ثبت نام لاتاری 2022 آموزش ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا 2022 لاتاری

شرایط تحصیل مجدد در رشته های پزشکی

شرایط تحصیل مجدد در رشته های پزشکی

شاید کسانی که مدرک خود را در رشته های پیراپزشکی و پرستاری یا مامایی و یا رشته های غیر از گروه پزشکی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری گرفته باشند قصد تحصیل مجدد وشرکت دوباره در کنکور سراسری و قبولی در رشته هایی  مانند دندان پزشکی ، پزشکی و داروسازی و یا پیراپزشکی را دارند. در این مطلب کسانی را که تمایل دارند که در رشته های پزشکی قبول شوند به چهار دسته تقسیم میکنیم. اما در ابتدا در مورد شهریه تحصیل مجدد در رشته های پزشکی توضیح خواهیم داد.

امروزه وضعیت اشتغال در کشور به گونه ای شده است که خواه ناخواه از رشته هایی که تضمین شغلی بهتری دارند استقبال بهتری می شود. این استقبال به گونه ای است که مثلا درچند سال گذشته بسیاری از رتبه های زیر 1000 و تعدادی از رتبه های زیر 100 کنکور انسانی به سمت رشته های تربیت معلمی روی آورده اند و یا در کنکور ریاضی استقبال از رشته های بورسیه مثل صداوسیما یا نفت خیلی زیاد شده است.

در این بین در کنکور تجربی سال هاست که رشته های پرمتقاضی مشخص و ثابت هستند. سه رشته اصلی گروه آزمایشی تجربی یعنی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از ابتدا به دلیل موقعیت اجتماعی و سطح درآمد بالاتر نسبت به رشته های پیراپزشکی ( مثل مامایی یا پرستاری) طرفداران همیشگی خود را دارند و رقابت همیشگی بر سر این رشته ها وجود دارد.
شرایط تحصیل مجدد در رشته های پزشکی

 

شهریه تحصیل مجدد در رشته های پزشکی

در دفترچه ی انتخاب رشته ی کنکور سراسری 96 عنوان شده است که ( طبق ابلاغیه مورخ 27/3/1396 هیات عمومی دیوان عدالت اداری ، بند ” و ” و شرایط اختصاصی مندرج در صفحه ی 5 دفترچه راهنمای ثبت نام ( دفترچه شماره 1 ) آزمون سراسری سال 1396 باطل شده است . لذا محدودیتی برای تحصیل مجدد آن دسته از داوطلبانی که قبلا با استفاده از امکانات دولتی ( آموزش رایگان ) تحصیلات خود را در رشته ای به پایان رسانده اند ، وجود ندارد.

طبق این ابلاغیه در صورت قبولی دوباره در دانشگاه روزانه هزینه ی تحصیل رایگان می باشد.

شرایط تحصیل مجدد برای فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی رشته های گروه پزشکی

همانگونه که گفته شد هزینه تحصیل مجدد رایگان می باشد و تحصیل مجدد در همان مقطع و یا مقاطع بالاتر رایگان می باشد و همچنین آقایان برای تحصیل مجدد در رشته های پزشکی و … نباید مشکل خدمت سربازی داشته باشند. ممکن است بعضی از دانشگاه ها از شما بخواهند که مدرک خود را آزاد کنید که هزینه ی آنچنانی نخواهد داشت و چنان چه تحت بیمه های بیکاری باشید بدون هزینه میتوانید مدرک خود را آزاد کنید. اما کسانی که طرح اجباری در گروه چرستاری و مایی و پیرا پزشکی دارند طبق بند زیر می توانند بعد از تمام شدن تحصیل مجدد طرح خود را بگزرانند.

طبق  تصمیم گرفته شده در کمیسیون موضوع ماده 2 و3 آئین نامه اجرایی قانون خدمت پزشکان وپیراپزشکان درتاریخ 28 دی ماه 95  ، فارغ التحصیلان رشته هایی با طرح اجباری وزارت بهداشت در مقطع های کارشناسی و کاردانی ( مانند پرستاری ،هوشبری ، علوم آزمایشگاهی و … ) که قصد دارند دوباره  در کنکور سراسری شرکت نمایند ، درصورت قبولی در رشته های دکتری حرفه ای دندان پزشکی ، پزشکی و داروسازی ، می توانند طرح خود را بعد از اتمام تحصیل در رشته های ذکر شده به پایان برسانند.

شرایط تحصیل مجدد برای فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی رشته های غیر پزشکی

افرادی که خواهان شرکت مجدد در کنکور سراسری هستند و فارغ التحصیل رشته هایی غیر از گروه پزشکی هستند نباید به سازمانی تعهد داشته باشند و آقایان از لحاظ نظام وظیفه نبایدمشکلی داشته باشند و هزینه تحصیل مجدد در همان مقطع و یا مقاطع بالاتر مثل پزشکی رایگان می باشد. ممکن است بعضی از دانشگاهها از شما بخواهند که مدرک تحصیلی خودتون رو ازاد کنید که هزینه ی ان چنانی نخواهد داشت و چنان چه از بیمه بیکاری استفاده میکنید بدون هیچ هزینه ای میتوانید مدرک تحصیلی خود را ازاد نمایید.

 شرایط تحصیل مجدد برای فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

با توجه به رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مـورخ 7/6/1396 مبنـی بـر عـدم ابطـال مصـوبه پنجـاه و یکمـین جلسـه شـورای عـالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 25/3/1392 ،دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته کلیه رشته هـای تحصـیلی و دکتـری عمـومی (پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی و دامپزشکی ) میتوانند با رعایت شرایط ذیل از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطـع دکتـری عمـومی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی صرفاً در پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل نمایند.

– لزوم گذراندن طرح نیروی انسانی برای دانش آموختگان مشمول طرح.
– دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاههای اجرایی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم.
– نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.
– کلیه پذیرفته شدگان در دوره های پردیس خودگردان و یا ظرفیت مازاد (اعم از اینکه در مقاطع تحصـیلی قبلـی تحصـیل، از آمـوزش
رایگان برخوردار بوده و یا نبوده اند) ملزم به پرداخت شهریه مطابق مصوبه هیئت امنای دانشگاه و مصوبات وزارت بهداشـت، درمـان و
آموزش پزشکی میباشند.
– دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته صرفاً قادر به تحصیل در پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد میباشند.

قانون تحصیل مجدد رایگان شامل کسانی که داری مدرک ارشد و یا دکتری  روزانه هستند نمیشود و نمیتوانند از تحصیلات دوباره بصورت رایگان بهره مند شوند.

نکات مهم تحصیل مجدد رایگان

در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مورخه 1396/3/2 مقرر شد درصورت قبولی در دانشگاه روزانه ، تحصیل مجدد در مقطع جدید یا مقطع قبلی درهرصورت رایگان است.

اگر دانشجوی کارشناسی ، ارشد و دکتری روزانه هستید و قصد شرکت دوباره در کنکور سراسری را دارید باید حتما فرم انصراف از تحصیل را تا 30 بهمن تکمیل نمایید.

هیچ گونه محدودیت سنی برای تحصیل مجدد  و شرکت دوباره در کنکور سراسری وجود ندارد..

اگر تمایل به تحصیل در دانشگاه آزاد دارید مهم نیست  که قبلا در دانشگاه روزانه ( دولتی ) تحصیل کرده اید یا نکرده اید. در هرصورت باید شهریه بپردازید و تفاوتی هم بین شهریه کسانی که کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا دکتری دارند با کسانی که برای اولین بار در کنکور سراسری شرکت می کنند ندارند. قبولی در پردیس های بین الملل و یا خودگردان هم در هرصورت همراه با پرداخت شهریه است. چه قبلا از امکانات تحصیل رایگان استفاده کرده اید یا نکرده اید.

 

نظر خودتان را ارسال کنید