انتخاب رشته دانشگاه
انتخاب رشته دانشگاه
انتخاب رشته به هیچ وجه کار ساده ای نیست پس در انتخاب رشته تحصیلی خود دقت کنید.
فرض کنید شما یک مورچه کوچک هستید و بر روی تنه یک درخت در حال بالا رفتن هستید، برای رسیدن به نوک بلند ترین شاخه درخت کدام شاخه را انتخاب می کنید!؟
حال فرض کنید که یک پرنده هستید و به راحتی می توانید پرواز کنید و بر روی بلند ترین شاخه درخت بنشینید!
مشاوره تحصیلی در زمینه انتخاب رشته یعنی تبدیل مورچه به یک پرنده!
داوطلبان باید هوشیار باشند که انتخابانشان براساس سه پارامتر انجام گیرد:
1- ابتدا رشته و دانشگاه هایی که مورد علاقه و ترجیح شخصی آنهاست را از میان دفترچه انتخاب کنند.
2-انتخاب رشته هایی که با رتبه داوطلب با توجه به علایق و ترجیحاتش همخوانی بیشتری دارددر مرحله بعدی قرار می گیرد.
3-دانشگاه هایی که چندان مورد علاقه فرد نیستند همچنین رشته هایی که خیلی علاقه ندارند ولی چون مایل هستند که همین امسال پروسه کنکور به اتمام برسد و قصد شرکت مجدد در کنکور را ندارند در مرحله آخر انتخابات آنها جای می گیرد.
در انتخاب رشته به چه نکاتی توجه کنیم ؟
داوطلبان زمان انتخاب رشته کنکور سراسری را در ذهن داشته باشند و در بهترین زمان ممکن عمل انتخاب رشته را انجام دهند و در همان روزهای ابتدایی انتخاب رشته را انجام دهند و آن را به تعقیب نیندازند تا فرصت لازم برای تغییر و اصلاح داشته باشند. اما معمولا داوطلبان می توانند در روزهای ابتدایی این کار را انجام داده و در صورتی که اصلاحیات جدیدی به دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری اضافه شد دوباره برای اعمال تغییرات و ویرایش مجدد وارد سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری شوند. زمان انتخاب رشته کنکور سراسری نیمه مرداد ماه می باشد و نتایج نهایی انتخاب رشته آنها در شهریور ماه اعلام می شود.
مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری
اولین قدم برای انجام یک انتخاب رشته مناسب مطالعه کامل و دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور می باشد. یکی از مشکلاتی که موجب می شود داوطلبان در هنگام انتخاب رشته نتواند انتخاب درستی داشته باشند در نظر نگرفتن تمامی معیارها و شرایط انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد.
کد رشته های روزانه، شبانه، بین الملل، پیام نور و غیرانتفاعی در انتخاب رشته کنکور سراسری
همانطور که می توانید در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ملاحظه نمایید، رشته های مختلفی بر اساس گروه آزمایشی فرد که شامل تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان می باشد موجود است و داوطلبان مس توانند بر اساس گروه آموزشی خود آنها را انتخاب نمایند.
در کد رشته های روزانه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلبان باید به چند نکته توجه داشته باشند. در رشته های روزانه داوطلبان نمی توانند بطور مجدد در کنکور سراسری سال بعد شرکت نمایند و در صورتی که داوطلب در یکی از رشته های روزانه پذیرفته شود یک سال از کنکور محروم می شود مگر اینکه تا تاریخ 1 اسفند انصراف خود را اعلام نماید و بتواند در کنکور سراسری شرکت کند. داوطلبانی که در دوره های روزانه پذیرفته می شوند دارای تعهد خدمت پس از انجام دوره تحصیلی خود می باشند.
کد رشته های دوره شبانه در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری
این کد رشته ها بصورت کد رشته های نوبت دوم در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ذکر شده اند و داوطلبان می بایست بعد از قبولی در این رشته ها شهریه مربوط به این دوره ها را پرداخت نماید. این شهریه برای همه رشته ها ثابت نبوده و بر اساس نوع رشته و بر این اساس که دارای واحد های نظری یا عملی متفاوتی باشند با یکدیگر تفاوت دارند.
داوطلبان بعد از اتمام دوره تحصیل خود هیچ تعهدی به دولت نداشته و چون هزینه تحصیل را قبلا در واحد شهریه های دانشگاه پرداخت نموده اند نیازی به انجام تعهد خدمت ندارند و مدرک تحصیلی آنها آزاد می باشد. همچنین داوطلبان به این نکته توجه داشته باشند که کسانی که در دوره های شبانه پذیرفته می شوند هیچ تفاوتی به لحاظ ارزش مدرکی و همچنین شرایط استخدامی با سایر داوطلبان دوره های روزانه ندارند و در سر یک کلاس به همراه سایر دانشجویان دوره روزانه حاضر می شوند.
نکته ی بعدی در انتخاب رشته شناخت استعداد شما در رشته ای خاص است. همواره دارا بودن استعداد زیاد در یک زمینه تحصیلی می تواند فرایند پیشرفت شما را در آن رشته سریع تر کند و بتوانید با ایده های خلاقانه در آن رشته حرکت کنید. داوطلبان انتخاب رشته کنکور سراسری می توانند با انجام تست های رغبت سنجی مناسب که توسط مراکز معتبر روانشناسی انجام می شود پتانسیل و استعداد خود را در زمینه های مختلف شغلی و تحصیلی بشناسند.
پس امیدواریم انتخاب رشته ی خوبی داشته باشید و به خوبی بتوانید استعداد خودتون رو پیدا کنید.
پیروز و موفق باشید…