تاثیر ورزش صبحگاهی بر پیشرفت تحصیلی
انسان امروزی به واسطه فقر حرکتی، در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند افزایش چربی خون، فشار خون و عوارضی مانند چاقی، تغییر شکل وضعیتی استخوان ها و ضعف عضلانی است.
اگرچه گسترش زندگی شهری، فرهنگ آپارتمان نشینی، فناوری و مدرنیزه شدن زندگی از بسیاری جهات، رفاه و آسایش را برای بشر امروزی به ارمغان آورده، اما از سوی دیگر باعث کاهش تحرک و فعالیت بدنی شده و سلامت جسمی افراد را تحت تاثیر قرار داده است.
با اشاره به قرارگیری در آستانه فصل امتحانات مدارس، بر اهمیت ورزش در کاهش استرس و بهبود عملکردی دانشآموزان اشاره کرد و گفت:
ورزش میتواند در تنظیم قوای عملکردی دانشآموزان نقش مهمی داشته باشد.
ورزش صبحگاهی به میزان زیادی در کاهش افسردگی دانش آموزان نقش دارند.
ورزش صبحگاهی در تقویت احساسات دانش آموزان نقش به سزایی دارد .
ورزش صبحگاهی در تقویت صداقت دانش آموزان تقریباً تأثیر دارد. بیش از نیمی از آزمودنی ها،
ورزش صبحگاهی تأثیر زیادی بر ایجاد آرامش در دانش آموزان دارد.
همگام با رشد فناوری و علوم گوناگون، علم تربیت بدنی نیز وارد عمل شده و در راستای جلوگیری از صدمات و آسیب های حرکتی و همچنین درمان بسیاری از بیماری ها، گام های بسیار مهمی برداشته است؛ تربیت بدنی در مدارس، با انجام فعالیت های جسمانی و حرکتی سازمان دهی شده، می تواند به عنوان عامل بسیار مهمی در حفظ سلامتی، روند تکامل و رشد استعدادهای جسمانی ایفای نقش کند.
با اجرای روزانه 10 دقیقه ورزش و یا نرمش صبحگاهی، قوای روحی و جسمی دانشآموزان متعادل شده و دانشآموز با آمادگی بیشتری در کلاس درس و امتحان حاضر میشود.
تحقیقات تازه نشان داده است که شادابی و نشاط دانش آموزان و نوجوانان که قشر عظیمی از جامعه را تشکیل می دهند، تضمین کننده سلامت روحی و روانی جامعه ی آینده است، ادامه داد: دستیابی به این مهم، در سایه اجرای فعالیت های منظم ورزشی در مدارس ممکن می شود؛ ورزش صبحگاهی نیز می تواند به عنوان یکی از فعالیت های سازمان یافته که بی نیاز از امکانات پیشرفته و فضای ورزشی مجهز است، اجرا شود.
با توجه به این که ورزش صبحگاهی از نظر مدت زمان اجرایی وقت چندانی نمی گیرد، می تواند بدون این که خللی در روند کلی کار مدارس ایجاد کند در برنامه روزانه مدارس جای گیرد؛ تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهند که ورزش صبحگاهی به میزان زیادی سبب کاهش افسردگی، خشونت و فشارهای روانی در دانش آموزان شده و زمینه تقویت احساسات، صداقت و بهبود روابط اجتماعی را به وجود می آورد.
ورزش صبحگاهی می تواند نشاط و شادابی را در دانش آموز ایجاد کرده و سبب آرامش درونی او شود؛ همچنین در افزایش علاقمندی دانش آموزان به درس، سرعت یادگیری، پیشرفت تحصیلی و میزان نکته سنجی آنان تاثیر بسزایی دارد.
با ایجاد سازماندهی مناسب، اجرای ورزش صبحگاهی در مدارس می تواند باعث شود تا دانش آموزان با روحیه ای مناسب سرکلاس حاضر شوند؛ انجام حرکات نرمشی به مدت 10 تا 15 دقیقه در هر روز می تواند، کم هزینه ترین و مؤثرترین روش افزایش مهارت های درسی و غیر درسی در دانش آموز بوده و در برقراری ارتباط نزدیک تر بین معلم و دانش آموز در هر مقطع، سهم به سزایی داشته باشد.