چند نکته برای حفظ اسرار و اطلاعات شخصی در ویندوز xp
چند نکته برای حفظ اسرار و اطلاعات شخصی در ویندوز xp
اگر هنوز از ویندوز xp استفاده می کنید رعایت چند نکته ساده می تواند تا حدود زیادی بر حفظ اسرار و حفظ اطلاعات شما بسیار موثر می باشد. خصوصا اگر از کافی نت ها و یا کامپیوتر غیر شخصی خود استفاده می کنید رعایت این نکات بسیار مهم است.
1- آیا می دانید که تمام فایل ها و فولدر هایی که در ویندوز ایکس پی اجرا و یا مرور می کنید در فولدری ذخیره می شود؟
البته شما تا قبل از این می دانستید که همیشه چند برنامه آخری که مرور یا اجرا کرده اید در My Recent Document قابل رویت می باشد. اما مکان ذخیره این فایل ها کجاست؟
در ویندوز ایکس پی اطلاعات هر کاربر جداگانه نگهداری می شود. و این اطلاعات در ویندوز در مسیر زیر قابل دسترسی است:
C:/Documents and Settings/1/Recent
که در این مسیر 1 نام کاربر می باشد. مثلا اگر ویندوز شما دارای دو User Account به نام های User1 و User2 باشدT اطلاعات هر یک جداگانه و در مسیر های زیر قابل دسترسی است:
C:/Documents and Settings/user1/Recent
C:/Documents and Settings/user2/Recent
فراموش نکنید که فولدر Recent به صورت مخفی می باشد.
2- آیا می دانید که تمام صفحات وبی که در اینترنت مرور می کنید و تمام مشتقات آن شامل عکس ها ، فلش ها ، استایل ها و… در سیستم شما ذخیره شده و قابل بازبینی است؟
این اطلاعات نیز برای هر کاربر جداگانه و در مسیر زیر ذخیره می شود که باز هم همانند نکته قبل 1نام کاربر می باشد:
C:/Documents and Settings/1/Local Settings/Temporary Internet Files
این فولدر می تواند برای علاقمندان وب بسیار مفید باشد. مثلا ما نمی توانیم فایل های فلش را که در یک صفحه وب است را برای خود ذخیره کنیم، اما فلش ها و دیگر عوامل یک فایل فلش در این فولدر ذخیره و قابل دسترسی است.
در اینجا نیز Local Settings به صورت مخفی می باشد. اگر نمی خواهید دیگران متوجه شوند که چه صفحاتی را مرور کرده اید و یا برای جلوگیری از پر شدن فضای هارد از اطلاعات غیر قابل مصرف محتویات این فولدر را مرتبا پاک نمایید.
3- آیا می دانستید در صورتی که از یاهو مسنجر استفاده می کنید آی دی هایی که با آن کانکت می شوید و همچنین آی دی هایی که با آنها چت کرده اید در رجیستری ذخیره می شود؟
4- آیا می دانید یکی از روش های نفوذ هکر ها به سیستم شما اشتباهات شخصی خود شماست؟ مثلا با ارسال ایمیل های آلوده .
همچنین اگر از یاهو مسنجر استفاده می کنید مراقب فایل هایی که دیگران برای شما ارسال می کنند باشید. مثلا ممکن است بخواهند برای شما عکس ارسال کنند در صورتی که به جای عکس یک فایل اجرایی جهت نفوذ می فرستند.
هر گاه از افرادی که نمی شناسید ایمیلی دریافت کردید و یا از طریق مسنجر خواستید فایلی دریافت کنید به پسوند فایل توجه کنید . مثلا یک عکس پسوند های مشخصی مثل jpg وbmp و gif و … دارد مراقب باشید که به جای عکس فایلی با پسوند exe برایتان ارسال نکنند.
البته ممکن است برای اینکه پسوند مشخص نباشد ترفند هایی به کار برند .
مثلا نام را آنقدر طولانی کنند تا پسوند آن در پنجره دریافت فایل جا نشود. یا اینکه اسامی را به نحوی تغییر دهند که به نظر پسوند آن jpg بیاید. برای مثال به نام زیر دقت کنید :
mypic.jpg 1.exe
در این مثال “jpg.” در قسمت نام قرار داده شده و با space باعث شده که پسوند در کادر دریافت فایل قابل رویت نباشد.
در این صورت پس از اینکه دانلود را زدید در پنجره ای که نام و محل ذخیره فابل را مشخص می کنید پسوند واقعی قابل رویت می باشد.