شهریه های سنگین مدارس تیزهوشان
مدارس استعدادهای درخشان یا همان تیزهوشان، معادل 50 درصد شهریه مدارس غیردولتی را به عنوان شهریه دریافت می کنند. نخبه شدن با پرداخت شهریه های سنگین گره خورده است.
شهریه های سنگین مدارس تیزهوشان
خیلی از دانش آموزان علاقه دارند که در مدارس تیزهوشان درس بخوانند زیرا با توجه به سطح علمی بالا در این مدارس شاید بهتر از مدارس دیگر باشد اما آیا همه ی دانش آموزان می توانند در این مدارس شرکت کنند ؟شاید یکی از موضوعاتی که در خصوص مدارس استعدادهای درخشان یا همان تیزهوشان به ذهن مردم جامعه میرسد، رایگان بودن تحصیل در این مدارس است.
اما، مدارس تیزهوشان به هیچ عنوان برای دانشآموزان رایگان نیست و شهریههای نسبتا بالایی از خانوادهها اخذ میشود.
دانشآموز پس از شرکت در آزمون ورودی به مدارس و در صورت پذیرش، باید نسبت به ثبت نام اقدام کند و شهریه مصوب آن مدرسه مذکور را پرداخت کند.
به گفته معاون سابق مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، «براساس مصوبه هیئت امنای سازمان مدارس استعدادهای درخشان، 50 درصد شهریه مدارس غیردولتی هر شهرستان و منطقه آموزشی است و به عنوان شهریه این مدارس تعیین میشود، بر این اساس شهریه مدارس سمپاد در کشور متفاوت است.
این موضوع نشان میدهد که شهریه مدارس استعدادهای درخشان ناچیز و کم نیست و در شرایطی که بیشترین مدارس غیردولتی در شهر تهران قرار دارند، تعداد مدارس استعدادهای درخشان هم به مراتب بیشتر و شهریه این مدارس نیز قابل توجه است.
در حالی که بسیاری از خانوادهها از پس هزینه فرزندشان در مدارس دولتی عادی برنمیآیند، دانشآموزانی هستند که بیش از دهها میلیون تومان شهریه را تنها برای یک دوره تحصیل پرداخت میکنند. استفاده از معلمان باتجربه و باسابقه، برگزاری کلاسهای فوقالعاده، گنجاندن برنامههای پژوهشی و تحقیقاتی در آزمایشگاهها، آمادهسازی دانشآموزان برای حضور در دانشگاه و آموزش چندزبان خارجی به شکل همزمان، تنها بخشی از خدماتی است که در مدارس غیر دولتی ارائه میشود. خیلی از خانوادهها هم با وجود آنکه به سختی از پس هزینههای فرزندشان در مدارس غیردولتی و غیرانتفاعی برمیآیند، اما سنگینی شهریه ثبتنام در این مدارس را تحمل میکنند و حاضر نیستند فرزندشان در مدارس دولتی عادی تحصیل کند.
به عنوان نمونه، اگر شهریه مدرسه غیردولتی ابتدایی در شهر تهران حدود 10 میلیون تومان باشد، دانشآموزان مدارس استعدادهای درخشان باید پنج میلیون تومان شهریه پرداخت کنند.
این موضوع اعتراضات اولیای دانشآموزان تیزهوش را به همراه داشته است، و آنها اعتقاد دارند که تمام مردم از وضعیت مالی و اقتصادی یکسان و کافی برخوردار نیستند و شاید نتوانند این شهریهها را پرداخت کنند، آیا باید جلوی تحصیل یک دانشآموز مستعد به این شکل گرفته شود؟
البته هزینههای فوق برنامه، سرویس و غذای دانشآموزان استعدادهای درخشان به اولیای دانشآموزان مربوط میشود و این موضوع یعنی پرداختی اولیا به مدارس استعدادهای درخشان به مراتب بیشتر از آن 50 درصد مدارس غیردولتی میشود.
یکی از اولیا در تماس با خبرگزاری فارس گفت: فرزندم از هوش بسیار بالایی برخوردار است و از نفرات پذیرفته شده آزمون استعدادهای درخشان است، اما امکان پرداخت شهریههای بالای این مدارس را نداریم لذا از این نظر در فشار و مشکل قرار داریم.
وی افزود: وقتی دانشآموز مستعد و باهوشی است، چرا مدارس نباید برای این افراد رایگان باشد و چرا نباید به این نخبگان آینده کشور توجه شود، به جای این کار تا شهریههای میلیونی دریافت نکنند اصلا جواب کسی را هم نمیدهند.
به گزارش فارس، یکی از معضلات کنونی در آموزش و پرورش مربوط به عدم ثبات مدیریت و در وهله بعدی عدم ثبات در تصمیم گیریها است. هر زمانی هر مدیری که وارد عرصه میشود نظرات و پیشنهادات خود را وارد کار کرده و این موضوع باعث فشار با خانوادهها و دانشآموزان میشود.