشد . از بین این 3 کنترل پنل ، فقط یکی است که در سهولت و استفاده همراه با سادگی محیط کاربری منحصر بفرد بوده و گزینه ی مناسب برای خرید است.

 

نظر خودتان را ارسال کنید