ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

جلوگیری از گسترش «مدارس تیزهوشان» در پایه هفتم

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پیگیر حل مشکل «راهبران آموزش» در مدارس روستایی و عشایری از جهت تایید کد پرسنلی و تامین اعتبار هستیم، گفت: امسال جلوی گسترش مدارس تیزهوشان را در پایه هفتم گرفته ایم.
مدارس تیزهوشان

 

به نقل از خبرگزاری فارس، رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص «مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت در سال تحصیلی جدید»، اظهار داشت: به صورت ویژه پیگیر این موضوع هستیم که مشکل‌ «راهبران آموزش» از جهت تایید کد پرسنلی و تامین اعتبار حل شود تا بتوانیم با توجه به تجارب گذشته، این حرکت را ادامه دهیم و کیفیت مدارس چند پایه در روستاها افزایش پیدا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: در این معاونت به دنبال این موضوع هستیم تا عدالت آموزشی به تعبیر درست آن یعنی عدالت در فرصت‌های یادگیری را برای همه دانش‌آموزان تعریف کنیم.
حکیم‌زاده اضافه کرد: تلاش می‌کنیم در برنامه‌های توانمندسازی که تحت عنوان «طرح کارآمد» طراحی کرده‌ایم، اولویت را به استان‌های محروم و معلمانی بدهیم که در شرایط بسیار ابتدایی، دانش‌آموزان را تحت آموزش قرار می‌دهند.

موافقان حذف مدارس سمپاد و نمونه دولتی روی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید دارند و معتقدند که با این تصمیم وزیر آموزش و پرورش بخشی از اهداف سند عملی شده است؛ همچنین «حذف استرس و اضطراب» کلیدواژه مشترک موافقان است. «علیرضا زرافشان» معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یکی از موافقان است. او در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینکه هر سال 250هزار دانش‌آموز، داوطلب شرکت در آزمون مدارس سمپاد و 350هزار نفر داوطلب شرکت در آزمون مدارس نمونه‌دولتی هستند، گفت: چنین رقابت سنگینی در کنکور سراسری دانشگاه‌ها هم وجود ندارد و این رقابت سنگین اصل تعلیم و تربیت در مدارس ابتدایی را به حاشیه برده است.

معاون آموزش متوسطه با بیان این استدلال که در هیچ کجای دنیا مدارس آنقدر متنوع نیست و همه دانش‌آموزان در مدارس یکسان درس می‌خوانند، افزود: با توجه به پوشش تحصیلی در همه مناطق شهری و روستایی، وجود این مدارس دیگر هیچ توجیهی ندارد. زر‌افشان اما در پاسخ به این سؤال که راهکار آموزش و پرورش برای جلوگیری از سوءاستفاده مدارس غیردولتی از حذف این مصوبه و جذب دانش‌آموزان نخبه که توانایی مالی دارند چیست، گفت: ما نمی‌توانیم به‌خاطر یک مصوبه، قانون مدارس غیردولتی را که در مجلس تصویب شده، لغو کنیم؛ بنابراین اگر دانش‌آموزی توانایی مالی دارد و می‌تواند، برود و در آن مدارس ثبت‌نام کند. او درباره اینکه آیا با این روش حقوق‌دانش‌آموزان نخبه کمتر برخوردار پایمال نمی‌شود، توضیحی نداد.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص «توجه به مفاهیم درسی متناسب با ویژگی‌های دانش‌آموزان ابتدایی»، گفت: تالیف کتب و محتوای درسی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی انجام می‌شود و همواره جلسات مشترکی با این سازمان برگزار می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم به صورت کل‌نگر در فرایندی که تغییرات لازم در محتوای برنامه درسی، آموزش به معلمان و فضای فیزیکی مدارس اتفاق می‌افتد، زمینه را فراهم کنیم تا مدرسه را به دنیای واقعی نزدیک کنیم.

حکیم‌زاده با اشاره به اقدامات دیگر این معاونت، تصریح کرد: تلاش داریم حذف آزمون‌های مدارس تیزهوشان از پایه هفتم صورت گیرد که در حال انجام آن هستیم؛ به خاطر اینکه در مقطع ابتدایی ارزشیابی کیفی و توصیفی را اجرا می‌کنیم و هدفمان این است تا دانش‌آموزان از محفوظات درسی فاصله بگیرند.

وی عنوان کرد: برگزاری آزمون تیزهوشان باعث می‌شود ناخودآگاه خانواده‌ها و برخی مدارس کودکان را به درستی هدایت نکنند و در سایه آموزش‌های موازی که دریافت می‌کنند، درگیر تست زدن شوند و فرصت برای تحقق اهدافی که در دوره ابتدایی مدنظر است، ایجاد نشود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: امسال برای نخستین اقدام، جلوی گسترش این مدارس را در پایه هفتم گرفته‌ایم و امید داریم از این پایه جمع شده و به مقطع بعدی منتقل شود؛ البته تمام مدارس دولتی باید دارای کیفیت خوبی باشند و همه دانش‌آموزان بدون دغدغه والدین در انتخاب مدرسه مناسب، بتوانند در اولین مدرسه نزدیک محل زندگی خود ثبت‌نام کنند.
حکیم‌زاده در خصوص «وضعیت نیروی انسانی در مقطع ابتدایی»، خاطرنشان کرد: بین استانداردهایی که برای کلاس خوب وجود دارد و نیروی موجود در این مقطع، قطعاً فاصله‌ای وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آینده با توجه به استانداردهای مربوط به یک کلاس، جذب و توزیع نیروی انسانی صورت گیرد.

وی در خصوص «میزان تراکم دانش‌آموز در کلاس درس»، بیان داشت: در مقطع ابتدایی چالشی که داریم این است که به دلیل اینکه پوشش 100 درصدی در این مقطع را مدنظر داریم، بسیاری از مناطق دوردست کلاس‌های درس با 2 تا 3 دانش‌آموز وجود دارد.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش افزود: برای اینکه می‌خواهیم این تعداد دانش‌آموز نیز از فرصت درسی محروم نشوند؛ در نتیجه مجبوریم یک معلم به آنها اختصاص دهیم؛ در حالی که در مراکز شهری با توجه به نیروی انسانی که داریم، کلاس‌هایی با تراکم 30 تا 35 دانش‌آموز وجود دارد و متاسفانه در مقطع ابتدایی در برخی از حاشیه شهرها و مناطق پرجمعیت، کلاس‌هایی با تراکم بیشتر نیز وجود دارد.

با ما همراه باشید.

نظر خودتان را ارسال کنید